Purcari vrea să îşi majoreze capitalul social prin acordarea de acţiuni gratuite

A.I.
Piaţa de Capital / 4 martie 2021

Purcari vrea să îşi majoreze capitalul social prin acordarea de acţiuni gratuite

Acţionarii Purcari Wineries (WINE) sunt convocaţi, la data de 29 martie, în vederea aprobării majorării capitalului social emis de la 200.000 de euro la 400.000 de euro, prin emiterea a 20 de milioane de acţiuni gratuite, a informat compania printr-un raport publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele 20 milioane de acţiuni gratuite vor fi emise la valoare nominală şi vor fi plătite din rezerva de prime de emisiune a companiei, mai arată producătorul de vinuri din Republica Moldova în comunicat.

În prezent, capitalul social al Purcari este compus din 20 milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă că la o acţiune deţinută un investitor va primi o acţiune gratuită, dacă propunerea conducerii primeşte votul acţionarilor.

Data de înregistrare, cea care defineşte investitorii care vor beneficia de acţiuni gratuite, este 20 iulie, în timp ce data plăţii este 21 iulie.

Tot la adunarea din 29 martie se va supune la vot autorizarea Consiliului de Administraţie al Purcari pentru a ajusta detaliile planurilor de stimulare ale angajaţilor şi a managementului implementate de companie şi active în prezent, precum şi pentru a ajusta aranjamentele contractuale existente cu beneficiarii acestor planuri, astfel încât să se ţină cont de efectele majorării de capital.

Pentru anul trecut, Purcari Wineries a raportat un profit net de 60,44 milioane de lei, cu 49% faţă de cel din 2019, rezultat impulsionat inclusiv de câştigurile generate prin vânzarea participaţiei în Glass Container Company (GCC) către Vetropack în decembrie 2020.

Victor Bostan, fondatorul companiei, deţinea prin Amboselt Universal 20,03% din Purcari la finele anului trecut, alţi acţionari importanţi ai producătorului de vinuri din Republica Moldova fiind East Capital, Fiera Capital sau fraţii Pavăl.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ASCULTATI LA MINE, WINE O SA FIE VEDETA ANULUI 2021

    1. E companie buna cu produse pe care poate sa le vada si sa le guste toata lumea. Au un model bun de afaceri, dar o lichiditate prea mica la bursa. Poate pentru ca sunt prea multe fonduri in actionariat ... Poate se mai dezmorteste acum cu MCS-ul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb