Qatarul nu îşi vinde deţinerea la "Deutsche Bank"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie 2016

Qatarul nu îşi vinde deţinerea la "Deutsche Bank"

Investitorii din Qatar care deţin cea mai mare participaţie la "Deutsche Bank" AG nu intenţionează să-şi vândă acţiunile, ba chiar ar putea lua în considerare să cumpere mai multe acţiuni dacă cea mai mare bancă germană va decide să-şi majoreze capitalul, au declarat, vineri, surse citate de Reuters.

La mijlocul anului 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, şeicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumpărat o participaţie de 6,1% din acţiunile "Deutsche Bank", iar în luna iulie a acestui an şi-au majorat participaţia până la aproape 10%.

Bancă germană traversează o criză de încredere după ce, luna trecută, Departamentul american al Justiţiei i-a solicitat să plătească o amendă de 14 miliarde de dolari pentru a pune capăt unei anchete privind vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare, înaintea crizei financiare. "Deutsche Bank" a contestat această amendă, dar ar putea fi nevoită să se adreseze investitorilor pentru o majorare de capital dacă autorităţile americane vor aplica în totalitate amenda preconizată.

Luna aceasta, acţiunile "Deutsche Bank" au atins un minim istoric de circa 10 euro, ceea ce înseamnă că, teoretic, fondurile din Qatar au pierdut peste 1,2 miliarde de dolari din investiţia lor în banca germană. Cu toate acestea, o sursă din Qatar a declarat că şeicul Hamad bin Jassim al-Thani nu va renunţa la investiţia în "Deutsche Bank".

"Cumpărarea mai multor acţiuni este o opţiune care ar putea fi luată în considerare, dar asta nu înseamnă că există planuri iminente în acest sens", a declarat o sursă.

Altă sursă a spus că investitorii din Qatar nu au de gând să-şi vândă acţiunile, adăugând: "Aceasta este o investiţie pe termen lung. Qatarul crede că totul se va rezolva cu bine până la urmă pentru Deutsche Bank".

Conform surselor, dacă va fi nevoie de o majorare de capital, Qatarul va participa, probabil, deoarece vrea să-şi menţină participaţia la aproximativ 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb