RASDAQ Tranzacţii de jumătate de milion de lei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 martie 2011

Tranzacţii de jumătate de milion de lei

Acţiunile de pe segmentul Ras-daq s-au apreciat uşor, vineri, pe fondul unor transferuri de numai jumătate de milion de lei.

Cele mai lichide acţiuni au fost "Armax Gaz" Mediaş (simbol ARAX), cu un rulaj de 81.610. Titlurile ARAX s-au depreciat cu 2,02%, la 0,16 lei/unitate.

Luna trecută, conducerea "Armax Gaz" a anunţat că a semnat un contract de 6,4 milioane de euro, fără TVA, cu producătorul de gaze naturale "Romgaz". Firma va trebui să proiecteze şi să construiască două staţii de uscare gaze. Anunţul a survenit după ce, la finele anului trecut, "Armax" a reuşit să obţină un contract de 5,4 milioane de euro de la compania turcă "Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi" (TPAO), potrivit informaţiilor furnizate de conducerea "Armax". Contractul, obţinut în urma desfăşurării unei licitaţii , constă în realizarea a două staţii de uscare de gaze naturale.

Mircea Simion Vescan are o participaţie de 39,42% din acţiunile ARAX. Conducerea companiei a anunţat, recent, că "Armax Gaz" va promova pe piaţa reglementată.

Tot vineri, au mai fost schimbate acţiuni "Conpet" Ploieşti (simbol COTE), de 66.149 lei şi "Albalact" (simbol ALBZ) de 29.406 lei. Cotaţia COTE a crescut cu 3,24%, la 38,2 lei/ unitate, în timp ce ALBZ a ajuns la 0,24 lei, după o scădere de 1,23%.

Compania "Conpet" este controlată, în proporţie de 58,71% de Ministerul Economiei, în timp ce Fondul Proprietatea are o participaţie de 20,05%. Compania a anunţat, la finele lunii trecute, că a atribuit un contract de furnizare a energiei electrice, în valoare de 20,3 milioane de lei. Potrivit datelor publicate pe SEAP, contractul este pentru 29 de locuri de consum ale "Conpet" şi a fost câştigat de "Arelco Distribuţie" SRL. La licitaţie au mai participat încă trei firme.

Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor de pe piaţă, a câştigat, vineri, 0,13%, urcând la 1.711,98 puncte. Indicele Raq-I, care reflectă oscilaţia acţiunilor de la categoria întâi, s-a apreciat cu 0,13%, la 1.471,73 puncte, iar Raq-II, care indică preţul acţiunilor de la categoria a doua, a crescut cu 1,72%, la 3.040,43 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb