Putin: "Rusia îşi va îndeplini obiectivele nobile ale campaniei militare din Ucraina"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2022

Putin: "Rusia îşi va îndeplini obiectivele nobile ale campaniei militare din Ucraina"

Serviciile secrete ucrainene au detectat planuri ale Kremlinului de comitere a unor atentate teroriste împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei

Liderul rus Vladimir Putin susţine că Moscova nu a avut altă opţiune decât să lanseze o operaţiune militară ca să protejeze populaţia din Donbas, estul Ucrainei, şi că o ciocnire cu forţele antiruse ale Ucrainei era inevitabilă, potrivit agenţiilor ruse de presă.

"Obiectivele sunt foarte clare şi nobile", a afirmat preşedintele rus într-un discurs susţinut la o ceremonie de premiere la Cosmodromul Vostocinîi în Extremul Orient al Rusiei, unde a fost însoţit de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aliat al său.

În cadrul unei întrevederi între cei doi, liderul de la Kremlin a spus că Rusia şi Belarus vor coopera în proiecte de infrastructură în domeniul spaţial, potrivit agenţiei ruse de presă RIA, notează Agerpres.

Ieri, agenţia EFE scria că serviciile secrete ucrainene au detectat planuri ale Kremlinului privind comiterea unor atentate teroriste împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei, ca să dea vina apoi pe ucraineni şi să mobilizeze opinia publică împotriva Ucrainei.

"Scopul este să provoace o isterie antiucraineană", susţine şeful Direcţiei principale de informaţii a armatei ucrainene (GUR), generalul Kirilo Budanov, pe contul său de Facebook. Potrivit acestor suspiciuni, ţelul Kremlinului este "să deghizeze" aceste atacuri într-un fel de acţiuni punitive ale Ucrainei după masacrul de la Bucea, în regiunea Kievului, şi atacul asupra gării din Kramatorsk, în estul ţării.

Atacurile ar urma să fie îndreptate împotriva unor blocuri de locuinţe, spitale sau şcoli de pe teritoriul Rusiei, precum şi împotriva unui oraş din Crimeea anexată, conform agenţiei de presă Ukrinform.

"Serviciile speciale ruse planifică o serie de atentate teroriste cu minarea şi aruncarea în aer a unor blocuri de locuit, spitale şi şcoli în localităţi din Rusia. De asemenea, lovituri aeriene cu rachete şi bombe asupra oraşului rusesc Belgorod sau a unuia din Crimeea", a indicat generalul Kirilo Budanov.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar dori astfel să pună în practică nişte "scenarii murdare" pentru a provoca o emoţie puternică în rândul populaţiei ruse şi a o monta şi mai mult împotriva Ucrainei.

Campania de destabilizare constând în răspândirea de ştiri false a început deja, spune Budanov, potrivit căruia Putin urmează metoda pe care a folosit-o deja împotriva Ceceniei la începutul anilor 2000, o campanie care i-a asigurat primul mandat prezidenţial. Seria de explozii ale unor blocuri de locuit de la Moscova, Buinaksk şi Volgodonsk în 1999, care au fost atribuite fără probe cecenilor, a dus la declanşarea celui de-al doilea război dintre Rusia şi Cecenia, ceea ce i-a crescut popularitatea lui Vladimir Putin, un necunoscut la vremea aceea, după ce fusese desemnat de Boris Elţin drept succesorul său, şi i-a asigurat victoria în alegerile din 2000.

"În ultimele zile, puterea rusă a accelerat la turaţie maximă isteria antiucraineană. În regiunile Belgorod şi Kursk se sapă tranşee, provocându-se panică în legătură cu o presupusă ofensivă a batalioanelor de voluntari ucraineni şi grupuri de sabotori", menţionează generalul Budanov, citat de Ukrinform. În opinia sa, este simbolic faptul că Putin a venit la putere în urma atentatelor puse la cale de FSB împotriva unor blocuri de locuit, care au servit drept motiv pentru a declanşa a doua campanie împotriva Ceceniei.

Totodată, Centrul pentru combaterea dezinformării de pe lângă Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei (SNBO) a emis luni un avertisment similar pe pagina sa de Facebook, menţionând că Rusia pregăteşte provocări pentru a discredita Ucraina pe plan internaţional, conform portalului ucrainean Unn.com.ua.

Ţările UE vor beneficia de o prefinanţare suplimentară de 3,5 miliarde euro pentru primirea refugiaţilor din Ucraina

Ca să faciliteze preluarea refugiaţilor din Ucraina în urma agresiunii ruse, Consiliul European a adoptat ieri un act legislativ care le permite statelor membre să beneficieze de o sumă suplimentară totală de 3,5 miliarde euro în acest an, în funcţie de afluxul de refugiaţi din Ucraina pe care îi primesc.

"Acest act introduce modificări pentru a majora prefinanţarea din partea iniţiativei privind asistenţa de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei, REACT-EU ("Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe"), unul dintre cele mai importante programe de redresare post-pandemie, în scopul de a consolida fondurile politicii de coeziune şi Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD)", arată un comunicat de presă al Consiliului European, informează Agerpres.

Prefinanţarea care va fi plătită în 2022 prin intermediul REACT-EU va creşte de la 11% la 15% pentru toate statele membre şi de la 11% la 45% pentru ţările UE în cazul cărora numărul de persoane sosite din Ucraina era mai mare de 1% din populaţia lor la sfârşitul primei luni după invazia rusă.

În plus, actul instituie opţiunea unui cost unitar pe persoană pentru a simplifica mobilizarea fondurilor, ceea ce permite să se răspundă într-un mod mai eficace nevoilor de bază ale persoanelor strămutate din Ucraina şi să li se asigure un sprijin de bază, mai indică sursa citată. Aceste modificări urmăresc să reducă sarcina asupra bugetelor publice ale statelor membre, pentru ca acestea să poată gestiona mai bine acest aflux de refugiaţi.

Marea Britanie: "Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica"

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni, în condiţiile în care Rusia continuă să-şi reorienteze acţiunile în regiune, a informat ieri Ministerul Apărării al Regatului Unit pe Twitter, potrivit Reuters.

Atacurile ruse rămân concentrate asupra poziţiilor ucrainene de lângă Doneţk şi Lugansk, cu lupte care continuă în jurul oraşelor Herson şi Nikolaev (Mikolaiv) şi o nouă ofensivă asupra oraşului Kramatorsk, conform serviciilor de informaţii militare britanice.

Armata rusă susţinea, ieri, că a lansat atacuri asupra a 32 de ţinte militare din Ucraina în cursul nopţii, potrivit DPA.

Printre ţintele lovite se numără un sistem de rachete antiaeriene Buk-M1, un depozit de muniţie şi un adăpost aerian cu tehnologie a forţelor armate ucrainene, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Autorităţile ruse au raportat, de asemenea, lupte intense în cursul nopţii în oraşul-port Mariupol.

Peste 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara după invazia comandată de preşedintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie, a anunţat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) într-un raport publicat ieri, informează AFP. Potrivit UNHCR, numărul refugiaţilor ucraineni a ajuns ieri la 4.615.830, fiind cu 68.095 mai mare decât cel precizat în raportul de luni.

Europa nu s-a mai confruntat cu un astfel de flux de refugiaţi din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, conform Agerpres.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), aproximativ 210.000 de cetăţeni non-ucraineni au părăsit la rândul lor Ucraina, întâmpinând uneori dificultăţi în a ajunge în ţările lor de origine.

Totodată, ONU a estimat la 7,1 milioane numărul persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, potrivit unui raport publicat de OIM pe 5 aprilie.

În total, aproape 12 milioane de persoane - reprezentând mai mult de un sfert din populaţia Ucrainei - şi-au părăsit locuinţele, fie traversând frontiera pentru a ajunge în ţările limitrofe, fie găsindu-şi refugiu în alte regiuni din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. obiectivele ”mobile”

    1. Obiectivele "nobile"atinse deja sunt: distrugerea infrastructurii, violarea, jefuirea si uciderea civililor.

    Lenin: "invatati, invatati, invatati"

    Putin: "violati,violati,violati" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb