Life is Hard iniţiază achiziţia de companii, pentru poziţionarea ca integrator IT&C

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iulie 2020

Active Power Solutions şi Tree Comm Services - primele firme vizate

Compania doreşte să atingă o capitalizare bursieră de peste 150 milioane lei, în decurs de cinci ani

Valoarea de piaţă actuală a Life is Hard este de 16,8 milioane lei

Consiliului de Administraţie al Life is Hard (LIH) a aprobat participarea companiei ca societate beneficiară în cadrul divizării societăţilor Active Power Solutions şi Tree Comm Services, se arată într-un raport al dezvoltatorului de software remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Erik Barna, CEO al Life is Hard, a declarat: "De la listarea pe piaţă AeRO, derulată în urmă cu cinci ani, Life Is Hard a crescut organic, în acord cu piaţa. A sosit momentul să accelerăm şi să creştem agresiv, prin schimbarea viziunii şi obiectivelor companiei. Ne dorim să devenim un jucător semnificativ în peisajul IT&C din România, să oferim soluţii relevante pentru transformarea digitală a companiilor din România". 

Conform directorului Life is Hard, obiectivul companiei este ca, în decurs de cinci ani să ajungă în top zece Integratori IT&C din ţara noastră cu capital romanesc, adica la o cifră de afaceri de peste 100 milioane lei si o capitalizare bursieră de peste 150 milioane lei.

"În acest sens, vom demara o serie de iniţiative care să ne permită o creştere accelerată a business-ului, în speţă achiziţii de companii/fond de comerţ din piaţă, pentru a mări fundamentul Life Is Hard. Ca prim pas, vom prelua fondul de comerţ a două companii: Active Power Solutions SRL şi Tree Comm Services SRL", a spus Erik Barna.

Active Power Solutions (APS), companie fondată de către Cătălin Chiş, acţionar majoritar, este integrator IT&C şi cel mai mare distribuitor B2B de servicii telecom din ţara noastră.

Tree Comm Services (TREE), ce are drept unic asociat pe Florentina Sbirnea, este o companie cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul telecom, fiind prezentă în 14 judeţe ale ţării.

"Obiectivul preluării fondului de comerţ (active, clienţi, contracte, angajaţi)  al acestor companii de către Life is Hard este de a creşte fundamentul LIH prin atragerea de noi clienţi, noi oportunităţi de business şi noi competenţe care să aducă un plus de valoare întregii afaceri, prin această acţiune LIH urmând să devină un un jucător important pe piaţă Telco", se arată în raportul companiei.

Valoarea de piaţă a aportului net al Active Power Solutions, constând în linia de activitate ce vizeaza vânzarea produselor/serviciilor telecom, a fost stabilită la data de 31 decembrie 2019 la suma de 12,72 milioane lei. Valoarea de piaţă a aportului net al companiei Tree Comm Services, constând în linia de activitate ce vizează vânzarea produselor/serviciilor telecom, a fost stabilită la finele anului trecut la 4,18 milioane lei.

De asemenea, valoarea totală estimată a contractelor încheiate cu clienţii care se transferă este de 8,9 milioan lei, în timp ce numărul de angajaţi al Life is Hard va creşte cu 96 de persoane.

Achiziţia se va realiza prin emisiunea de acţiuni noi LIH astfel: Active Power Solutions va primi 1.803.180 acţiuni iar Florentina Sbirnea, asociat unic al Tree Comm Services, va primi un număr de 592.560 actiuni.

Astfel, în urmă preluării prin divizarea societăţilor Active Power Solutions şi Tree Comm Services a fondului de comerţ al acestor societăţii, capitalul social al Life is Hard va creşte la suma 5,39 milioane lei.

În urma finalizării procesului, structura acţionariatului Life is Hard va fi: Cătălin Chiş - 35,23%, Active Power Solutions - 33,42%, Alţi acţionari - 13,03%, Florentina Sbirenea - 10,98% şi Eik Barna - 7,34%.

Acum, urmează ca acţionarii companiei să fie convocaţi, în vederea aprobării participării Life is Hard în calitate de societate beneficiară în cadrul procedurilor de divizare ale Active Power Solutions şi Tree Com Services.

Acţiunea LIH a încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul de 7 lei, în creştere cu 7,69% faţă de cel de la finele săptămânii trecute, ceea ce ridică valoarea de piaţă a companiei la 16,8 milioane de lei.

În prezent, Cătălin Chiş deţine 63,37% din Life is Hard, în timp Erik Barna are 13,21% din dezvoltatorul de software.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb