RĂZBOI COMERCIAL Recolte abandonate într-o lume în care se moare de foame

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 noiembrie 2018

Fermierii americani nu mai au unde să depoziteze cantităţile uriaşe de cereale pe care nu le pot vinde cumpărătorilor chinezi, iar singura soluţie este să le lase să putrezească. Acesta este efectul "războiului comercial" dintre SUA şi China.

Ştirea vine la foarte puţin timp după raportul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), în care se spune că foametea în America Latină şi în Caraibe a crescut în 2017 pentru al treilea an consecutiv şi a devenit o problemă care afectează 39,3 milioane de oameni, reprezentând 6,1 % din populaţia regiunii. Pe de altă parte, specialiştii au anunţat în cadrul unor conferinţe dedicate crizei apei că din 2025 va fi afectată o mare parte a globului, iar seceta va aduce după sine o criză alimentară fără precedent. Un raport al Băncii Mondiale avertizează că încălzirea climatică va agrava dramatic sărăcia pe glob, recoltele agricole vor fi primele afectate, ceea ce va ameninţa securitatea alimentară a sute de milioane de persoane.

Revenind la recoltele abandonate, în multe regiuni ale Statelor Unite cultivatorii de cereale ară culturi, le lasă să putrezească sau le depozitează pe pământ, în speranţa că anul viitor vor obţine preţuri mai bune, potrivit declaraţiilor a peste 24 de fermieri, cercetători academici şi creditori ai fermierilor. Situaţia este unul dintre efectele războiului comercial dintre Statele Unite şi China, care a redus puternic cererea de export şi a supraaglomerat unităţile de depozitare a cerealelor, informează news.ro. În Louisiana, până la 15% din culturile de plante oleaginoase sunt arate sau sunt prea deteriorate pentru a fi vândute, potrivit datelor analizate de angajaţii Louisiana State University. Situaţii asemănătoare sunt în regiuni din Mississippi şi Arkansas. Grămezi de cereale, acoperite de zăpadă, mai pot fi văzute în Dakota de Nord şi de Sud. Iar în Illinois şi Indiana, unii fermieri încearcă să protejeze de animale sacii plini cu cereale. Fermierii americani au plantat 89,1 milioane de acri cu soia, a doua cea mai mare suprafaţă din istorie, anticipând creşterea cererii din China. Beijingul a impus însă tarife de 25% pentru soia provenită din SUA, ca reacţie la tarifele impuse de Washington pentru exporturile chineze. Măsura Chinei a blocat practic exporturile de soia ale SUA în China, care anul trecut au valorat circa 12 miliarde de dolari.  China cumpără de obicei circa 60% din  soia vândută de SUA. Guvernul american a introdus un program de ajutor în valoare de 12 miliarde de dolari, pentru a ajuta fermierii să absoarbă costul războiului comercial. Până la jumătatea lunii noiembrie au fost plătiţi 837,8 milioane de dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb