RAPORT "TRADEVILLE" PE SIF-URI: Cheltuieli mai mari cu salariile la toate SIF-urile

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 decembrie 2010

Cheltuieli mai mari cu salariile la toate SIF-urile

Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) vor aloca mai mulţi bani pentru plata cheltuielilor salariale şi administrative în 2010 comparativ cu anul trecut, deşi unele dintre ele urmează să raporteze profituri în scădere, potrivit unor estimări publicate într-un raport de analiză al casei de brokeraj "Tradeville".

Dintre cele cinci SIF-uri, societatea de investiţii financiare "Moldova" îşi va majora, anul acesta, cheltuielile salariale şi administrative cu 72,62%, la 20,5 milioane de lei, potrivit estimărilor analiştilor "Tradeville". Pentru comparaţie, SIF2 a alocat, anul trecut, 11,87 milioane de lei acestui tip de cheltuieli şi 15,68 milioane de lei, în 2008. Spre deosebire de alte societăţi, SIF "Moldova" ar urma să raporteze, pentru 2010, un profit net de 106,31 milioane de lei, cu aproape 5% mai mare ca în 2009 şi cu 13,18% mai mare ca în 2008.

O altă societate pentru care analiştii citaţi estimează o creştere a cheltuielilor salariale şi administrative, dar în condiţiile scăderii profitului anual, este SIF "Transilvania". SIF3 ar urma să aloce 25,5 milioane de lei acestui tip de cheltuieli, aproape dublu faţă de 2009, şi cu 42% în creştere faţă de 2008. Raportul citat estimează că SIF3 va înregistra, anul acesta, un profit net de 44,29 milioane de lei, comparativ cu 116,66 milioane de lei, cât a raportat anul trecut sau 94,66 milioane de lei, cât a făcut în 2008.

Şi SIF "Banat-Crişana" (SIF1) ar urma să îşi sporească, anul acesta, cheltuielile cu salariile şi pe cele administrative până la 12,83 milioane de lei, cu 67% faţă de cât a cheltuit în 2009. Totuşi, suma aferentă acestor cheltuieli pe 2010 este similară cu 2008, potrivit raportului "Tradeville". Analiştii casei de brokeraj se aşteaptă ca SIF1 să raporteze, anul acesta, un profit cu 51% mai mic faţă de anul trecut, de circa 54,2 milioane de lei. SIF "Banat- Crişana" a înregistrat, în 2009, un profit net de 112,18 milioane de lei, în creştere faţă de acum doi ani, când a raportat un profit de 95,43 milioane de lei.

Societatea de investiţii financiare "Oltenia" (SIF5) ar urma să cheltuie până la finele acestui an 19,5 milioane de lei pe salarii si treburi administrative, cu 62% mai mult faţă de anul trecut, dar cam cât a cheltuit şi în urmă cu doi ani. Estimarea de profit făcută de analiştii citaţi în cazul SIF5 este de 93,06 milioane de lei, pentru anul în curs, comparativ cu 187,32 milioane de lei, cât a câştigat anul trecut, sau 87,64 milioane de lei, cât a avut profit în 2008.

Pentru SIF "Muntenia", analiştii "Tradeville" preconizează cheltuieli cu salariile şi administrative de 1,5 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de anul trecut, când au totalizat 1,31 milioane de lei. Sumele preconizate în cazul SIF4 sunt mai mici decât la alte SIF-uri pentru că SIF "Muntenia" este administrată de SAI "Muntenia".

Analiştii estimează că SIF4 va obţine, anul acesta, un profit de 43,8 milioane de lei, aproape jumătate faţă de cât a obţinut în 2009.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Oameni buni, dar nu sunteti obisnuiti.Schema e simpla si ancestrala. Salariatii sif-urilor primesc salarii tot mai mari, ca sa cumpere actiuni la ...sif-uri. Sa fie improprietarit tot romanul...care lucreaza la sif...un jaf continuu...

    la SIF2 nu le mai ajunge parandaratul de la achizitiile de actiuni FP, trebuie sa-si mareasca si salariile. sa speram ca acesti bani vor ajunge pe medicamente si spaga la doctori pentru ca sunt bani nemunciti si nemeritati

    trebuie eliminat pragul de detinere la sifuri si schimbata toata conducerea care au facut cea au vrut de ani de zile pana acum, si au crezut ca sifurile au mostenit de la stramosii lor au bataut joc de actionarii mici

    Pana ce " iubitii " nostri parlamentari nu se vor implica in piata de capital ( mai ales cu pragul la sifuri ) acelasi J.A.F. il vom vedea in continuare.

    Ar fi bine daca sumele respective ar intra in contul salariatilor de la SIF-uri dar nimeni nu verifica in ce conturi intra in realitate banii respectivi...

    Cand vor elimina acel prag de detinere deputatii nostri rupti de munca si de oboseala ?Pana atunci continua jaful in stil mare al sifurilor de catre salariatii lor si micii actionari sunt furati cu acordul statului acesta mafiot.FARA PRAG, DEPUTATI OBOSITI !

    Cand? Atunci cand nu va mai fi ramas nimic din sif-uri.Piata de capital din Romania este o gluma proasta.Lichiditate azi de 3mil de euro.Este stigator la cer.Eu propun s-o ungem cu untura s-o manance caini.Nu se vrea nimic, nimic in tara asta.Numai fauraciune de sus pana jos.

    Domnilor DEPUTATIi ametiti de atata munca, dati drumul la PRAG LA SIF-uri.In timpul vietii noastre va rog!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb