Radu Hanga a demisionat din Consiliul SIF Oltenia

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 5 mai 2020

Radu Hanga

Radu Hanga

"Focusul meu este dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti iar în condiţiile date, poziţia pe care o deţin la BVB a devenit incompatibilă cu cea de la Craiova", ne-a transmis Radu Hanga.

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), şi-a înaintat demisia din funcţia de membru neexecutiv al Consiliului SIF Oltenia (SIF5), începând cu data de 4 mai, se arată într-un comunicat al societăţii din Craiova remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o decizie luată într-un context complicat pentru SIF Oltenia, în condiţiile în care, acţiunile sunt suspendate de la tranzacţionare ca urmare a evenimentelor din data 28 aprilie, când au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, deoarece unii investitori prezenţi fizic la Craiova nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Radu Hanga, ne-a transmis: "Am mers la AGA deşi ne aflăm în plină pandemie, la solicitarea expresă a unor acţionari, şi în semn de respect pentru toţi acţionarii SIF Oltenia. Cred că orice companie trebuie să respecte legea şi dreptul acţionarilor de a decide, este o condiţie esenţială dacă vrem ca piaţa noastră de capital să se dezvolte şi să aibă un viitor. Focusul meu este dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti iar în condiţiile date, poziţia pe care o deţin la BVB a devenit incompatibilă cu cea de la Craiova".

În ceea ce priveşte adunarea acţionarilor SIF Oltenia ce a avut loc în sediul societăţii şi a fost prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,095%, au fost aprobate toate punctele propuse iniţial de conducerea societăţii, în timp ce în cazul celeilalte, ce a avut un cvorum de 30,5409%, şi a fost condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu, toate punctele aflate pe ordinea de zi au fost respinse.

În plus, în cazul adunării desfăşurate în afara clădirii, au fost supuse la vot şi aprobate atragerea răspunderii administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii, de 0,336 milioane de lei, ca urmare a încălcării de către aceştia a îndatoririlor faţă de companie, prin înstrăinarea acţiunilor Prodplast, la un preţ defavorabil SIF-ului.

De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost însă respinsă.

Pe lângă atragerea răspunderii, s-a aprobat constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor pentru care s-a votat declanşarea atragerii răspunderii, precum şi încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu, din poziţia de director general al SIF-ului.

În aceste condiţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat că hotărârile ambelor adunări au îndeplinit condiţiile de cvorum şi majoritate de vot necesare adoptării de rezoluţii, dar prezintă hotărâri contradictorii cu privire la punctele aflate pe ordinea de zi.

Ambele rapoarte ale adunărilor acţionarilor SIF Oltenia au fost publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Iată un gest de apreciat. Într-adevăr, drepturile acționarilor nu pot fi călcate în picioare doar pentru că niște alți administratori se cred mai presus de lege și de ASF!

    1. absolut, asta-i barbat ma. ai mai auzit de vre-o alta demisie de-a lui hanga? se lasa cu procesomanie multa la sifon si de-asta si-a bagat coada intre picioare si-a tulit-o.

      Chiar acum cateva luni din pozitia de presedinte la AAF.

      comitete si comitii . cind nu vroia sa le puna ciurezu punctele pe ordinea de zi in convocator nu a fost problema, acum s-a dus la aga la solicitarea unor actionari auzi, actionarii solicita membrilor CA sa mearga la aga, te doare mintea cu ce (...) are de-a face si piata de capital. bine ca nu a zis ca l-au sunat de la casa de pensii in numele minoritarilor de la sif 5.

      ...

      ...

      Dacă și juravle și compania sel ectă drăgoi straut au nevoie de atâta jale pe aici inseamna ca Ciurezu e superman :)))) deci sa intelegem ca ciurezu i-a abuzat aceștia și hai să le cam ki o mana de ajutor. Bai fraților, n-au aia nevoie de linguselile voastre. Aia sunt smardoi de cartier nu fără de pension.

    ...

    1. Iar ti-ai bagat nene Ioane spamu? Acelasi text postat repetat in ultimele doua zile , la diverse articole , ca sa-l sustii pe Ciurezu si sa dai aiurea in Lakis. Sa-ti repetam ceva. Astazi legea e incalcata de Fercala si de Ciurezu , nu de Lakis. Crezi ca Iohannis e vreun etalon al legalitatii ? Nu citea el ma in ritm de melc deciziile Curtii Constitutionale ? Avea gangavita si nu putea citi prea repede . I-a luat saptamani sa citeasca decizii care pot fi citite in minute ! Nu aplica , ma , Iohannis, deciziile CCR din parti ? Adica exact cum aplica Ciurezu si Fercala deciziile ASF ?

      Smecheriile astea ziaristice de doi bani sa le digere Fercala si Ciurezu, nu noi, ma , care stim ca orice incalcare de lege trebuie sanctionata, indiferent daca ea e a lui Lakis, Dragoi, Ciurezu sau Fercalezu. Te crezi smecher cu exemplele astea si crezi ca asa se va uita lumea in alta parte, la urs, adica la Lakis , in loc sa se uite la Fercala si la Ciurezu ? Mai lasa-ne cu exemple de doi bani si cu decoratiile lui Iohannis ! Sau asa credeti ca veti convinge voi cititorii si ASF-ul sa nu-l altoiasca pe Fercala si pe Ciurezu dupa cum merita ? Nu, tata, ASF-ul nu o sa-i ierte ca astia injura institutiile statului si ii tin pe actionari la usa, ascunzandu-se ca sobolanii ! Sa tineti minte ca hotii nu se pot ascunde in spatele asa ziselor milioane de actionari care nu dau nici pe la adunari , nici pe la societate . Cine profita ? Mafiotii care au acaparat conducerea sifurilor si care incalca drepturile actionarilor activi care au bagat bani, nu glume, in actiunile societatii ! 

    Ciurezu s-a gândit așa: ce dacă țin acționarii la ușă că pandemie, că stare de urgență, că așa vreau eu? Atâta vreme cât mă blindez la interior cu președintele și vicepreședintele BVB, care participă la AGA, păi cine dracu mai are tupeu să-mi reproșeze ilegalități, abuzuri, prostii? Păi nimeni, domle, cum să abuzez eu ceva/pe cineva în prezența top managementului Bursei?? Cei doi urmau să fie garanția lui Ciurezu de bună purtare, cuviință, credința. Doar că din doi a rămas unul (Hanga a fugit fără să-i spună pa-pa măcar), care mâine-poimâine, după ce pleacă Ciurezu, nici nu-și va aminti că a fost acolo. Așa e în viața, (...)

    1. Toată această construcție arată premeditarea. PREMEDITAREA, ASF, da?

      cum dispare Ciurezu cum (...) hanga e înapoi. 100%

    Foarte bine a facut Radu Hanga! Un om normal la cap nu se lasa asociat cu un director care cheama Politia Militara sa interzica accesul actionarilor la AGA.

    Cand o sa intelegeti ca Romania nor-mala nu inseamna abuzuri si procese? 

    1. E o socoteala simpla pe care și-a făcut-o. Sif 5 are 5% din bvb. Când Drăgoi va intra cu chiu cu vai via ASF in Sif 5 va cere oricum aga la bvb. Drăgoi va fi Împăratul de-aia ii ciugulesc toți din palma. Sif5 e perla coroanei de-aia agitația asta. Vrăjelile astea cu Focusarea sunt penibile. N-ai pe ce sa te focusezi ca piața e a câtorva baroni. Investitorii au fugit demult. Speram toți la răscumpărările alea. Le-a făcut și le alea praf , desigur tot Drăgoi . ASF veghează dar nu investighează . Deci , Radu Hanga, Rușinică ! Sa nu mai invoci interesele acționarilor zi pe șleau , interesele marilor acționari , majoritarilor , baronilor, cum vrei, dar nu ne jigni inteligenta pentru ca baronii astia tocmai ce ne-au luat micuțul dividend si speranța ca aveam o oferta buna pe Sif 5. Te-ai p...t pe ea ca un Iuda !

