RASDAQ Acţiunile "Socep" - în topul preferinţelor investitorilor

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 februarie 2005

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată printr-o uşoară tendinţă de creştere a preţurilor pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedin-ţei a fost de 67,77 miliarde de lei. Cele mai tranzacţionate titluri la prima categorie au fost titlurile operatorului portuar "Socep" Constanta (simbol SOCP). Astfel, cu acţiunile SOCP s-au efectuat ieri tranzacţii în valoare de peste 8,2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 60% din volumul total al trans-ferurilor la această categorie. Numărul de acţiuni transferate a fost de aproximativ 68,9% din totalul titlurilor de la categoria întîi. Preţul mediu unitar pentru ziua de ieri de 4.505 lei/titlu a crescut cu 1,57% faţă de nivelul aferent şedinţei anterioare. Preţul mediu al titlurilor SOCP de la începutul anului pînă în prezent s-a situat între un minim de 1.320 lei şi un maxim de 5.450 lei/acţiune.

La aceeaşi categorie un volum reprezentînd 24% din total a fost înregistrat de titluri "Biofarm" (simbol BIOF). Preţul mediu la care au fost transferate aceste titluri pe parcursul şedintei de ieri a fost în scădere cu 2,89% faţă de cel din ziua precedentă.

La categoria a doua, preferatele investitorilor au fost acţiunile "Elpreco" Craiova. Volumul transferurilor efectuate cu aces-te titluri a reprezentat 84% din totalul de la această categorie. Acţiunile companiei, ce are ca obiect de activitate producerea de elemente din beton pentru construcţii, au înregistrat un preţ de închidere ieri de 700.000lei/acţiune. Preţul mediu în ultimul an s-a situat între 100.000 lei, nivel atins în 16 februarie anul trecut şi 732.000lei/acţiune.

Căutate de investitori au fost şi acţiunile societăţii "Construcţii Feroviare Moldova" Iaşi ( simbol CONFM). Preţul mediu la care au fost transferate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri acţiunile CONFM a fost în scădere cu 6,90% faţă de şedinţa anterioară. Cotaţia medie a acestora a variat în ultimul an între un minim de 1.000 lei şi un maxim de 2.300 lei/acţiune.

La categoria de bază cele mai multe transferuri s-au făcut cu acţiunile societăţii "Biofarm" (simbol BIOF) pentru care s-au rulat peste 2 miliarde. Numărul tiltuirlor BIOF transferate ieri a reprezentat 15,5% din totalul la categoria bază. Preţul mediu din ultima vreme s-a aflat în jurul valorii de 5.400 lei/acţiune, ieri acesta a fost de 5.397 lei/titlu, într-o creştere cu 0,09% faţă de ziua precedentă.

Cu titlurile "Comcereal" Constanţa (simbol CCRL) s-au efectuat tranzacţii care au depăşit 1 miliard de lei. Preţul mediu unitar la care au fost efectuate transferurile ieri a fost de 134.975 lei/acţiune. În ultimul an preţul mediu a înregistrat un minim de 40.000lei şi un maxim de 165.000 lei/titlu, acesta din urmă fiind înregistrat la începutul lunii februarie anul curent. Cotaţia de ieri s-a redus cu 4,38% faţă de nivelul din ziua anterioară.

SIF "Oltenia" a obţinut 38 miliarde de lei pentru acţiunile de la "Vinalcool" Piteşti

Tot în cadrul şedinţei de ieri a fost decontată tranzacţia aferentă oferte publice de vînzare de acţiuni "Vinalcool" Piteşti. Ofertantul a fost SIF "Oltenia" care a încasat pentru acţiunile vîndute peste 38 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb