RAPORT EY ROMÂNIA: Apetitul global pentru fuziuni şi achiziţii atinge un record al ultimilor 10 ani

D.I.
Macroeconomie / 22 aprilie 2019

Apetitul global pentru fuziuni şi achiziţii atinge un record al ultimilor 10 ani

Apetitul pentru fuziuni şi achiziţii (M&A) la nivel global înregistrează un record al ultimilor 10 ani, în pofida unui mediu geopolitic tot mai complex, potrivit celei de-a 20-a ediţii a Global Capital Confidence Barometer (CCB), un studiu derulat în rândul a peste 2.900 de directori executivi din 47 de ţări, a anunţat, luni, EY România.

"Companiile continuă să folosească achiziţiile pentru a-şi construi bazele unei creşteri viitoare solide, pe fondul unei incertitudini în creştere. Aproape şase din zece companii la nivel mondial (59%) planifică acum să facă o achiziţie în anul următor, în creştere de la 52% cu 12 luni în urmă", se arată în comunicat.

De asemenea, directorii executivi se aşteaptă ca omologii lor să fie activi la masa negocierilor, 92% dintre respondenţi preconizând că piaţa M&A globală va creşte în următorul an, faţă de 86% în aprilie 2018. Intenţiile M&A sunt susţinute de o încredere mai mare în rândul corporaţiilor, potrivit EY România.

"În contrast net cu opinia multor economişti, care prezic o creştere mai lentă, şi în pofida incertitudinilor geopolitice, directorii executivi din toată lumea sunt mai optimişti cu privire la perspectivele macroeconomice. O majoritate covârşitoare a respondenţilor (93%) consideră că economia globală se îmbunătăţeşte, marcând o creştere de 20 de procente a aşteptărilor pozitive faţă de 73% în urmă cu un an", se arată în comunicat.

Această perspectivă ambiţioasă în rândul directorilor executivi este reflectată de estimările optimiste ale performanţelor lor viitoare: 76% dintre respondenţi preconizează o creştere a veniturilor între 6% şi 15% în următorul an.

"Deşi se concentrează asupra tranzacţiilor şi creşterii, directorii executivi nu pierd din vedere riscurile. O treime dintre aceştia (33%) consideră că principalul motiv de îngrijorare este o potenţială încetinire a creşterii economice, deşi nu se aşteaptă ca aceasta să aibă loc", se arată în comunicat.

În plus, un număr similar de executivi (27%) consideră că incertitudinile geopolitice, comerciale şi cele legate de reglementare reprezintă cele mai mari riscuri externe pentru dezvoltarea companiilor lor.

"România continuă să fie atractivă pentru investitorii străini, ca urmare a unei performanţe în creştere a consumului şi a puterii de cumpărare. Sectoarele de interes sunt atât cele tradiţionale, ca cel al petrolului şi gazelor sau al energiei, cât şi cel de tehnologie, care înregistrează o efervescenţă crescută", a spus Florin Vasilică, Liderul Departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică, EY România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb