CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Simona Miloş, INPPI: "Sunt judeţe în care nu s-a deschis nicio procedură de restructurare"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 1 martie

Simona Miloş, INPPI: "Sunt judeţe în care nu s-a deschis nicio procedură de restructurare"

40.635 de proceduri de insolvenţă au fost deschise în ultimii şase ani

Un total de 40.635 de proceduri de insolvenţă au fost deschise din 2018 până la finele lui 2023, adică o medie de 6.500 pe an, spune Simona Miloş, preşedintele Institutului Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), citând datele furnizate de Registrul Comerţului.

Conform domniei sale, în 2018 (anul primei deschideri a unui caz de insolvenţă) au fost iniţiate 8.368 de proceduri, iar numărul celor închise în cei şase ani a atins 7.359. Conform cifrelor citate, 1.343 de proceduri au fost închise în 2018, 3.069 în 2019, 1.279 în 2020, 820 în 2021,533 în 2022, 296 în 2023, 19 în 2024, iar 1.009 de proceduri sunt în derulare.

În 2018, peste jumătate dintre cazuri au fost închise în mai puţin de un an, spune doamna Miloş, menţionând: "Nu avem date la nivel european ca să putem să tragem o concluzie asupra performanţei procedurilor de insolvenţă, putem doar să analizăm, ştiindu-se faptul că performanţa unei proceduri de insolvenţă depinde şi de rapiditatea cu care agenţii economici neperformanţi ies din piaţă, precum şi câte societăţi reuşesc să se redreseze, fie printr-un plan de restructurare, fie printr-un plan de reorganizare, şi să se reinsereze în mediul economic".

Simona Miloş aminteşte că numărul de proceduri de concordat deschise în intervalul 1 ianuarie - 31 decembrie 2023 se ridică la numai 64. Domnia sa concluzionează, în acest context: "Putem constata că apetitul antreprenorilor pentru acest gen de proceduri de restructurare este extrem de scăzut. Sunt judeţe în care nu s-a deschis nicio procedură, deşi acolo există centre industriale mari".

Simona Miloş: "În plan probator este foarte greu de făcut delimitarea între starea de dificultate versus insolvenţă. Concret, un judecător sindic care este confruntat cu cele două proceduri gândeşte foarte uzual în cheia insolvenţei: orice datorie certă, lichidă, exigibilă peste o anume valoare şi neplătită la scadenţă face dovada prezumată a stării de insolvenţă. "Cred că este necesar ca practicienii în insolvenţă să explice magistraţilor, prin acel raport prin care se constată starea de dificultate, care este proba acestei stări - din punct de vedere economic - pentru a-i da posibilitatea judecătorului să decidă în plan juridic în cunoştinţă de cauză".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb