RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Vrem să vedem sectorul tehnologic mai bine reprezentat la BVB"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 decembrie 2020

"Vrem să vedem sectorul tehnologic mai bine reprezentat la BVB"

Virgil Zahan, Goldring: "Statutul de companie listată va ajuta 2Performant să-şi accelereze creşterea"

Ne dorim să vedem cât mai multe companii din sectorul tehnologic care să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a spus ieri Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital, în cadrul evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare a acţiunilor 2Performant (simbol 2P) prin Piaţa AeRO administrată de BVB.

Radu Hanga a declarat: "Pentru noi este important că aţi făcut pasul către Bursa de Valori Bucureşti din cel puţin două motive. În primul rând pentru că sunteţi o companie din domeniul tehnologiei, domeniu care vedem că se dezvoltă frumos în România. Este un sector pe care vrem să-l vedem mai bine reprezentat la Bursa de Valori Bucureşti. Avem deja Bittnet, vom avea acum 2Perfomant, care sperăm să urmeze acelaşi parcurs (n.r. trecerea din AeRO în Piaţa Principală) şi ne dorim să vedem cât mai multe companii din acest sector venind către Bursa de Valori Bucureşti, pentru că sunt foarte multe lucruri pe care putem să le facem împreună".

De asemenea, listarea 2Performant confirmă succesul proiectului Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti, a mai spus preşedintele operatorului pieţei noastre de capital, în condiţiile în care compania ce tocmai şi-a făcut debutul pe AeRO a făcut parte din acest program.

După Norofert şi Holde Agri Invest, listarea 2Performant este a treia operaţiune de acest tip de la BVB din 2020, a punctat Radu Hanga remarcând, pe lângă listările de acţiuni, activitatea din sectorul obligaţiunilor.

"Dacă ne uităm la ultimii doi ani, vedem peste două miliarde de euro, bani ridicaţi prin intermediul pieţei de capital. Credem că acesta este începutul unui trend, pentru că vedem companii private, companii din sectorul bancar, vedem Statul Român care încearcă să utilizeze tot mai activ acest canal pentru a se finanţa", a spus preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Virgil Zahan, directorul general al Goldring, societatea de brokeraj care a intermediat listarea şi care a participat şi la celelate două din acest an (Norofert şi Holde Agri Invest) a apreciat că în bursele internaţionale, domeniul tehnologiei a beneficiat de foarte multă atenţie din partea investitorilor în ultimii ani şi, în special, în 2020, iar BVB va fi mult mai atractivă dacă companii din acest domeniu vor face în continuare pasul în ringul bursier.

Directorul general al Goldring a punctat: "Un document pe care l-am citit zilele trecute mi-a dat speranţă că se poate. Iar aici mă refer la România Digitală 2025, un document care prezintă viziunea ANIS (n.r. Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii) pentru 2025 şi mi-au atras atenţia două obiective pe care şi le-au stabilit: cinci companii unicorn până în 2025, asta înseamnă cinci companii din industria tech., cu o evaluare peste un miliard de euro şi peste 50 de IPO-uri realizate prin Bursa de Valori Bucureşti. Dacă aceste obiective se vor îndeplini, vom putea spune cu adevărat că Bursa de Valori Bucurşti este locul potrivit pentru companiile inovative, antreprenoriale din România. Aşa că vă aşteptăm să faceţi pasul în această direcţie".

Legat de 2Performant, Virgil Zahan a punctat că este o companie de tehnologie care şi-a confirmat an de an potenţialul de creştere şi adaptabilitatea la toate schimbările apărute în mediul online.

"Anul 2020 i-a adus într-o poziţie preferenţială, iar statutul de companie listată pe care-l au deja de astăzi îi va ajuta să-şi accelereze creşterea", a punctat directorul Goldring, care a adăugat: "Prin platforma pe care a dezvoltat-o pentru cei care doresc să se promoveze, 2Performat a creat o comunitate din care fac parte sute de companii, mii de influenceri şi afiliaţi. Influenceri care acum vor afla mai mult despre bursă şi care odată cu acest pas ar putea să promoveze imaginea bursei. Prin aceşti mii de influenceri şi afiliaţi, bursa ar putea fi mult mai uşor de înţeles pentru toată lumea".

Acţiunile 2Performant, liderul pieţei de marketing afiliat din ţara noastră, au intrat ieri la tranzacţionare prin Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, printr-o listare tehnică, preţul de deschidere fiind de 27 lei/titlu, ceea ce oferea companiei o capitalizare de aproape 28,47 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe langa listarile din partea statului, sectorul IT reprezinta o mare sansa de dezvoltare a BVB. Ma intreb oare ce au facut executivii si administratorii bursei din ultimii 15, de ne-am trezit un 2020 fara un sector IT la BVB. Ar fi trebuit sa aiba o pondere de 15-20 la suta din BET .... acum cat are?

    Multumim Goldring, sunteti singurii care munciti si cu cap Sictir Hanga!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb