Raul Rus, Teodor Şchiop şi Claudiu Vulpe, condamnaţi în dosarul "prostituate pentru VIP-uri"

Andrei Stan
Anticorupţie / 9 octombrie 2015

Tribunalul Alba a dispus astăzi, după patru ani şi jumătate de la începerea procesului, condamnarea la închisoare a celor mai mulţi dintre inculpaţii din aşa-numitul dosar "prostituate pentru VIP-uri", un fost ofiţer al serviciilor de informaţii implicat în acest caz primind închisoare cu suspendare, conform portalului instanţelor de judecată.

Printre cei care au fost condamnaţi în dosar se numără Raul Hancheş (fost Rus, care şi-a schimbat numele prin căsătorie) zis Pricu, care s-a sustras de la urmărirea penală şi judecată, pe numele său fiind emis în prezent mandat european de arestare preventivă şi mandat de urmărire internaţională. Acesta a primit 5 ani închisoare, la care se adaugă 1027 zile închisoare dintr-o sentinţă mai veche şi 2 ani interzicerea unor drepturi.

Potrivit deciziei publicate pe portalul instanţelor de judecată, cea mai mare pedeapsă a primit-o liderul grupării, Teodor Şchiop, zis Doru Puşcărie, condamnat la 8 ani închisoare.

Fost ofiţer al Serviciului de Informaţii Externe şi al Serviciului Român de Informaţii, Claudiu Vulpe, zis Fox, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 8 ani.

Inculpaţii au fost arestaţi în luna octombrie 2010 şi au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba în februarie 2011, anchetatorii susţinând că cei în cauză făceau parte dintr-o grupare de criminalitate organizată Ei au fost cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: constituire, sprijinire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj etc.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb