Rafinăria Astra Română trece pe piaţa AeRO, ca urmare a desfiinţării Rasdaq, deşi se află în insolvenţă din 2014, iar acţiunile sunt suspendate de la tranzacţionare din 24 iunie 2014.
Activitatea de bază a societăţii era prelucrarea ţiţeiului şi a derivatelor sale, potrivit memorandumului de listare pe AeRO, în care se arată: "Prin hotărârea acţionarilor din 6 octombrie 2004, instalaţiile de prelucrare a ţiţeiului au intrat în conservare. În aceste condiţii, activitatea societăţii s-a restrâns la livrarea produselor petroliere existente în stoc, prestări de servicii, închirieri spaţii, terenuri, valorificarea fierului vechi rezultat din casare".
Societatea este deţinută de Kreyton Limited, în proporţie de 48%, şi Kalatse Investments LTD, cu un procent de 41,66%.
Din data de 15 decembrie 2011, acţionarul Kalatse Investments are suspendat dreptul de vot pentru un pachet de 8,66% din acţiuni, reprezentând numărul de acţiuni ce depăşesc pragul de 33% din deţinerile acestuia. Conform legii 297, Kalatse Investments avea obligaţia să lanseze o ofertă publică obligatorie a companiei.
Cifra de afaceri a companiei a fost de 6,72 milioane de lei, în 2014, 87% provenind din închirieri, vagoane, analize laborator, vânzare certificate, bonificaţii.
Clienţii principali ai emitentului sunt Transfer International Spedition SRL, Ryan Ecologic SRL, Montunbing SRL, Steel Trust Construcţii civile şi industriale, SC Topnet Reciclare SRL, potrivit memorandumului de mutare pe AeRO.
Rafinăria Astra Română deţine un procent de 100% din Astra Şoferi Amatori Ploieşti şi un procent de 66,72% din capitalul social al New Century Development.
Fondată în anul 1880, Rafinăria ASTRA ROMÂNĂ a fost privatizată în 1997, prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni de către compania InterAgro, deţinută de Ioan Niculae.