    ...

    Da pana acuma pe ce s-a focusat Domnisoru asta? Pe dude?! L-a trântit Ciorcilă Acu l-a trântit Drăgoi , zboară și de la Bursa foaaarte repede . Pariu! Acolo se vrea Bogdanel . E noua stea pe care și-o pune la cingătoare :)))

    1. Si daca e asa focusat le bursa, a citit comunicatul le sif5? El a demisionat după ce l -a demis Drăgoi?! Sa clarifice o problema, respectă acționarii care vor dividend sau pe cei care nu au vrut dividend. Ca sa stim cam cum dezvolta el piata și cu cine. Cu drăgoi? Cat a investit SIF 1 pe piata si cât a scurs în bidoanele cipriote și libaneze. E o problema de etica mare. Deci nu vom primi raspuns.

      La adunarea SIF1 din 28.04.20,ASF a dispus conducerii SIF1 sa limiteze votul la 5% din detineri pentru societatile Aris Capital, Torch Invest si Smart Capital Investment care actioneaza in mod concertat si detin impreuna 12,22777% din SIF1.

      La adunarea SIF5, ASF nu a dispus acelasi lucru pentru grupul Lachis-Dragoi care aveau peste 27% din capitalul social al SIF5, si peste 30% din drepturile de vot.Ba ceva mai mult accepta acestui grup ca sa faca o adunare in strada si sa voteze impotriva repartizarii de dividente si a rascumpararii de actiuni in favoarea actionarilor.

      uita-te la moaca lui. trasaturi de sclav. sclav la ciorcila

    Dupa cum se vede gruparea Lakis-Dragoi detin Sif1 si Sif4, acum vor lua si Sif5, desi se vede de la o posta ca actioneaza concentrat, normal cu ajutorul ASF-ului, adica institutia statului. S-a primit ordin pe unitate preluare. Sif1 isi exporta profiturile in paradisuri fiscale si da mumu la actionari. Parlamentul si ASF-ul stie, dar daca este ordin cu placere. Unii fac AGA pe strada si ca sa vezi este legala, de noaptea mintii. Ma intreb ce amenzi a dat politia pentru nerespectarea Ordonantelor Militare. Normal, nu au dat nicio amenda, ca unde-i ordin cu placere. La TV au aratat cazul de la Tandarei, unde justitia romana i-a scos basma curata pe presupusii infractori, au tras de proces ani de zile. In Anglia intr-un an infractorii au fost condamnati. Au patit ceva procurorii, judcatorii, cu siguranta nu, ori au fost avansati, ori se bucura de o pensie grasa. Presupusii Infractori aveau arme (kalashnikov) si nimic. Asta inseamna stat MAFIOT. Condus de Hoti.

    1. Se vede că habar n-aveti cum sta treaba, ăștia care comentați pe aici. Tot vorbiți de gruparea Lakis-Drăgoi, dar ăștia toți îi spun Șefule lui Nicu. Așa că nu vă mai dați mari ca ați citit si voi 3 articole, pentru că lucrurile sunt complet diferite in realitate!

      care nicu? astia sint, lakis si bilteanu la vedere, si in fata sclaveti

      Din ce se aude in piata , seful nu e Dragoi, Nicu sau Lakis ci altul care nu se vede si care trage toate sforile . Am auzit ca astia se inclina cand apare in peisajul lor. Asa e , n-aveti habar cum sta treaba ! Si nu e nici din ASF-ul nostru. Ghiceste cineva ?

      asa o fi atunci. nu cunoastem

      Ce Lakis, ce Bilteanu, ce Dragoi! Nici unul nu e seful. Toata lumea crede ca e Lakis si Dragoi dar ei de fapt sunt cei din fata. Altii fac jocul, daca intelegeti ! N-ati inteles deloc ca jocurile acestea de tranta nu sunt la indemana oricui !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb