Raiffeisen: Economiile din Europa Centrală şi de Est continuă să prezinte semne de redresare

C.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 ianuarie 2011

Raiffeisen: Economiile din Europa Centrală şi de Est continuă să prezinte semne de redresare

Economiile din Europa Centrală şi de Est continuă să prezinte semne de redresare, potrivit unui raport al "Raiffeisen Capital Management". Analiştii se referă în special la Polonia şi Cehia, precizând că, în schimb, situaţia din Turcia s-a înrăutăţit în ultimul timp.

Analiza RCI arată că intensificarea eforturilor în vederea unei consolidări bugetare se va resimţi semnificativ în anii următori la nivelul creşterii economice în Uniunea Europeană: "Astfel, cererea internă va juca un rol din ce în ce mai important în redresarea economică sustenabilă a Europei Centrale şi de Est".

Potrivit analizei, în decembrie, pieţele de obligaţiuni din Europa Centrală şi de Est au profitat de ameliorarea indicelui încrederii investitorilor determinat de datele economice fundamentale pozitive din Statele Unite: "Evoluţia monedelor din regiune a oferit în schimb o imagine mixtă. Aprecierea cea mai pronunţată a cunoscut-o rubla rusă, ţară care suferise în lunile precedente importante ieşiri de capital. O performanţă mai puţin bună a cunoscut-o moneda turcă; coroana cehă s-a depreciat şi ea. Ameliorarea indicelui încrederii investitorilor s-a reflectat prin primele de randament scăzute ale euro-obligaţiunilor din regiune".

După o evoluţie slabă a cursurilor în noiembrie, pieţele de acţiuni din Europa Centrală şi de Est au câştigat puternic în decembrie în tandem cu acţiunile marilor pieţe dezvoltate din Statele Unite şi Europa, mai arată analiza RCI. În schimb, evoluţia cursurilor pentru alte pieţe emergente a rămas încă o dată în urmă raportat la ţările industrializate consolidate. Această performanţă relativ mai slabă a burselor pieţelor emergente faţă de pieţele dezvoltate a marcat întreg trimestrul al patrulea. "Aceste aprecieri de curs pe pieţele de acţiuni s-au manifestat în paralel cu pierderile relativ mari pentru obligaţiunile de stat; este posibil ca schimburile mari între obligaţiuni şi acţiuni să fi jucat un rol în această evoluţie", arată analiştii Raiffeisen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb