AFACERE DE 610 MILIOANE DE DOLARI Diageo preia Aviation Gin şi Davos Brands

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 august 2020

Diageo preia Aviation Gin şi Davos Brands

Volumul vânzărilor Aviation American Gin a crescut cu peste 100% în 2019

Diageo Plc, cel mai mare producător mondial de băuturi spirtoase, atrage în portofoliul său Aviation American Gin - brand al cărui coproprietar este actorul canadian Ryan Reynolds - prin preluarea Aviation Gin LLC şi Davos Brands LLC pe o sumă de până la 610 milioane de dolari, anunţă Reuters.

Afacerea presupune o plată iniţială de 335 de milioane de dolari şi o plată potenţială ulterioară de până la 275 de milioane de dolari în funcţie de performanţele brandului Aviation American Gin în următorul deceniu, conform Market Watch. Plata va fi făcută prin lichidităţile existente, iar tranzacţia este aşteptată să se finalizeze înainte de finele lui 2020.

Conform acordului dintre părţi, compania britanică Diageo va prelua şi alte mărci din portofoliul Davos Brands, inclusiv Astral Tequila, Sombra Mezcal şi TYKU Sake, iar Ryan Reynolds îşi va păstra participaţia la Aviation American Gin.

Afacerea vine la numai două săptămâni după ce producătorul mărcii de whisky Johnnie Walker şi al vodkăi Smirnoff a raportat un profit anual redus aproape la jumătate, din cauza închiderilor la scară largă a pub-urilor şi restaurantelor, a anulării evenimentelor sportive şi prăbuşirii vânzărilor în unităţile duty free, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Diageo a mai achiziţionat branduri deţinute de celebrităţi de la Hollywood, aşa cum este actorul Ryan Reynolds. În 2017, compania a plătit un miliard de dolari pentru preluarea brandului super premium de tequila Casamigos, al cărui cofondator a fost actorul George Clooney.

Preluarea Aviation American Gin vine într-un moment în care consumul de gin a crescut în Statele Unite. Potrivit Consiliului Spirtoaselor Distilate, producătorii de profil au vândut circa 10 milioane de cutii de 9 litri (fiecare) de gin în SUA, în 2019, generând venituri de 918 milioane de dolari, cu 3% mai mult decât în 2018.

Volumul de vânzări Aviation American Gin a crescut cu peste 100% în 2019, contribuind cu 40% la avansul segmentului de gin super premium din Statele Unite, conform anunţului Diageo. Aviation American se va alătura portofoliului de gin al Diageo, care include mărcile Tanqueray şi Gordon's.

În urma anunţului tranzacţiei, acţiunile Diageo au urcat cu 1,4% la Bursa din Londra, la ora locală 16.07, atingând 2.639 pence. De la începutu anului, însă, titlurile companiei britanice au pierdut aproape 18%.

Vânzările nete ale Diageo au scăzut cu 8,7% în anul financiar 2020, încheiat în 4 august, la 11,75 miliarde de lire sterline, în timp ce analiştii anticipau 11,86 miliarde de lire.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb