Raeţchi (PNL) propune un cod al transparenţei pentru administraţia locală

Andrei Stan
Politică / 12 decembrie 2015

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi este de părere că, alături de un decalog al integrităţii, PNL are nevoie şi de un cod al transparenţei care să fie aplicat la nivelul administraţiei locale şi care să prevadă, printre altele, ca şedinţele de Consiliu Local să fie transmise în direct pe pagina de internet a primăriei şi introducerea votului electronic pentru consilierii locali, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Gradul mic de încredere de care se bucură clasa politică este generat nu doar de lipsa integrităţii şi de afacerile cu iz penal ale politicienilor, care ies la iveală în ultima vreme, ci şi de faptul că informaţiile privind deciziile politice par accesibile, de multe ori, doar iniţiaţilor. Deşi decizia PNL de a-şi asuma un decalog al integrităţii care să fie aplicat candidaţilor la alegerile locale este absolut necesară, propun şi un cod al transparenţei care să fie asumat de toţi consilierii locali şi primarii PNL. Reabilitarea imaginii clasei politice, în general, şi a administraţiei locale, în acest caz, depinde şi de un exerciţiu al transparenţei. De aceea, cred că toţi consilierii locali şi primarii PNL trebuie să semneze un angajament prin care să îşi asume, explicit, toate criteriile de integritate ale partidului şi, de asemenea, să aibă propriul cod de conduită şi transparenţă", afirmă Raeţchi.

Deputatul susţine că lipsa transparenţei este o problemă cu care se confruntă majoritatea administraţiilor locale.

"Pentru că cetăţenii trebuie să afle deciziile administraţiei locale, consider că şedinţele de Consiliu Local trebuie filmate şi transmise live pe pagina de internet a primăriei şi trebuie organizate conferinţe de presă după şedinţele săptămânale de consiliu în care să fie comunicate şi explicate deciziile luate. Înainte de orice decizie importantă avem nevoie de şedinţe publice de consultare cu comunitatea locală. În plus, poate fi introdus votul electronic, după modelul celui aplicat în Parlament, iar declaraţiile de avere şi interese ale consilierilor locali trebuie publicate unitar pe site-urile primăriilor. Lucruri aparent banale, dar care la ora actuală nu există la nivelul administraţiei locale", susţine Raeţchi în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb