RBS îşi reduce operaţiunile ipotecare din SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 mai 2014

RBS îşi reduce operaţiunile ipotecare din SUA

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, îşi reduce operaţiunile derulate în SUA, sub presiunea reglementărilor băncii centrale (Federal Reserve), eliminând sute de locuri de muncă, în special în domeniul tranzacţiilor ipotecare.

Banca îşi va diminua cu două treimi operaţiunile din domeniul tranzacţiilor ipotecare în următoarele 12-18 luni, potrivit afirmaţiilor lui Scott Eichel, şef al diviziei de produse securitizate şi credite din SUA. Acesta a menţionat că RBS se va concentra pe alte tipuri de titluri bazate pe active, dar şi pe operaţiunile de pe segmentul imobiliar comercial şi cel al finanţării clienţilor.

Reducerea operaţiunilor RBS are loc înainte să producă efecte normele Federal Reserve care le cer băncilor străine majore să deţină mai mult capital în diviziile din SUA. Fed a aprobat anul acesta noile standarde de capital pentru băncile străine, care vor intra în vigoare în 2016. Acestea prevăd că băncile în cauză trebuie să deţină active de cel puţin 50 de miliarde de dolari.

RBS a obţinut, în primul trimestru din 2014, un profit net de 1,2 miliarde lire sterline, faţă de 400 de milioane de lire în trimestrul întâi din anul anterior.

Amintim că, în 2013, banca a suferit cele mai mari pierderi de la salvarea sa, în 2008, din cauza costurilor generate de creditele neperformante, de despăgubirile unor clienţi şi de unele procese. Pierderea netă a însumat aproape 9 miliarde lire sterline anul trecut, comparativ cu 6,1 miliarde lire în 2012.

În ultimii şase ani, banca a avut pierderi de 46 miliarde lire, ceea ce a determinat reducerea activităţilor sale pe segmentul de investment banking, combinarea unor divizii şi eliminarea de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb