Râmnicu Sărat, singurul oraş din ţară cu platforme îngropate inteligente

Ana Felea
Miscellanea / 17 septembrie 2020

Râmnicu Sărat, singurul oraş din ţară cu platforme îngropate inteligente

Investiţie în colectarea deşeurilor populaţiei, unică în ţară, făcută la Râmnicu Sărat. Municipiul este singurul oraş din România care are platforme îngropate la care accesul se va face pe baza unui card, iar obiectivul va fi supravegheat video.

"Săptămâna aceasta au fost amplasate primele pubele subterane de colectare a deşeurilor. Acestea sunt amplasate în spatele fostului cinematograf, în spatele magazinului Victoria şi în zona blocurilor turn din capătul centrului. Următoarele 18 platforme subterane sunt în momentul de faţă în plin proces de autorizare, fiind obţinute avizele necesare eliberării Autorizaţiei de Construire. În scurt timp, vor fi amplasate şi acestea, pe întreaga rază a municipiului, astfel încât colectarea şi depozitarea deşeurilor precum şi estetica zonelor de blocuri se vor îmbunătăţi substanţial", au anunţat autorităţile locale din municipiul Râmnicu Sărat.

Platformele conţin trei sau patru fracţii de colectare selectivă a deşeurilor, respectiv resturi menajere, deşeuri reciclabile, gunoi biodegradabil şi sticlă. Însă, unicitatea acestor obiective este dată de faptul că sunt supravegheate video iar accesul se face pe baza unei cartele, asemenea celor de interfon.

"Sunt platforme de ultimă generaţie. Accesul se va face pe baza unei cartel, asemenea celor de interfon, iar obiectivele sunt supravegheate video. Asta va ajuta ca să fie folosite doar de locuitorii de la blocurile respective, nu din alte asociaţii sau de la case. În plus, fiind închise, împiedicăm furtul de pet-uri. Pe de altă parte, există avantajul net în faţa platformelor obişnuite, fiind mult mai estetice şi eliminând mirosurile neplăcute din apropierea unor platforme de gunoi cum sunt în prezent în majoritatea oraşelor", a spus Liviu Mocanu, director firmă de salubrizare.

Investiţia pentru o platformă cu trei fracţii este de 13 mii de euro plus TVA, preţul ajungând la 15 mii de euro pentru cea cu cinci fracţii. La Râmnicu Sărat investiţia a fost făcută de operatorul de salubrizare care finalizat deja primele platformă urmând să fie date în folosinţă chiar săptămâna viitoare.

" Obligaţia noastră ca operator este de a investi în platforme îngropate în tot municipiul Râmnicu Sărat. Astfel, în câteva luni, toate cele 23 de platform din oraş vor fi îngropate. Primele patru sunt deja gata şi vor fi date în folosinţă în câteva zile. Zece vor fi gata până la finalul anului, iar restul până în luna mai 2021", a spus Liviu Mocanu, director firma de salubrizare.

În viitor, astfel de platforme vor fi amenajate şi în municipiul Buzău. Deocamdată din cele 130 de platforme de gunoi câte are oraşul, 27 sunt îngropate, însă alte 51 sunt în plan de a fi amenajate în următoarea perioadă.Cele din urmă vor fi asemenea celor de la Râmnicu Sărat, cu supraveghere video şi acces cu cartelă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Orașul Cluj Napoca are astfel de platforme de mai bine de un an .

    1. Da bai, dar n-au card și nu pot fi controlate de pe telefon... Așa și sectorul 3 are de pe timpul când își bătea Băsescu joc de poporul român dar n-au card. Degeaba...

    La Deva sunt din 2014 amplasate platforme subterane de gunoi.

    1. Degeaba. daca nu plătești o taxă lunară pentru card de acces la cu cosul de gunoi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb