PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL KREMLINULUI: "Ţările neprietenoase la adresa Rusiei au devenit ţări ostile"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2022

"Ţările neprietenoase la adresa Rusiei au devenit ţări ostile"

Jens Stoltenberg: "Rezervele Turciei privind aderarea Finlandei şi Suediei la NATO trebuie luate în considerare"

Ţările care erau considerate până în prezent "neprietenoase" la adresa Rusiei pot fi numite de acum ţări "ostile", întrucât acestea duc un război pe plan diplomatic, politic şi economic împotriva Federaţiei Ruse, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă Interfax.

"Orice război se termină cu pacea, iar această lume va fi una în care vocea noastră va fi auzită, în care ne vom simţi confortabil, în siguranţă şi în care vom sta cu încredere", a spus Peskov, prezent la conferinţa educaţională "Noi Orizonturi", recunoscând astfel că aşa-numita "operaţiune militară specială" în Ucraina este un război, notează EFE.

Peskov a menţionat că ţările occidentale, inclusiv SUA, poartă un "război hibrid" împotriva Rusiei în acest moment, conform Agerpres.

"Nu se limitează la consilierii militari britanici şi americani care îi învaţă pe naţionaliştii ucraineni înarmaţi ce să facă şi le oferă şi informaţii operative", a declarat Peskov, adăugând: "Nu, acesta este un război diplomatic şi politic. Se fac încercări de a ne izola pe plan internaţional, iar aceasta este un război economic. Le numim în continuare într-un mod blând drept state «neprietenoase». Dar aş spune că deja acestea sunt state «ostile» pentru că ceea ce fac ele este război. Dreptul la proprietate privată a încetat să mai fie sacru, dreptul la active a încetat să mai fie sacru, iar banii noştri naţionali, care ne-au fost sechestraţi, au fost blocaţi. Uneori se pare că însăşi existenţa Rusiei ca stat irită Occidentul colectiv în mod semnificativ şi acesta nu se va opri de la nimic pentru a nu ne permite să ne dezvoltăm aşa cum ne dorim şi să trăim aşa cum ne dorim".

Rusia va depăşi această perioadă de "furtună perfectă" şi îşi va atinge toate obiectivele, întrucât Vladimir Putin "ştie încotro îşi duce ţara" şi se bucură de sprijinul populaţiei, a mai declarat Peskov, afirmând că, dacă o ţară "nu acţionează ferm şi nu îşi apără cu curaj interesele existenţiale, ea îşi va pierde independenţa, suveranitatea şi nu va mai putea lua propriile decizii".

Moscova consideră "neprietenoase" toate statele care i-au impus sancţiuni după invazia în Ucraina, inclusiv Japonia, SUA şi ţările membre ale Uniunii Europene.

În opinia lui Peskov, Rusia "are totul" pentru a surmonta conflictul (din Ucraina) cu Occidentul, aşa cum Kremlinul îl numeşte în mesajele adresate audienţei interne, şi a asigurat că "la ora actuală, o ţară nu poate fi izolată nici economic, nici diplomatic, nici informaţional". "Avem propriile noastre tehnologii şi avem posibilitatea să înlocuim importurile", a asigurat Peskov.

Jens Stoltenberg, NATO: "Turcia este un aliat apreciat şi trebuie ţinut cont de orice îngrijorări privind securitatea"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că rezervele Turciei cu privire la aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică trebuie luate în considerare, relatează DPA, conform Agerpres.

"Turcia este un aliat apreciat şi trebuie ţinut cont de orice îngrijorări privind securitatea", a scris Stoltenberg pe Twitter, după o întâlnire cu ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu. "Suntem uniţi în acest moment istoric", a adăugat oficialul NATO.

Finlanda şi Suedia şi-au anunţat recent candidaturile pentru aderarea la NATO, în contextul în care invazia Rusiei din Ucraina a amplificat îngrijorările privind securitatea. Turcia a transmis că va fi de acord cu aderarea celor două ţări numai în anumite condiţii.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat posibilitatea ca Finlanda şi Suedia să intre în Alianţa Nord-Atlantică, spunând că nu poate fi de acord cu aderarea unor ţări care au impus sancţiuni Turciei. El a reiterat poziţia că ambele ţări sprijină "organizaţii teroriste", printre care Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este interzis în Turcia, şi miliţiile kurde YPG din Siria.

Josep Borrell: "Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar întări UE"

Potenţiala aderare la NATO a Suediei şi Finlandei "ar întări" Uniunea Europeană, a declarat ieri şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, la o reuniune a miniştrilor Apărării din UE la Bruxelles, relatează DPA.

Intrarea celor două state nordice în Alianţa Nord-Atlantică ar spori de asemenea "capacitatea de reacţie" a UE la ameninţări de-a lungul graniţei sale, a spus Borrell la sosirea la reuniune, notează Agerpres.

Potrivit lui Borrell, potenţiala extindere a NATO este opusul a ceea ce şi-a dorit să obţină preşedintele rus Vladimir Putin prin invazia din Ucraina. Liderul de la Kremlin "a încercat să oprească dezvoltarea NATO de-a lungul graniţelor Rusiei", a spus şeful diplomaţiei europene.

Borrell şi-a mai exprimat speranţa că NATO "va putea să depăşească" obiecţiile Turciei la aderarea Suediei şi Finlandei.

Austria nu intenţionează să adere la NATO

În contextul anunţului recent al candidaturilor Finlandei şi Suediei la NATO, ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, a declarat că ţara sa nu are vreo intenţie să adere la alianţa nord-atlantică, transmite dpa.

"Avem o situaţie geografică complet diferită. Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta", a explicat Schallenberg, adăugând că asta nu înseamnă că Austria este neutră politic. "Nu există neutralitate într-un război de agresiune", a spus ministrul, menţionând: "Am adoptat o poziţie foarte clară, susţinem toate sancţiunile (n.r. impuse Rusiei) şi facem tot ce putem în privinţa sprijinului".

Întrebat dacă securitatea Austriei poate fi garantată în afara NATO, reprezentantul guvernului de la Viena a afirmat că ţara sa intenţionează să crească investiţiile în securitate, potrivit Agerpres.

Parlamentul de la Helsinki a votat ieri, cu o majoritate de peste 95%, în favoarea aderării Finlandei la NATO, ceea ce permite trimiterea candidaturii oficiale a ţării nordice la sediul Alianţei Nord-Atlantice, transmit AFP şi DPA.

La capătul unei şedinţe parlamentare de două zile, proiectul de aderare a fost adoptat cu 188 de voturi pentru, opt voturi contra şi nicio abţinere.

La finalul săptămânii trecute, preşedintele finlandez Sauli Niinistö şi premierul Sanna Marin au anunţat că Finlanda va solicita aderarea la NATO "fără întârziere".

Niinistö trebuie să semneze cererea de aderare înainte ca documentul să poată fi predat, împreună cu o solicitarea similară din partea Suediei, la cartierul general al NATO de la Bruxelles.

Cererea Suediei a fost deja semnată ieri dimineaţă de către ministrul de externe suedez Ann Linde, notează Agerpres. Cele două ţări vecine intenţionează să adere simultan la NATO.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Adica statele care ajuta Ucraina sunt ostile iar voi sunteti blandul Ben care a intrat in Ucraina pentru o operatiune speciala.Deci statele vestice duc un razboi impotriva voastra si voi nu intelegeti din ce motiv ca doar pana acum i-ati mangaiat pe crestet pe ucraineni,nu ati facut nimic rau.In plus,pe turci de ce nu sunteti suparati fiindca si astia le-au furnizat drone si alte chestii.

    1. Rusia a ajuns sa se distinga pe mapamond prin prostie generalizata. La intrebarea care popor are cei mai multi prosti, raspunsul este poporul rus.

      O FI , MAI OMULE , O FI !!! DAR , CEEA CE TU NU STII , E CA ROMANIA SE AFLA DE MAI MULTE LUNI , IN RAZBOI ASCUNS SI NEDECLARAT , CU RUSIA !!! PRIN POLONIA SI PRIN ROMANIA SANT STRECURATE , PRACTIC IN FIECARE ZI , TOT FELUL DE ARME LETALE , CARE SANT FOLOSITE DE UCRAINIENI , CA SA-SI UCIDA FRATII UN PIC MAI SALBATICI DECAT EI , PE TOVARASII RUSI !!! INTRA PRIN PUNCTELE DE VAMA , CICA AJUTOARE UMANITARE , IAR IN MASINI SI CAMIOANE SANT RACHETE , TUNURI MODERNE , TANCURI , DRONE SMECHERE DE DIFERITE TIPURI , MUNITIE , ACUM VOR SA LE TRIMITA SI AVIATIE EFECTIVA !!! NAVELE UCRAINIENE SI DIN ALTE TARI , PLEACA INCARCATE CU GRANE , SI SE INTORC , CU COMPLICITATEA AUTORITATILOR ROMANE , PLINE CU ARMAMENT !!!!!!! CE INSEAMNA ASTA , PENTRU ROMANIA , D-LE DE LA nr 1.1. ??? AI AUZIT VREODATA , DE ""' BOALA COPIILOR '''''' ??? EU , CRED CA NU !!! EI , RABDAREA RUSIEI , CU CONDUCATORII ROMANI AI ACESTEI ATAT DE CHINUITE TARI , ARE SI EA , O LIMITA !!! CAND O SA LE VINA CONDUCATORILOR RUSIEI , BOALA COPIILOR LA CAP , OR SA TREACA LA '''''' REPRESALII ''''''' !!! IMPOTRIVA ROMANIEI !!! CARE OR SA FIE ALEA ??? TE LAS PE TINE , SA GHICESTI , CINSTITE D-LE DE LA nr 1.1. !!! SA STII , CA SANT MULTE , SI FELURITE !!! DIN CARE OR SA AIBE DE SUFERIT , NU TICALOSII FANARIOTI , CARE SANT MULTI - MILIONARI , CI TOCMAI POPULATIA SARACA A ACESTEI TARI !!!!!!!!!!! ADICA , TOCMAI EU , SI DUMNEATA !!!!!!!!!!! NOI , O SA RASPUNDEM , IN LOCUL LOR !!!!!!!! NOI , O SA SUFERIM , IN LOCUL LOR !!!!!!!!!!!! VAI SI AMAR , O SA FIE MAI ALES , DE CEI CARE LOCUIESC LA BLOCURI !!! IN SPECIAL , PE TERMOFICAREA COMUNISTA !!! O SA FACEM FRIGUL , O SA STAM IN INTUNERIC SI O SA MERGEM LA COZI CA SA PUTEM CUMPARA MANCARE SUPER - SCUMPA , LA PRETURI ASTRONOMICE !!!!!!!!!!!! TINERETUL ROMANIEI , PLANUIESTE SA FUGA CU MILIOANELE DIN TARA ASTA , DAR NOI , MAI BATRANI , CE V-OM FACE ??? AR MAI FI , VARIANTA SINUCIDERII IN PROPRIILE CASE !!! CA SA EVITAM , UMILINTA EXTREMA !!!!!!!!!!!!!! TU , CE ZIZI ??? SE MERITA CA SA FIM DUSMANII RUSIEI ????????????? HAI , ZI SI TU !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ESTE ADEVARAT CA , D-L '''''' Make ''''''' SPUNE CA COMENTARIILE ANTIROMANESTI , SANT INTERZISE !!!!!!!!!! DAR EL , POATE CA NU VEDE AICI , UN LUCRU !!!!!!!!!!!! CA CEI CARE NE CONDUC DE 32 DE ANI INCOACE , DE FAPT '''''' NU SANT ROMANI ''''''' !!! CE SANT ??? DRACU ' STIE CE SANT , NUMAI ROMANI , NU !!! EI , PRIN TOT CE-EA CE FAC , DEMONSTREAZA CA FAC DE FAPT PENTRU '''''' EI '''''', SI PENTRU CEI DIN JURUL LOR , NU PENTRU CEI IN NEVOIE !!! CE SANT ??? COMUNISTI ??? NEO-COMUNISTI ??? FANARIOTI ??? MAFIOTI ??? SMECHERI SI SUPER-SMECHERI ??? CAMATARI ??? PESTI ??? EU CRED CA , CATE PUTIN DIN TOATE !!!!!!!!!!!!!! EI , NU REPREZINTA ROMANIA !!! EI , SE REPREZINTA PE EI !!! LA O ADICA , DACA RUSII AR INTRA AICI , IN TARA , PRIN SURPRINDERE , PARASUTAND 2 - 3 DIVIZII DE SOLDATI DEASUPRA PUNCTELOR NEVRALGICE ALE ROMANIEI , SI-AR MUTA BANII PERSONALI CU 2 CLIK-uri , IN BANCILE EXTERNE , S-AR CATARA IN AVIOANE , SI DIRECTIA ''''''' OCCIDENT ''''''' !!! CARE RAMANE ???????????? DA-I DRACULUI !!! MORTII CU MORTII , VIII CU VIII !!! CAM ASTIA SANT OAMENII CARE NE CONDUC , DE 32 DE ANI INCOACE , D-LE DE LA nr 1.1. !!! DACA TI-E FRICA , FUGI !!!!!!!!! CUM VREI SA FACA TARA ASTA , VREUN PAS INAINTE , CU MILOANE DE COMUNISTI RAMASI IN VIATA , SI AGATATI PESTE TOT , IN TOATE LOCURILE CALDUTE , SI FOARTE BINE PLATITE ???????? BAI , TU INTELEGI , UNDE TE AFLI ?????????????????????????????? ??

      Esti praf Staty, ca de obicei. SUNT nu SANT!

      Asta nu e o problema chiar atat de grava.Ce spui despre,,ce v-om face,,?Frumos,nu?Confunda viitorul cu timpul perfect compus si nu este singurul(morala:se traieste mult in trecut)!Cel putin mai are si el dreptate in ceea ce priveste mesajul pe care l-a transmis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb