RAPORTAT LA UN COŞ DE VALUTE Dolarul, pe scădere timp de opt săptămâni la rând

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 august 2020

Dolarul, pe scădere timp de opt săptămâni la rând

Perioada de declin este cea mai lungă din ultimul deceniu, confom datelor Refinitiv

Dolarul american a încheiat, la data de 14 august, a opta săptămână consecutivă de depreciere, pe pieţele internaţionale, faţă de un coş alcătuit din şase valute majore, în condiţiile în care investitorii continuă să facă plasamente în monede care aparţin unor economii cu o evoluţie mai bună decât cea a Statelor Unite, respectiv care gestionează mai bine pandemia de coronavirus.

Statele Unite aveau, la finele săptămânii trecute, 5,01 milioane de cazuri confirmate de Covid-19, respectiv peste 160.000 de decese din această cauză, ceea ce reprezintă o cifră record, mai mare decât în oricare altă ţară.

În plus, impasul în care au ajuns negocierile privind un nou pachet de stimulente în SUA influenţează în mod negativ dinamica monedei americane.

Conform datelor Refinitiv, preluate de Reuters, perioada de opt săptămâni de depreciere a dolarului este cea mai lungă prin care a trecut moneda SUA în ultimul deceniu.

Ieri, dolarul s-a depreciat cu 0,08% faţă de euro, ajungând la 1,1852 unităţi/euro pe piaţa din New York, la ora locală 06.22. Săptămâna trecută, dolarul a coborât cu 0,9% faţă de moneda unică europeană, dat fiind că investitorii au un sentiment mai de încredere faţă de redresarea economiei Europei, raportat la cea americană.

Indicele Dollar, care măsoară dinamica dolarului faţă de un coş alcătuit din şase valute majore, a pierdut 0,1% ieri dimineaţă, afişând un nivel de 92,9650 puncte, iar săptămâna trecută - 0,5%. Indicele a fost pe scădere opt săptămâni consecutive, aceasta fiind cea mai lungă perioadă de declin din iunie 2010 până acum.

În iulie, indicele Dollar a scăzut cu 4,2%, declinul fiind cel mai puternic consemnat după luna aprilie 2011, când acesta a coborât cu 3,85%.

De menţionat că dolarul nu a fost stimulat nici de publicarea datelor oficiale care arată o creşere cu 1,2% a vânzărilor cu amănuntul în SUA, în luna iulie.

John Doyle, vicepreşedinte al diviziei de trading din cadrul Tempus Inc. din Washington, spune: "Euro a atins 1,19 dolari luna aceasta, dar nu a mai revenit la acel prag. Este posibil ca scăderea dolarului să încetinească".

Ranko Berich, şeful departamentului de analize de piaţă din cadrul Monex Europe din Londra, declară potrivit Reuters: "Din cauza numărului mare de îmbolnăviri de Covid-19 din SUA, există perspectivele unor restricţii pe o perioadă mai lungă, care înseamnă o redresare mai lentă decât a altor economii dezvoltate. Epidemia de coronavirus din Statele Unite este cea mai gravă comparativ cu situaţia din oricare economie comparabilă, din cauza lipsei unui management bun din partea autorităţilor".

Speranţele pentru noi măsuri de stimulare a economiei SUA s-au diminuat vineri, când Senatul şi Camera Reprezentanţilor nu au reuşit să ajungă la un acord şi nu au fost programate discuţii noi cu negociatorii preşedintelui american Donald Trump.

La finele lunii trecute, o analiză CNBC arăta că dolarul a devenit "sacul de box al lumii", în condiţiile în care Statele Unite nu reuşesc să stopeze răspândirea coronavirusului, iar unii se aşteaptă ca redresarea SUA să rămână în urma altor economii, inclusiv a celei europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. scenariul 1 (de baza) : eur/usd va suferi o corectie pana spre 1.15-1.1675 pana in noiembrie 2020 la alegerile americane. Mai apoi urmeaza un super-salt (mortal?) pana la 1.25 eur-usd.

    scenariul 2 (secundar) : urmeaza o ultima coborare a eur-usd pana la nivel subparitar (sub 1) spre 0.90-0.85 pana in aprilie 2022.  

    creditez scenariul 1 cu 75% sanse, al doilea scenariu cu 25% sanse.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb