Putin îi răspunde lui Macron: "De ce NATO nu înţelege că există pericolul unui conflict nuclear?"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 martie

Sursa: www.kremlin.ru/events/president/

Sursa: www.kremlin.ru/events/president/

English Version

Înainte cu două săptămâni de alegerile prezidenţiale din Rusia, Vladimir Putin s-a adresat, ieri, naţiunii sale, având un discurs de peste două ore în faţa celor două camere ale parlamentului rus.

"De ce NATO nu înţelege că există pericolul unui conflict nuclear?" a întrebat Putin, menţionând că armata rusă "a câştigat o experienţă de luptă colosală".

Afirmaţiile liderului de la Kremlin vin ca urmare a declaraţiei preşedintelui francez Emmanuel Macron cu privire la eventualitatea trimiterii de trupe în Ucraina. Luni seară, la finalul reuniunii cu liderii a 20 de state europene, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Macron a afirmat că, în funcţie de dinamica lucrurilor, statele europene ar putea să trimită trupe în Ucraina, dar că nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

În replică, Vladimir Putin susţine că vor fi "consecinţe tragice pentru intruşi": "Avem arme ce sunt capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor. De ce ei (n.r. NATO) nu înţeleg că există pericolul unui conflict nuclear?" Liderul rus afirmă că fără Rusia nu poate exista o pace durabilă în lume, menţionând că Rusia este gata de dialog cu SUA pentru stabilitate strategică, dar că Statele Unite încearcă să provoace o înfrângere strategică Rusiei: "Nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne. Occidentul încearcă să slăbească Rusia din interior".

Putin a mai menţionat că acuzaţiile contra Rusiei privind încercări de a amplasa arme în spaţiu nu au fundament. În acelaşi timp, acesta a declarat: "Forţele noastre strategice sunt pregătite pentru luptă. Sistemele Kinjla sunt folosite pentru a lovi ţinte importante. De asemenea, a fost folosit şi complexul Zircon. Testele cu Burevestnik, Poseidon sunt pe cale să se încheie. Vom demonstra capacitate rachetelor Sarmat de a îndeplini misiunile lor de luptă. Armata noastră are iniţiativa în Ucraina, eliberează noi teritorii. Vom face totul pentru a încheia conflictul, pentru a îndeplini obiectivele operaţiunii militare speciale".

Vladimir Putin a vorbit la adresa NATO şi a Occidentului numindu-i inamicii Rusiei şi afirmând că aceştia "se pregătesc să ne atace pe teritoriul nostru, folosind cele mai bune forţe ale lor". "Soarta lor va fi, bineînţeles, tragică", a spus Vladimir Putin, conform Hotnews, ameninţând: "Trebuie să înţeleagă faptul că şi noi avem arme. Avem arme care îi pot învinge pe teritoriul lor şi, bineînţeles, asta este periculos pentru că ar putea declanşa folosirea de armament nuclear şi distrugerea civilizaţiei. Ei nu înţeleg asta?"

În opinia liderului de la Kremlin, Occidentul încearcă să atragă Rusia într-o cursă a înarmării ca să o epuizeze, aşa cum a făcut cu URSS. Vladimir Putin susţine că inteligenţa artificială este foarte importantă în Rusia şi că ruşii trebuie să se asigure că sunt competitivi în acest domeniu.

Printre altele, şeful Kremlinului a mai spus: "Trebuie să devenim indepenenţi din punct de vedere tehnologic în domenii cheie pentru economie. Pentru asta, trebuie să ne bazăm mai puţin pe importuri şi să producem în volume mult mai mari.

Rusia are un avantaj competitiv uriaş în tehnologie şi ştiinţă, dar trebuie să îşi dubleze investiţiile în cercetarea ştiinţifică, inclusiv în domeniul farma şi în programele spaţiale. Ne propunem să majorăm investiţiile în ştiinţă şi tehnologie la 2% din PIB până în 2030. Îndemn oamenii de afaceri să investească în Rusia. Taxele pentru firmele mici şi mijlocii ar trebui reduse.

Rusia este cea mai mare economie din Europa. Economia rusă a crescut cu 19%, iar salariul minim va fi majorat. Refacerea bazei noastre industriale este esenţială pentru protejarea suveranităţii noastre".

Putin spune că are planuri pentru a îmbunătăţi speranţa de viaţă în Rusia, pentru a ne asigura că viitoarea generaţie este puternică şi robustă: "Mai mulţi oameni trebuie să facă activităţi sportive, vor fi alocate fonduri pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive. Ruşii trebuie să facă mai mult sport: Lăsaţi băutura, apucaţi-vă de ski!"

Conform lui Vladimir Putin, sarcina Rusiei este să dezvolte complexul industrial de apărare în aşa fel încât să crească potenţialul ştiinţific, tehnologic şi industrial al ţării: "Trebuie să distribuim resursele cât mai raţional posibil şi să construim o economie eficientă a forţelor armate, pentru a obţine maximum pentru fiecare rublă cheltuită pentru apărare. În următorii şase ani, trebuie să atingem o rată sustenabilă a natalităţii. Propunem măsuri care să sprijine familiile numeroase. Credem că este important să ne întărim relaţiile cu ţările arabe, cu America Latină".

Donald Tusk avertizează: "Putin trebuie luat în serios!"

"Putin trebuie luat în serios", a avertizat Donald Tusk după discursul lui Putin, spunând că "Occidentul trebuie să se trezească".

Nu există niciun dubiu că discursul lui Vladimir Putin despre faptul că Rusia se înarmează şi îşi pune economia în regim de război sunt adevărate, a declarat premierul guvernului polonez, citat de digi24.ro: "Nu doar retorica agresivă, ci deciziile anunţate de Putin - de a creşte autosuficienţa Rusiei, de a pune economia pe baze militare, de a moderniza armata - toate acestea trebuie luate absolut în serios", a declarat Tusk. Polonezul a conchis: "Europa trebuie să înţeleagă faptul că această cursă a înarmării pe care Rusia o impune lumii trebuie să determine Occidentul să se trezească şi să se pregătească din punct de vedere militar pentru potenţiale ameninţări".

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Esenta din discursul lui Putler: "Lăsaţi băutura, apucaţi-vă de ski!"":-)...love this guy:-)

    1. De ce Putin nu înţelege că există pericolul unui conflict nuclear?

      Putin nu intelege ca isi ameninta propriul popor?!

    Vorbind serios, cum sa renunte mujicul la bautura, doar e sportul lor national...E ca si cum ai cere Romaniei sa renunte la oina:-)

    "De ce NATO nu înţelege că există pericolul unui conflict nuclear?"

    Raspunsul este foarte simplu: NU NATO a invadat Ucraina. NU NATO si-a invadat vecinii. 

    NU NATO a amenitat ca va ataca nuclear Rusia sau ca va invada Rusia. 

    Vestul si NATO vrea ca sistemul rusesc profund corup si nedemocratic sa ramana in interiorul granitelor Federatiei Ruse. 

    Rusii mai isteti, aia care au ceva mai multa imunitate la propaganda desantata a regimului lui Putler, si care au ceva cheag si resurse, fug pe capete peste granita...si atunci, dupa ceva timp, vecinii din Orient vor constata ca sunt prea putini rusi intr-un teritoriu asa de vast. 

    D-abia in acel moment Putler s-ar putea lauda cu armele lui nucleare...asta daca va mai fi inca la putere.

    Putler esti din ce in ce mai mic...ar fi zis agentul Petrov. 

    1. Le gandesti bine!

      Al nostru e mai bun ca Putin,al nostru pune tari pe radar,putin pune doar tinte pe radar! 

      Mai multa coruptie ca in Sua nu e nicaieri,ii zice loby,esunt contracte de miliarde date unor colosi americani,loby facut de trump,de blinken care vin personal sa se asigure ca aproape tot bugetul apararii merge la ei si ,in campanie apar sponsorizarile de la firmele mamut pt rep sau democrati!

      Am gresit, mai multa coruptie ca in SUA exista in

      Rusia, Coreea de Nord, China si India.

      Asa cum a fost in Romania inainte de Revolutie dar totul era bagat sub pres si pe foaie eram excelenti. 

    Cam ca mesajele lu ceasca. in urmatorul cincinal, vom face..(pe dr--)

    1. Este pe făraș, simte ca nu mai are armata cea vestita de bețivani care omoară tot, ci niște copii speriați din zonele îndepărtate ale Rusiei,

      pe care îi aruncă în mașină de tocat carne f nicio remușcare.

      Un crimininal pitic kgbist ordinar mort după putere 

      Si cat mai suferi tu pentru copiii aia din Siberia…. Pervers e romanul ????

    Rusii vor renunta la votca doar atunci cand romanii vor renunta la manele. Adica niciodata. Avantajul rusilor este ca votca scoate ceva talent literar din ei, pe cand manelele solicita bere la pet si seminte albe coapte usor sarate.

    Noi cei din est vom suferi consecintele prostiei USA.

    1. Aha, iata ca mujicul sustine ca prostia este a USA, nu a Rusiei!

      Tu suporți consecințele unui sistem de educație eșuat.

      Mai sunt multi, el nu se simte singur.

      Astia care pun botul la propaganda ruseasca sunt un fel de LGBT pe invers.

      Ce perversitate! 

      Excelent raspuns! probabil varsta si educatia primita in scoala este de vina. cel de la 6.1, nu stie ca eram in primii trei cei mai buni la scoala, din lume.El ( 6.1 ) nu poate intelege consecintele unui invatamant de nivelul actual: ii transmit doar atat: Oamenii slabi aduc dezastrul, Oamenii puternici aduc vremuri bune!

    Adica Macron, de ce nu intelege ca rusii pot ataca pe oricine oricand ca au nucleara?

    1. Pai tocmai ca intelege, de aia vrea sa faca totusi ceva! pe de alta parte si Franta are nucleare!

      Adica lui Putin nu-i pasa de poporul rus?

      Mujicul cu “15000” de tancuri (sic), e tot la doua vorbe cu “nucleara” in gura:-)…Arata cata incredere are in armata aia de “Zaharia Stancu”:-)

    Pericolul unei lovituri nucleare indreptate cu intentie asupra unor mari aglomerari urbane sau asupra unor mari comasari de trupe nu exista . Rusia sau Ucraina (occidentul ) poate lovi nuclear sau poate amenita cu aparitia unei astfel de lovituri doar tintind un imens no mans land asa cum au devenit ,de curind, aproape intreg Donbasul si Luganskul .In acel moment in care Rusia va anunta ca poate face asta vom sti cu exactitate care sunt noile granite cu Rusia .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb