RASDAQ Acţiunile "Unirea" Iaşi au fost preferatele investitorilor

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 septembrie 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri pe piaţa Rasadq s-a ridicat la 12,6 miliarde de lei, în uşoară creştere (0,9 miliarde) faţă de ziua anterioară. Şedinţa a fost caracterizată prin deprecierea cursurilor la majoritatea simbolurilor tranzacţionate, fapt reflectat şi de deprecierea uşoară a tuturor celor trei indici bursieri.

Acţiunile "Rompetrol" Bucureşti (VEGA) au fost cele mai căutate de la prima categorie, acestea fiind transferate în număr de 542.840. Cursul mediu la care au fost realizate tranzacţiile este de 494 lei/acţiune, cu 5,92% sub nivelul înregistrat cu o zi înainte. Brokerii sînt de părere că investitorii s-au grăbit să renunţe la acţiunile VEGA după ce societatea a raportat o pierdere de 1.214 miliarde de lei aferentă primului semestru 2004. Preferate de investitori au fost ieri şi titlurile "Socep" Constanţa. Acestea au înregistrat un volum de trazacţionare de 430.096 acţiuni şi o apreciere uşoară, de 0,01%, a cursului mediu.

La categoria a doua, cele mai căutate au fost acţiunile "Ilefor" Tîrgu Mureş. Acestea au fost transferate în număr de 411.313 la cursul de 4.500 lei/acţiune, în creştere cu 4,65% faţă de preţul mediu din şedinţa precedentă. Societatea a încheiat primul semestru 2004 cu un profit de 5,4 miliarde de lei, în creştere uşoară (0,3 miliarde) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Titlurile producătorului de uleiuri şi grăsimi rafinate "Unirea" din Iaşi au fost ieri cele mai lichide pe piaţa Rasdaq. Numărul acţiunilor tranzacţionate a fost de 647.345, iar valoarea transferurilor efectuate cu acestea a depăşit opt sute de milioane de lei. Preţul mediu unitar a fost de 1.300 lei, cu 3,17% mai mare decît nivelul aferent şedinţei anterioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb