RASDAQ Acţiunile "Cemacon" Zalău - în proces de concentrare

E.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 septembrie 2006

În cadrul sesiunii de miercuri valoarea transferată pe piaţa Rasdaq a crescut cu 113%, atingînd aproape 700.000 de euro - cel mai înalt nivel din această săptămînă. Şi volumul a crescut cu circa două milioane de titluri, atingînd 3.767.317 titluri tranzacţionate.

Vedeta pieţei a fost societatea "Cemacon" SA Zalău, notată cu simbolul CEON, care prin cele două transferuri de peste 300 de mii lei fiecare a contribuit decisiv la formarea valorii totale. Societatea are ca domeniu de activitate fabricarea materialelor de construcţii. Capitalul său social este de 7.327.337 lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei/acţiune. Acţiunile transferate ieri au reprezentat circa 3,5% din capitalul social. Cotaţia firmei se menţine constantă din luna mai a anului curent, variind între 5,8 şi 6 lei/acţiune.

"Condmag" SA (simbol COMI) a avut din nou un parcurs destul de bun, cu transferuri în valoare de 582.542 lei. Societatea continuă să suscite atenţia investitorilor, aceştia dorind să obţină cît mai multe acţiuni în vederea valorificării după listarea la BVB. Fondul de investiţii "Middle Europe Oportunity Fund" deja a cumpărat cîteva pachete. În cadrul şedinţei de ieri ultimul pachet de acţiuni transferat a fost cotat la 0,8 lei/acţiune.

O altă companie care a mers bine în cadrul sesiunii de miercuri a fost "Iproeb" SA Bistriţa (simbol IPRU), care, cu transferuri însumînd 201.270 lei, s-a clasat pe locul al treilea ca valoare. Preţul titlurilor IPRU a fluctuat între un minim de 1,15 şi un maxim de 1,20, cu ultimul transfer perfectat la valoarea de 1,18 lei/acţiune.

În ceea ce priveşte "Mittal Steel" Roman SA (simbol PTRO), societatea s-a decis să renunţe în perioada următoare la participaţia pe care o avea la "Petrotub Izoterm" SA Roman, prin vînzarea pachetului de 4400 acţiuni deţinute, conform comunicatului de presă. Tot acolo este specificat schimbul de terenuri cu Consiliul Local al comunei Cordun, în suprafaţă de aproximativ 15.000 mp.

Cele 18 tranzacţii efectuate ieri cu titluri PTRO au variat între 13,2 şi 13,9 lei/acţiune. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni PTRO a fost de 159.550 lei.

Acţiunile RCHI ale "Companiei Hoteliere Intercontinental România" SA au înregis-trat un volum destul de mare, atingînd 596.000 de titluri vîndute. În presă au apărut zvonuri potrivit cărora familia Păunescu, proprietara Hotelului Intercontinental, se reorientează dinspre afacerile hoteliere spre cele imobiliare.

Pe fondul unor astfel de zvonuri, preţul RCHI a fluctuat, dar nu cu mult. Societatea hotelieră are acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei, cu un capital social de 83.354.310 lei.

Indicii Rasdaq s-au comportat bine, în general. RAQ I, indicele care reflectă evoluţia acţiunilor de la categoria I a Rasdaq a urcat cu +0,60% în timp ce omologul său a scăzut cu -0,46%. Indicele Ras-daq-Compozit care reflectă evoluţia cotaţiilor tuturor acţiunilor de pe piaţă, a crescut cu 0,45%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb