RAED ARAFAT: "Interesul pentru măsurile de protecţie a scăzut din mai multe motive, nu neapărat din cauza măsurilor de relaxare"

S.B.
Miscellanea / 13 iunie 2020

"Interesul pentru măsurile de protecţie a scăzut din mai multe motive, nu neapărat din cauza măsurilor de relaxare"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, susţine că trendul crescător al numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 constatat în ultimele zile se poate păstra, dacă oamenii nu vor respecta măsuri precum purtarea măştii de protecţie, distanţare fizică şi igienă, potrivit news.ro.

"Nerespectarea lor poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia" afirmă medicul, care consideră că interesul pentru respectarea măsurilor d eprotecţie a scăzut şi pe fondul dezinformărilor care circulă.

Raed Arafat a declarat ieri, referindu-se la trendul crescător al numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, că "există şanse să se păstreze, depinde de modul cum ne comportăm" .

Acesta a precizat că a crescut nu doar numărul infectărilor, ci şi ce al internărilor în terapie intensivă, de la 120-130 la 170 de bolnavi în stare gravă.

Potrivit sursei citate, Arafat susţine că nerespectarea măsurilor precum purtarea măşti de protecţie în spaţii închise, distanţarea fizică şi igiena mâinilor poate duce la creşterea numărului de cazuri până la momentul la care sistemul sanitar să nu mai poată face faţă.

"Nerespectarea lor (a regulilor de prevenire - n.r.) poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia. Ne-am aşteptat la creşteri, toată lumea ştia că relaxarea aduce creşteri, dar depinde aceste creşteri cât de persistente sunt, cât de abrupte sunt şi care este impactul lor pe sistemul sanitar", a mai afirmat şeful DSU.

El spune că această creştere este şi "un impact al relaxării, care era de aşteptat", iar acest lucru s-a întâmplat şi în alte state, unele fiind nevoite să ia din nou măsuri restrictive.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Alții respectă fără : urgență, alertă, neomilițianism, armată,....

    Lumea practic stie ca cineva acolo sus se joaca cu nervii lor, pe banii lor... In plus, a venit caldura si masca pe figura inseamna sufocare garantata daca o tii mai mult de 10 minute.

    Nu despre masca e vorba - lumea a inteles ca e vorba de globalism, neomarxism, Soros, Bill Gates, vaccinarea obligatorie, statul totalitar, scanarea, simbolurile Fiarei si toate celelalte care i-au fost bagate pe gat, de asta nu mai pune botul.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb