RĂZVAN CUC, PSD: ''Ministrul Drulă a săvârşit un abuz grosolan''

G.U.
Politică / 15 ianuarie 2021

Răzvan Cuc

Răzvan Cuc

Fostul ministru al Transporturilor, senatorul PSD Răzvan Cuc, l-a acuzat, astăzi, pe actualul ministru Cătălin Drulă că a săvârşit un abuz atunci când a reziliat contractul unei firme româneşti pentru modernizarea unui drum, conform Agerpres.

Este vorba de contractul pe care societatea Aqua Parc SRL din judeţul Neamţ îl câştigase în urma unei licitaţii pentru modernizarea drumului naţional DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia.

"Ministrul Transporturilor, domnul Drulă, a reziliat contractul unei firme româneşti pentru construcţia unui drum şi a generat o ştire de presă. Numai că în lupta sa împotriva capitalului românesc, ministrul a săvârşit un abuz grosolan. Firma pe care nu o înghite ministrul care stă închis în birou şi visează vendete este din judeţul Neamţ. A câştigat, perfect legal, o licitaţie. A îndeplinit toate condiţiile, are experienţă, expertiză, utilaje, oameni. A construit mii de kilometri de drumuri. A plătit milioane de lei taxe şi impozite. Dar domnul Drulă se îneacă şi tuşeşte când aude de firme şi capital românesc. Aşa că a reziliat contractul", a scris Răzvan Cuc, pe Facebook.

Fostul ministrul al Transporturilor din guvernarea PSD a întrebat retoric de ce nu se lucrează şi acum după aceeaşi metodă şi aceeaşi cutumă ca în 2020, notează sursa citată.

"Domnul Drulă ştie cu siguranţă că, de-a lungul anului 2020, contractele aflate în atribuire au urmat acelaşi parcurs: între semnarea propriu-zisă a contractului şi înregistrarea sa la CNAIR trecea o lună şi jumătate, chiar două. Motivul este extrem de simplu: pentru ca firmele să poată strânge şi depune sumele de bani care reprezintă garanţiile de bună execuţie. Sunt sume foarte mari, ele se pun la dispoziţia beneficiarului, iar până nu eşti sigur că ai câştigat, nu le poţi disponibiliza. Doar marile companii străine pot dispune de asemenea sume în timp record. De aceea e nevoie de puţin timp pentru a-i strânge şi depune. Domnul Drulă are putere şi pix, aşa că nu a ţinut cont de această realitate şi a aplicat dubla măsură fără nicio jenă", a adăugat Cuc.

Parlamentarul social-democrat a precizat că ministrul Cătălin Drulă a anunţat că va fi verificat contractul, dar nu a mai aşteptat rezultatul verificărilor şi l-a reziliat, transmite Agerpres.

"Pentru ca abuzul să fie complet, inamicul constructorilor români a anunţat cu surle şi trâmbiţe că trimite Corpul de Control să verifice contractul. Controlul urma să înceapă pe 18 ianuarie. Dar domnul Drulă n-a mai avut răbdare. L-a reziliat, pur şi simplu ieri, 14 ianuarie! E ciudat cum un cetăţean român îşi doreşte distrugerea firmelor de construcţii româneşti. Firme care susţin bugetul de stat şi sistemul public la conducerea căruia se află acum şi acest cetăţean, domnul Drulă. Credeam că doar caută proprietari străini pentru Portul Constanţa sau pentru aeroporturile româneşti, dar iată că progresismul vine 'la pachet' şi cu îngroparea firmelor româneşti. Domnule Drulă, ONG-ul e una, ministerul e alta! La ONG stai cu mâna întinsă şi ceri resurse, la minister eşti pus să ajuţi! Să ajuţi ţara să se dezvolte! Ţara ta, domnule Drulă", se mai arată în postarea lui Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, joi, că reziliază contractul pentru modernizarea drumului naţional DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia pentru că firma care a câştigat nu a depus în termen garanţia de bună execuţie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Domnul minstru Drula a inceput sa fie domnul ministru P..A,cu care ii violeaza pe romani si isi bate joc de acestia prin niste anunturi despre niste masuri pe care le v-a lua la Ministerul transporturilor de care au inceput sa rada si Maimutele de la gradiba Zoologica Baneasa. Prima masura anuntata pentru imbunatatirea Companie CFR calatori a inceput nu prin a repara si imbunatati magistralele de cale ferata ,de cumpararea de locomotive si vagoane noi,care sa permita marirea vitezei cu care circula azi trenurile prin romania adica cu maxim 30-40 KM/ora,ci ,prin cumpararea de costume noi pentru Cfristi care prin lucratorii CFR sa isi mai reverse si calatorii pe liniile CFR,frustarea prin umplerea frigiderlor CFRistilor cu carne proaspata. Alt USRist de frunte,Ministrul Justitiei pus in CSM in fata unor declaratii aberante date de el in cazul Justitiei pe care o conduce,nu le mai recunoaste.Ministrii de dreapta,deja,vor TRAGE MINISTERELE pe care le conduc,PE DREAPTA,supervizati de NERO de la Cotroceni.!

    1. Domnule autor, domnule cititor, vaaaai, ce buni erau psd-iștii! Cum ajutau ei firmele românești să se dezvolte! Normal, dacă ieșeau cu banul. Cum a cumpărat Primăria lui Firea de la turcii-prieteni cu peșcheșul tot ce avea nevoie; cum a cumpărat primăria București sub conducerea înțeleaptă a psd vagoane de metrou de unde a înțărcat Mutu iapa, că alea de la Arad nu aveau comision ....

      Prostalaule. daca nu cumpara Firea autobuze turcesti,si rame de metrou straine,azi,tu ai circula ca un rebegit prin bucuresti,iar nevastata tot asteptand autobuzul prin statii,ar fi fost rapita de bombardieri si dus la produs prin turcia. Ba ai dracu libidinosi,voua cei care v-au marit salariile si pensiile vi se par niste infractori,iar cei care vi le taie vi se par niste Salvatore de la Patria. Ai dracu,multi da prosti mai sunteti. Probabil ca asteptati la semafor sa va treaca USRistii strada .!

    pentru cei ce s-au saturat de figuratie si nu se lasa ametiti de implantatii expirati si potrivnici de prin ministere pot citi doar:

    "Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, joi, că reziliază contractul pentru modernizarea drumului naţional DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia pentru că firma care a câştigat nu a depus în termen garanţia de bună execuţie" 

    Cum se face ca "una lume" se crizeaza cand li se cere sa garanteze pentru "buna executie'?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb