Rafila: "Multe din materialele cumpărate în pandemie de Unifarm sunt în depozite şi nu pot fi folosite"

F.D.
Miscellanea / 20 octombrie 2023

Rafila: "Multe din materialele cumpărate în pandemie de Unifarm sunt în depozite şi nu pot fi folosite"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că multe din materialele cumpărate în pandemie de Unifarm sunt în depozite şi nu pot fi folosite din cauza unor "carenţe de natură tehnică". El a menţionat că România nu va mai achiziţiona vaccinurile în cantitate foarte mare pentru care nu există interes la nivelul populaţiei, relatează News.ro.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, vineri, la finalul şedinţei de Guvern ce se întâmplă cu materialele sanitare şi vaccinurile cumpărate în pandemie.

"A fost o discuţie astăzi în Guvern, s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei Naţionale Unifarm. Acolo ştiţi bine că s-au cumpărat foarte multe materiale sanitare la Unifarm. Multe dintre ele nu erau corespunzătoare din punct de vedere calitativ. Ele există în depozitele Unifarm. Au făcut subiectul şi diverselor investigaţii care au fost făcute în această perioadă în ceea ce priveşte modul în care au fost realizate achiziţiile publice acolo. Sigur că pe partea de anchetă penală nu pot să vă dau foarte multe detalii, dar este evident că s-au cumpărat. Acolo a existat un împrumut pentru Unifarm în valoare de un miliard 150 de milioane de lei, care în mod evident nu a fost folosit corespunzător, pentru că cea mai mare parte din materialele achiziţionate şi echipamentele achiziţionate de Unifarm se găsesc încă în depozite, nu au putut fi folosite datorită unor carenţe de natură tehnică şi a unor specificaţii care probabil că nu au fost cele corecte", a explicat Alexandru Rafila.

El s-a referit şi la situaţia vaccinurilor achiziţionate în pandemie.

"În ceea ce priveşte vaccinurile, ştiţi bine că odată cu venirea mea la Ministerul Sănătăţii, am avut o politică de protejare a banilor publici. Am reuşit să vindem 7,5 milioane de doze de vaccin în valoare de circa 150 de milioane de euro. Sigur că aceste contracte, care se află încă în vigoare, instituie obligaţii pentru România, inclusiv obligaţii de plată. Negociem cu Comisia Europeană care a reprezentat România, dar faptul că în guvernele anterioare şi-au asumat aceste contracte prin memorandumuri semnate de fostul prim ministru, domnul Cîţu, instituie aceste obligaţii pentru ţara noastră şi încercăm să găsim cea mai bună soluţie încât să ajungem la o înţelegere amiabilă care să protejeze resursele publice", a transmis Ministrul Sănătăţii.

El a adăugat că potrivit contractului, România mai trebuie să ia de la Pfizer 27-28 de milioane de doze de vaccin.

"Nu am un răspuns minune la chestiunea asta, însă am un răspuns asumat că în niciun caz nu vom achiziţiona vaccinurile care sunt în cantitate extrem de mare, pentru care nu există în momentul de faţă şi probabil că nici în viitor interes la nivelul populaţiei, discutăm de cantităţi foarte mari de vaccinuri. Doar de la Pfizer ar trebui să mai luăm teoretic vreo 27 sau 28 de milioane de doze de vaccin", a mai explicat Rafila.

viewscnt

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. vor sa spuna bani spalati.

    s c c r e t 

    Vreau să mă înțep:) Sunt responsabil.

    Să ne ciuruim rapid cu cele 27 mil. de doze de zeamă. E păcat de ele. Sunt moca. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb