Raiffeisen Bank susţine, pentru al treilea an consecutiv, Romania ClimAccelerator

S.B.
Bănci-Asigurări / 23 mai 2023

Raiffeisen Bank susţine, pentru al treilea an consecutiv, Romania ClimAccelerator

Programul Romania ClimAccelerator deschide din nou uşile şi în acest an startup-urilor cu idei şi soluţii inovatoare din zona Greentech, aflate în două stadii diferite de dezvoltare, oferind acces la know-how, o reţea de consultanţi, mentori, investitori, sprijin în accelerarea afacerii cât şi oportunităţi de finanţare.

Romania ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC, cea mai importantă iniţiativă europeană în domeniul inovaţiei climatice, de Impact Hub Bucharest având anul acesta în calitate de partenerii principali Raiffeisen Bank România şi OMV Petrom.

Având în vedere obiectivul Uniunii Europene de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic până în 2050, Raiffeisen Bank România şi-a asumat rolul de pionier în tranziţia către o economie neutră şi o comunitate durabilă, înţelegând de asemenea necesitatea asigurării unei tranziţii rapide şi eficiente către un model economic durabil. Totodată susţinem inovaţia în calitate de catalizator în identificarea de soluţii sustenabile la schimbările climatice.

"Există un potenţial imens în România în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectelor sustenabile, pentru că piaţa locală se află încă într-o perioadă incipientă, în care învaţă cum să integreze astfel de proiecte în economie. Am început deja să schimbăm modul în care folosim resursele şi implicit mentalitatea antreprenorilor în această direcţie. Contribuim activ la conturarea mediului antreprenorial şi suntem bucuroşi să fim pentru al treilea an parteneri al programului ClimAccelerator, prin care sprijinim startup-urile inovatoare, care vor să aducă o schimbare a modului în care se face business în România", a menţionat Raluca Nicolescu, Director IMM la Raiffeisen Bank.

Romania ClimAccelerator este totodată şi o rampă de lansare şi creştere pentru inovatorii români, acceleratorul adresându-se startup-urilor din categoriile early-stage şi MVP cu soluţii tech din zone precum cleantech, waste management, construcţii sustenabile, gestionarea emisiilor de carbon, producţie sustenabilă, energie regenerabilă, transport sau reciclare.

Prin beneficiile oferite startup-urilor participante, partenerii europeni şi naţionali de program, structura acceleratorului şi reţeaua de mentori implicată, Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator din România pentru startup-urile din zona greentech.

"Bazându-ne pe succesul primelor două ediţii ale Black Sea ClimAccelerator, Romania ClimAccelerator este evoluţia naturală a programului, cu focus exclusiv pe ecosistemul local, bazat pe următorii piloni: conştientizare şi inspiraţie, educaţie şi know-how, pregătirea startup-urilor pentru finanţare şi investiţii, scalabilitate şi sprijin ulterior, crearea unui ecosistem de inovatori, factori de decizie şi actori cheie şi generarea de impact pe termen lung. Ne bucurăm să avem alături de noi, pentru a treia ediţie la rând, parteneri strategici care înţeleg importanţa sprijinirii startup-urilor din România care, prin inovaţie şi tehnologie, contribuie concret la crearea unui viitor verde, sustenabil.", a declarat Oana Craioveanu, co-fondator Impact Hub Bucharest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb