RASDAQ Tranzacţii speciale de 49,8 miliarde lei cu acţiuni "Biofarm"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 februarie 2005

Valoarea transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri de pe piaţa Rasdaq a fost de peste 134 miliarde de lei, din care 49,85 miliarde de lei reprezintă valoarea tranzacţiilor speciale.

În cadrul şedinţei de ieri au fost efectuate patru tranzacţii speciale cu 11,3 milioane de acţiuni "Biofarm" la un preţ de 4.400 lei/acţiune.

În afara tranzacţiilor speciale, titlurile BIOF au făcut obiectul a 72 de transferuri comune, valoarea totală a acestora fiind de 2,3 miliarde de lei. Preţul mediu de tranzacţionare al acţiunilor BIOF a fost de 6.130 lei/acţiune, acesta fiind cu 4,87% mai mare decît cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere precedente.

În ultima perioadă au fost efectuate mai multe tranzacţii speciale cu peste 53 de milioane de acţiuni ale "Biofarm", reprezentînd circa 19,4% din capitalul social al emitentului. Pînă în prezent două SIF-uri au raportat că au achiziţionat acţiuni BIOF prin intermediul tranzacţiilor speciale.

Toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat pe parcursul şedinţei de ieri, cea mai mare creştere fiind înregistrată de indicele Raq-II, respectiv de 3,77%.

Printre preferatele investitorilor la prima categorie au fost acţiunile companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti. Acestea au fost transferate în număr de peste 740.000 (lichiditate însă mai mică decît cea de marţi), valoarea totală a transferurilor perfectate ieri cu titluri VEGA fiind de 617 milioane de lei.

O valoare ridicată de tranzacţionare a fost înregistrată ieri de acţiunile "Socep" Constanţa. Preţul mediu la care au fost transferate ieri cele 814.138 de acţiuni SOCP a fost de 4.747 lei/acţiune, în scădere cu 3,03% faţă de cursul mediu aferent şedinţei precedente. Titlurile "Mittal Steel Roman" au fost tranzacţionate la un preţ mediu de 54.470 lei/titlu, în creştere cu 14,1% faţă de cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere de marţi.

La categoria a doua a Bursei Electronice Rasdaq, cele mai lichide au fost titlurile "ASIROM" Bucureşti, acestea fiind transferate în număr de 972.800, la un curs mediu de 5.515 lei/acţiune, acesta fiind cu 1,83% mai mare decît preţul mediu aferent sesiunii bursiere anterioare.

Titlurile "Anticorosiv" au înregistrat ieri un volum de tranzacţionare de 57.023 acţiuni şi un preţ mediu de 137.000 lei, preţ cu 19,4% sub cel aferent ultimei şedinţe de tranzacţionare. Valoarea transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri cu titluri ANBU a fost de 7,8 miliarde de lei.

La categoria bază, printre preferatele investitorilor au fost acţiunile "Avicola" Buzău. Titlurile acestei companii au fost transferate în număr de 974.912, la un curs mediu unitar de 511 lei, curs cu 10,4% mai mare decît cel aferent şedinţei precedente.

Acţiunile societăţii "Neptun Olimp" au fost transferate în număr de 53.609 (mai mic decît volumul aferent şedinţei precedente), la un preţ mediu de 484.174 lei/titlu, în scădere cu 1,3% faţă de cel aferent şedinţei de tranzacţionare precedente.

Titlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri" au fost transferate ieri în număr de 5.495. Preţul de tranzacţionare mediu a fost de 59.661 lei/acţiune, comparativ cu nivelul aferent sesiunii bursiere anterioare fiind înregis-trată o creştere cu 0,49% a cotaţiei bursiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb