ZIARUL BURSA

01 martie
Ediţia din 15.08.2024
Antreprenorii - tot mai conştienţi de importanţa restructurării şi a insolvenţei

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Antreprenorii - tot mai conştienţi de importanţa restructurării şi a insolvenţei

George MarinescuCompanii / 1 martie

Deşi numărul societăţilor comerciale care apelează la restructurarea preventivă este încă mic, acesta este reprezentat de companii valoroase din perspectiva activelor deţinute şi a cifrei de afaceri, au afirmat, ieri, participanţii la cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Codul Insolvenţei, eveniment organizat de Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi cu Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA).

Delirul ca politică de mare putere

Cornel CodiţăEditorial / 1 martie

Cornel Codiţă

Rusia este o mare putere. Dacă nu pentru altceva, fie şi numai pentru că dispune de armele nucleare cu care poate pune capăt vieţii şi civilizaţiei pe cîteva continente şi chiar pe această planetă în întregime, dacă se hotărăşte să le folosească pe toate.

Sursa foto: facebook/UnivBabesBolyai

Medalii internaţionale pentru studenţii UBB

O.D.Miscellanea / 1 martie

Studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca au obţinut o medalie de aur şi una de bronz la competiţia internaţională de studii de caz din Madrid.

Alina Popa, CITR: "Soluţiile de restructurare - tot mai căutate de companii"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Alina Popa, CITR: "Soluţiile de restructurare - tot mai căutate de companii"

Emilia OlescuCompanii / 1 martie

În ultima perioadă, tot mai multe companii aflate în dificultate sunt interesate de restructurare, a spus Alina Popa, Head of Legal CITR. "Este o efervescenţă în zona restructurării şi ne aşteptăm să crească", a menţionat specialistul, adăugând că mare parte din companiile de impact, respectiv 43%, sunt într-o stare de dificultate, fiind restructurabile sau în insolvenţă iminentă.

Adrian Popa Bochiş, ANEVAR: "Este nevoie de comunicare între evaluatori şi practicienii în insolvenţă"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Adrian Popa Bochiş, ANEVAR: "Este nevoie de comunicare între evaluatori şi practicienii în insolvenţă"

V.R.Companii / 1 martie

"Business planul ar trebui să stea la baza evaluării unităţilor funcţionale pe care le are un debitor" 

În sectorul insolvenţei este necesară o comunicare extinsă, consideră Adrian Popa Bochiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), care precizează: "Avem o lege în domeniu, avem standarde, avem două organizaţii profesionale, avem profesioniştii, avem evaluatorii. Cum facem, însă, ca toate acestea să funcţioneze împreună?".

Florian Mateiţă, RomInsolv SPRL: "Celeritatea procedurii de insolvenţă este vitală pentru continuarea activităţii companiilor"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Florian Mateiţă, RomInsolv SPRL: "Celeritatea procedurii de insolvenţă este vitală pentru continuarea activităţii companiilor"

George MarinescuCompanii / 1 martie

Celeritatea procedurii de insolvenţă este vitală pentru continuarea activităţii companiilor, iar viteza derulării unei proceduri de insolvenţă este importantă şi pentru recăpătarea încrederii în companie a persoanelor interesate, în capacitatea de a concepe şi implementa cu succes un plan de redresare sau reorganizare, susţine Florian Mateiţă, Partener RomInsolv SPRL.

Simona Miloş, INPPI: "Sunt judeţe în care nu s-a deschis nicio procedură de restructurare"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Simona Miloş, INPPI: "Sunt judeţe în care nu s-a deschis nicio procedură de restructurare"

A.V.Companii / 1 martie

40.635 de proceduri de insolvenţă au fost deschise în ultimii şase ani 

Un total de 40.635 de proceduri de insolvenţă au fost deschise din 2018 până la finele lui 2023, adică o medie de 6.500 pe an, spune Simona Miloş, preşedintele Institutului Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), citând datele furnizate de Registrul Comerţului.

Stan Tîrnoveanu, UNPIR: "Legiuitorul ar trebui să reglementeze o perioadă de realizare a acordului de voinţă"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Stan Tîrnoveanu, UNPIR: "Legiuitorul ar trebui să reglementeze o perioadă de realizare a acordului de voinţă"

A.I.Companii / 1 martie

"Ipoteza modificării unui plan în intervalul de după expirarea termenelor de 30 de zile, dar anterior datei stabilite pentru şedinţa adunării creditorilor în vederea exprimării votului, nu are o reglementare expresă" 

Legiuitorul ar trebui să reglementeze şi o perioadă de realizare a acordului de voinţă, respectiv acomodarea voinţelor creditorilor prin posibile runde de dezbatere a planulului de reorganizare juridică, cu respectarea principiului tratamentului corect şi echitabil, a afirmat Stan Tîrnoveanu, Prim-Vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR).

Valentin Drăgoi, DT Lawyers: "Analiza transferurilor într-o piaţă distorsionată - greu de realizat din perspectiva anulării actelor frauduloase"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Valentin Drăgoi, DT Lawyers: "Analiza transferurilor într-o piaţă distorsionată - greu de realizat din perspectiva anulării actelor frauduloase"

A.I.Companii / 1 martie

"Piaţa noastră a fost inundată cu cereale din Ucraina la preţuri mici, ceea ce i-a făcut pe unii fermieri români să-şi mute afacerile, înstrăinând cerealele în detrimentul gajului general al creditorilor" 

"Ar fi utilă completarea normei prevăzute de art. 119 din Legea 85/2014, în sensul prevederii şi a unei excepţii de la regula imposibilităţii anulării actelor subsumate activităţii curente"

Avertisment: deşeurile vor sufoca planeta

Avertisment: deşeurile vor sufoca planeta

O.D.Miscellanea / 1 martie

Volumul de deşeuri din lume, estimat la 2,3 miliarde de tone în 2023, va continua să crească exponenţial dacă nu se iau măsuri, cu un impact masiv asupra sănătăţii şi economiilor, a avertizat ONU.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Închideri mixte pentru indici

BVB Închideri mixte pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 1 martie

Tranzacţii de 92,4 milioane lei, sub media zilnică a anului  

Sea Container Services şi SIF Muntenia au ajuns la o deţinere de 94% din Şantierul Naval Orşova, în urma ofertei de preluare, sub pragul de 95%, ce permite delistarea companiei

Macro Newsletter 01 Martie 2024

Macro Newsletter 01 Martie 2024

Macroeconomie / 1 martie

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală şi în februarie 2024, până la 3,2%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,5% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo