Bursa poate fi cu adevărat drumul companiilor locale către piaţă, iar valoarea adăugată pe care o aducem faţă de zona de 'private equity' este vizibilitatea, a declarat, marţi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga, la evenimentul prilejuit de aniversarea a 10 ani de la listarea Bittnet Group pe piaţa locală de capital, potrivit Agerpres.
'Putem spune că listarea Bittnet pe piaţa AeRo a Bursei de Valori Bucureşti a dus la o schimbare majoră în ceea ce înseamnă percepţia noastră şi a investitorilor legat de ceea ce face Bursa pentru companii prin intermediul pieţei. Voi sunteţi cei care ne-aţi arătat pentru prima dată că Bursa poate fi cu adevărat drumul companiilor locale către piaţă, utilizând platforma Bursei de Valori Bucureşti. Noi spunem, uitându-ne la Bursă, două lucruri: faptul că, pe de o parte, noi suntem, aşa cum toată lumea ştie, o platformă de finanţare, iar pe de altă parte, suntem partenerul companiilor care vin către Bursă. Noi le ajutăm să crească. Împreună cu piaţa de private equity, susţinem companiile în ciclul lor de dezvoltare şi aş zice că valoarea adăugată pe care o aduce Bursa faţă de zona de 'private equity' este vizibilitatea. Noi punem companiile pe o scenă pe care devin vizibile, cu produsele lor', a spus Hanga.
Acesta a adăugat că BVB face parte din procesul de accelerare a dezvoltării companiilor listate.
'Într-un fel, suntem şi noi parte a procesului acesta de accelerare despre care vorbeam mai devreme. Evident, la sfârşitul zilei, măsura succesului oricărei companii este evaluarea ei, preţul pe care îl pun investitorii pe acţiunile companiei. Dacă ne uităm la Bittnet, la sfârşitul primei zile de tranzacţionare, în 2015, discutam de o companie cu o valoare de 7,5 milioane de lei, aproximativ 1,5 milioane de euro. De la listare şi până în prezent valoarea de piaţă a companiei Bittnet a crescut de aproximativ 14 ori şi asta în contextul unei pieţe care, la rândul ei, a crescut dacă ne uităm la indicele BET, cu aproximativ 220%, o performanţă remarcabilă care arată lucrurile bune care s-au întâmplat acolo, la care îmi doresc să cred că şi Bursa de Valori Bucureşti a contribuit', a subliniat preşedintele BVB.
În urmă cu un deceniu, pe data de 15 aprilie 2015, Bittnet Systems se lista pe piaţa AeRo a BVB, fiind prima companie din industria IT ale cărei acţiuni au devenit tranzacţionabile la bursă. Cinci ani mai târziu, pe 3 iunie 2020, acţiunile Bittnet au intrat pe Piaţa Reglementată a BVB, sub simbolul BNET.
În 2017, Bittnet a achiziţionat Gecad Net, redenumită Dendrio Solutions, iar în 2018 au fost cumpărate Elian Solutions şi Equatorial Gaming, urmate de integrarea activităţilor Crescendo International în Dendrio.
În 2020, compania a investit în achiziţia unor pachete minoritare de acţiuni în Softbinator şi The eLearning Company, în 2021 a realizat şapte achiziţii, inclusiv IT Prepared (rebranduit: Optimizor), Nenos & Nonlinear, ISEC & GRX (Fort), şi Computer Learning Center.
Grupul Bittnet operează, în prezent, sub opt branduri comerciale în patru verticale de business: Infrastructură Digitală, Cybersecurity, Educaţie, şi Business Applications & Software.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 11:12)
Da,exact companii ca BNET sunt modelele de succes!Se vede in tot,in pretul actiunii,in tratamentul aplicat de fondatori investitorilor,in tezele de investitii despre cum trebuie sa accepte abuzul,cum sa priveasca deprecierea neintrerupta a valorii.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 11:42)
Exact, domnu bate din cicoc ca barza, bla bla clap clap. Gata, i-a intrat banu pe card.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 13:04)
Momentu ala cand sefu bursei face reclama la ceva si acel ceva se tranzactioneaza de 2k de lei pe bursa lui!Festivitate+propaganda peste tot=2(k) lei.Curentu,fursecurile,cico din ce bani se achita?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 11:20)
mestere,a cresccut de 14 ori valoarea zici in 15 ani
cuma crescut?are 99 m capitalizare de la 7,5 si intre timp s-au bagat mai multi bani de catre actionari decat evaluarea
banii aia bagati cu IRR dezastruos
sa luam numai ultima majorare din 2022 facuta la 0,31,azi e la jumatate si e crunt supraevaluata in raport cu media pietei
apoi cat a crescut piata relevanta in astia 15 ani,in IT,cat a fost inflatia
asa e cand nu ai nicio treaba cu investitiile si esti pus sa dai din gura cu rezultate praf,traiasca SOP,hanga si actiunile
3. hahahaha
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 11:23)
bnet ca exemplu ???? :))))))
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 11:41)
Grafic 5 ani-de la 0,47 la 0,15 scadere fara pauze si nu are cum sa se opreasca
3.2. a meritat reclama! (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 15:27)
hai ca incepe sa recupereze
azi +0.32%
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 11:30)
Drumul companiilor ca bnet spre bursa coincide cu drumul in sens invers a actionarilor in astfel de companii.
5. penibil
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 15:32)
Numai in piele lui Hanga sa nu fii.
Dupa ce impreuna cu Tanase, a dat-o in bara cu derivatele, dupa ce a laudata bursa ca are peste 100 de mii de investitori dar lichiditatea este mica, acum mai trebuie sa laude si o petarda de pe bursa, pe care investitorii o ocolesc, buna de speculat maxim 100 de lei.
Numai sa vezi ce medie zilnica are si te lamuresti repede ce atractiva este.
Poate o sa-l ia la BNET dupa ce pleaca de la BVB. Mai stiu eu un presedinte care spus ca vrea sa faca din bărcuţa BVB un crucişător dar a iesit un mare fas, si apoi a ajuns la BNET in CA ba chiar a si luat obligatiuni de la ei.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2025, 15:58)
Si din Crucisator a iesit Spargatorul de Biduri'Anghel Habarnam'
6. Ahh ha ha ha ha
(mesaj trimis de Vîjeu în data de 15.04.2025, 15:56)
auzi aici text:
„Bursa poate fi cu adevărat drumul companiilor locale către piaţă”
Bhu ha ha