PSD: "Obsesia pentru anticipate ar putea determina intrarea României în recesiune în cursul anului 2020"

B.D.
Politică / 14 februarie 2020

"Obsesia pentru anticipate ar putea determina intrarea României în recesiune în cursul anului 2020"

Partidul Social Democrat a declarat, vineri, că 2019 ar putea fi ultimul an de creştere economică în România, venirea PNL la guvernare aducând un "adevărat dezmăţ al cheltuielilor publice". Social Democraţii consideră că "obsesia" pentru alegerile anticipate ar putea determina intrarea în României în recesiune în cursul anului 2020, informează social democraţii printr-un comunicat.

PSD a transmis: "Partidul Social Democrat consideră că anunţul de vineri al Institutului Naţional de Statistică privind creşterea economică de 4,1% din 2019 confirmă rezultatele economice bune înregistrate de România în timpul guvernării PSD. Conform datelor disponibile publicate de EUROSTAT, ţara noastră se situează pe locul doi în clasamentul Uniunii Europene privind rata de creştere economică din 2019."

Social sunt de părere că guvernarea PNL a crescut deficitul bugetar din 2019 de la 2,8% la 4,6%, depăşind pragul acceptabil de 3% şi determinând astfel intrarea României în procedura de deficit excesiv, se mai arată în comunicat.

Partidul a mai spus: "În acelaşi timp s-au oprit două motoare principale ale economiei Româneşti: industria, care înregistrează scăderi masive şi agricultura, afectată de lipsa măsurilor guvernului pentru compensarea pierderilor fermierilor pe fondul iernii atipice din acest an. În acest context economic marcat de incertitudini şi dezechilibre, singura motivaţie care poate sta în spatele obsesiei PNL pentru declanşarea alegerilor anticipate este de a obţine votul cetăţenilor înainte de venirea austerităţii. Anticipate = Austeritate".

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat un avans de 4,1%, serie brută, în 2019, faţă de 2018, potrivit datelor semnal publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. fara anticipate, recesiunea e mult mai probabila!

    1. Totul este relativ in univers, mai putin hotia PSD-ului care este certa.

      Doar ea duce Romania in recesiune 

    nu obsesia pentru anticipate ci faptul ca Romania are o economie deschisa fluxurilor financiare si economice mondiale si in sem2 / 2020 si mai ales in 2021 e asteptata o corectie mai puternica pe burse de 6-12 luni (care implicit se va reflecta si in Romania nu doar pe burse dar si ca evolutie ciclica normala a economiei).

    Deci: urmeaza un capat de ciclu economic si apoi din 2022 repornirea cresterii economice intr-o noua decada pana in perioada 2030-2032... nu mai incercati politizarea a ceea ce e un simplu ciclu economic!  

    Draga PSD, te crezi istet intr-un popor de prosti ... vezi ca nu cumva sa fie invers... PSD sa fie compus dintr-o mana de idioti intr-un popor care s-a desteptat!  

    NU MAI POLITIZATI CEEA CE E UN EVENIMENT ECONOMIC NORMAL (cu implicatii sociale) .

    Ca niste hoti si smecheri reinterpretati, voi cei de la PSD, niste date economice normale doar pentru ca stiti niste analiza macro si niste statistica! Sunteti naspa!  

    300 de p.... + 2 tururi + vot cu SMS-ul + anticipate de îndată și dese fără referenduri!!!!!!!!!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb