ZIUA FRANŢEI Franţa va restaura Catedrala Notre-Dame aşa cum a fost înainte de incendiu

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iulie 2020

Franţa va restaura Catedrala Notre-Dame aşa cum a fost înainte de incendiu

Catedrala Notre-Dame din Paris va fi reconstruită aşa cum a fost înainte să fie distrusă parţial de un incendiu, anul trecut, potrivit anunţului făcut recent de organismul public responsabil cu restaurarea.

Incendiul izbucnit în 15 aprilie 2019 la acest reper gotic, care este o atracţie turistică importantă, a distrus şarpanta, turnul şi o mare parte din acoperiş, într-un dezastru care a uimit întreaga lume.

Conform Reuters, o comisie naţională de patrimoniu şi arhitectură a aprobat planurile de restaurare a catedralei aşa cum era aceasta înainte de incendiu, mai precis conform ultimului său statut, "complet, coerent şi cunoscut".

Imediat după incendiul de anul trecut, preşedintele francez Emmanuel Macron a promis că Notre-Dame va fi refacută în numai cinci ani, fiind lansată o competiţie internaţională pentru reconstruirea catedralei din Paris. De atunci, arhitecţi, ingineri, arheologi şi istorici ai artei au lucrat pentru o analiză detaliată a pagubelor produse de foc catedralei vechi de 850 de ani.

Unii arhitecţi renumiţi au venit chiar cu planuri originale de renovare: Notre-Dame cu acoperiş de sticlă, cu piscină pe acoperiş sau cu grădini urbane pe acoperiş. Însă, preşedintele Franţei a promis încă de anul trecut că niciun astfel de proiect nu va fi aprobat.

Cercetătorul Frederic Epaud spune că ambiţia preşedintelui Emmanuel Macron de a reconstrui părţile afectate aşa cum erau anterior incendiului este posibil de realizat. Acesta afirmă: "Putem realiza o şarpantă medievală cu exact aceleaşi tehnici utilizate atunci şi există şi dovada că este o lucrare ce poate rezista foarte bine sute de ani. Avem dovada longevităţii, astfel că putem şi dorim să o construim la fel ca şarpanta originală".

Oficialii bisericii speră că Notre-Dame va fi deschisă publicului până în 2024, când Parisul va găzdui Jocurile Olimpice.

Catedrala Notre-Dame, construită între secolele al XII-lea şi al XIV-lea pe Ile de la Cite, în inima Parisului, fusese restaurată în secolul al XIX-lea. Noile lucrări au fost amânate de mai multe ori din cauza unui plumb toxic provocat de foc, care acoperea multe zone din interior, din cauza furtunilor din iarna trecută, iar anul acesta din cauza pandemiei de Covid-19. Drept urmare, noile lucrări de reconstrucţie ar urma să înceapă în 2021, nefiind anunţată o dată anume în acest sens. Peste 300.000 de donatori au strâns un miliard de euro pentru restaurarea monumentului.

Cauza incendiului nu a fost identificată, anchetatorii având acces doar la ceea ce a căzut în interior, nu şi la partea inferioară, de unde au pornit flăcările.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb