ZIARUL BURSA

18 august 2020
Ediţia din 18.09.2024
Noi acuzaţii la adresa BaFin, într-un caz similar cu inacţiunea ASF faţă de manipularea SIF Banat Crişana

Noi acuzaţii la adresa BaFin, într-un caz similar cu inacţiunea ASF faţă de manipularea SIF Banat Crişana

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 18 august 2020

Noi acuzaţii s-au propagat la adresa BaFin (Bundesanstalt fur Finanzdienstleistungsaufsicht) - instituţia omo­loagă Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) -, într-un caz similar cu inacţiunea ASF în cazul manipulării SIF Banat Crişana. Acestea au apărut după ce a fost dat publicităţii un răspuns al Ministerului german de Finanţe, care arată că oficialii autorităţii de supraveghere financiară din Germania şi-au majorat numărul de tranzacţii făcute cu acţiunile Wirecard în lunile de dinainte de colapsul companiei.

Dolarul, pe scădere timp de opt săptămâni la rând

RAPORTAT LA UN COŞ DE VALUTE Dolarul, pe scădere timp de opt săptămâni la rând

A.V.Internaţional / 18 august 2020

Perioada de declin este cea mai lungă din ultimul deceniu, confom datelor Refinitiv 

Dolarul american a încheiat, la data de 14 august, a opta săptămână consecutivă de depreciere, pe pieţele internaţionale, faţă de un coş alcătuit din şase valute majore, în condiţiile în care investitorii continuă să facă plasamente în monede care aparţin unor economii cu o evoluţie mai bună decât cea a Statelor Unite, respectiv care gestionează mai bine pandemia de coronavirus.

"Şurubul" măsurilor de relaxare se strânge din nou

PANDEMIE "Şurubul" măsurilor de relaxare se strânge din nou

Octavian DanMiscellanea / 18 august 2020

Calendarul măsurilor de relaxare a fost dat rapid peste cap de evoluţia crizei sanitare. În marea majoritate a ţărilor lucrurile nu au decurs conform aşteptărilor, iar în acest moment se poate vorbi de o revenire la măsuri mai stricte de protecţie şi distanţare. Italia, ţară grav afectată de coroavirus, a oprit începând de ieri activitatea discotecilor şi a cluburilor, iar purtarea măştilor devine obligatorie noaptea, în locurile aglomerate, cum ar fi în apropierea barurilor şi puburilor, din cauza revenirii la creştere a numărului cazurilor de coronavirus, în special în rândul tinerilor.

Companiile petroliere se întreabă dacă "merită" să mai exploreze

ANALIZĂ BLOOMBERG Companiile petroliere se întreabă dacă "merită" să mai exploreze

V.R.Materii Prime / 18 august 2020

Mulţi producători europeni de ţiţei consideră că este posibil ca resurse energetice de miliarde de dolari să nu mai fie extrase vreodată 

Pe măsură ce pandemia de coronavirus face ravagii în economiile lumii şi afectează cererea de ţiţei, marile companii petroliere europene au ajuns, în ultimele luni, la o concluzie destul de incomodă pentru ele: este posibil ca resurse de petrol şi gaze în valoare de miliarde de dolari să nu fie extrase vreodată, potrivit unei analize Bloomberg.

Rătăciţi în era digitală

Cătălin AvramescuEditorial / 18 august 2020

Cătălin Avramescu

"Virusul ăsta nu există!". Insul m-a privit direct şi mi-a explicat: "Ăştia vor să purtăm botniţă!". Stăteam la coadă pe la ghişeele administraţiei locale. Dai peste tot felul de trăzniţi acolo, dincolo şi dincoace de ghişeu. Acesta însă era tânăr. Dar avea deja convingeri ferme

Comisia Europeană, "injecţie" financiară pentru stimularea educaţiei

Comisia Europeană, "injecţie" financiară pentru stimularea educaţiei

O.D.Miscellanea / 18 august 2020

Efectele pandemiei, inclusiv în domeniul educaţiei, se combat cu bani foarte mulţi. Necesitatea de soluţii inovatoare în domeniul predării şi învăţării este evidentă. Comisia Europeană a adoptat o revizuire a programului anual de lucru al Erasmus+ 2020, în urma căreia au fost alocate alte 200 de milioane euro pentru a stimula educaţia şi formarea digitală şi pentru a promova dezvoltarea competenţelor şi incluziunea prin creativitate şi arte.

Radu Ciorbă: "Clienţii au devenit mai receptivi la noile tehnologii, mult mai interesaţi de ceea ce înseamnă un buget personal, un plan financiar personal... Pur şi simplu sunt mai deschişi către a îmbrăţişa tehnologi, spre a-şi simplifica viaţa, în general, şi viaţa financiară, în special".

"Piaţa din ţara noastră este ofertantă pentru fintech-uri"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 18 august 2020

Interviu cu Radu Ciorbă, fondatorul Volt 

Reporter: Cum funcţionează, concret, aplicaţia Volt?  

Radu Ciorbă: Volt este ca o aplicaţie de chatting, doar că în loc să trimiţi gif-uri şi emoticoane, trimiţi bani. Aplicaţia noastră le permite utilizatorilor să realizeze transferuri de bani din şi către orice card bancar emis în România, direct de pe smartphone.

Diageo preia Aviation Gin şi Davos Brands

AFACERE DE 610 MILIOANE DE DOLARI Diageo preia Aviation Gin şi Davos Brands

Alina VasiescuInternaţional / 18 august 2020

Volumul vânzărilor Aviation American Gin a crescut cu peste 100% în 2019 

Diageo Plc, cel mai mare producător mondial de băuturi spirtoase, atrage în portofoliul său Aviation American Gin - brand al cărui coproprietar este actorul canadian Ryan Reynolds - prin preluarea Aviation Gin LLC şi Davos Brands LLC pe o sumă de până la 610 milioane de dolari, anunţă Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 August 2020

MACRO NEWSLETTER 18 August 2020

Macroeconomie / 18 august 2020

Producţia industrială din SUA şi-a temperat scăderea anuală şi în iulie 2020, până la 8,3%, de la 11,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3ndiţiile unei creşteri lunare de 3,4%, iar producţia de energie a crescut cu o rată...

"Clanul" sportivilor, pe listele PSD

I.Ghe. Politică / 18 august 2020

Social-democraţii au depus, ieri, la Biroul Electoral Municipal, lista candidaţilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care este condusă de fostul premier Petre Roman, fondatorul Partidului Democrat. Între candidaţii propuşi de...

Criza sanitară - Halep "sare" peste US Open

O.D.Sport / 18 august 2020

Marile competiţii sportive sunt afectate din plin de criza sanitară. Sportivii de top preferă, firesc, să pună sănătatea şi siguranţa înaintea performanţelor şi a câştigurilor financiare. Simona Halep, locul 2 WTA, a anunţat că nu va participa la...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo