ZIARUL BURSA

29 mai 2014
Ediţia din 15.08.2024
Băneasa Investment vrea înlesniri la plata obligaţiilor fiscale

PENTRU CĂ DNA A PUS SECHESTRU PE O PARTE DIN TEREN, Băneasa Investment vrea înlesniri la plata obligaţiilor fiscale

ALINA TOMA VEREHACompanii / 29 mai 2014

Acţionarii Băneasa Investment SA, compania controlată indirect de Puiu Popoviciu, care a dezvoltat celebrul proiect Băneasa din nordul Capitalei, au aprobat, recent, solicitarea şi obţinerea înlesnirii la plata obligaţiilor fiscale.

Reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB), care este acţionarul minoritar semnificativ (49,88%) al Băneasa Investment, ne-au declarat: "Din cauza sechestrului instituit asupra unei porţiuni din terenul deţinut de Băneasa Investment SA, la acest moment, proiectul Băneasa este parţial blocat, cu efect direct asupra rentabilităţii Băneasa Investment SA. Bunul sechestrat (terenul) nu poate fi utilizat potrivit planului, dar taxele locale sunt percepute, în continuare, ca şi cum proprietarul (Băneasa Investment SA) s-ar bucura de roadele acestuia. Considerând că situaţia este injustă şi nesustenabilă, acţionarii Băneasa Investment SA au decis să se acţioneze pentru soluţionarea acesteia inclusiv prin raportare la normele europene în materie de fiscalitate, dacă va fi cazul".

RBS, obligată să reducă dobânzile şi comisioanele

DUPĂ CE A PIERDUT DEFINITIV ÎN INSTANŢĂ ÎN FAŢA CLIENŢILOR RBS, obligată să reducă dobânzile şi comisioanele

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 29 mai 2014

RBS a pierdut, marţi, definitiv, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul în faţa a 67 de clienţi care au contractat credite în euro, banca fiind obligată să restituie între 6.500 şi 10.000 de euro fiecăruia dintre aceştia şi să-şi reducă dobânzile şi comisioanele de administrare şi procesare, după cum ne-a spus prof. Gheorghe Piperea, unul dintre avocaţii părţii câştigătoare.

DNA recuperează timpul pierdut în campania electorală

DNA recuperează timpul pierdut în campania electorală

IOANA POPAAnticorupţie / 29 mai 2014

Update 19:58 Uioreanu, Bene şi Pogăcean, arestaţi pentru 30 de zile 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu (PNL), şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi ieri seară de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în urmă cu puţin timp, de magistraţii Curţii de Apel Cluj, a declarat pentru ziarul BURSA Adrian Dănilă, expert pentru informaţii publice la instanţa clujeană.

"Sistemul bancar românesc - mai puţine efecte speciale şi mai multă substanţă"

PAOLO MARIANI, LA PLECAREA DIN ROMÂNIA: "Sistemul bancar românesc - mai puţine efecte speciale şi mai multă substanţă"

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 29 mai 2014

Sistemul bancar din ţara noastră are nevoie de mai puţine "efecte speciale" şi de mai multă substanţă, a declarat Paolo Mariani, fostul director general al Băncii Italo-Romena, în cadrul conferinţei în care a fost anunţată schimbarea Băncii Italo-Romena în Veneto Banca, precum şi preluarea conducerii instituţiei de credit de către Alberto Morini.

Cluj Innovation Park SA organizează evaluarea / selecţia pentru unele funcţii de conducere

ADVERTORIAL Cluj Innovation Park SA organizează evaluarea / selecţia pentru unele funcţii de conducere

Companii / 29 mai 2014

S.C. Cluj Innovation Park S.A. anunţă organizarea evaluării/selecţiei candidaţilor pentru funcţiile de Director General, Director Comercial, Director Economic şi de Director Tehnic în cadrul S.C. Cluj Innovation Park S.A., în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Mişcarea olimpică, proba votului

Mişcarea olimpică, proba votului

D.N.Sport / 29 mai 2014

Alegerile pentru şefia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care vor avea loc astăzi, au suscitat multe discuţii, dincolo de proiecte şi programe, existând şi suspiciuni că politicul încearcă să influenţeze votul electorilor.

Depozitele din băncile cipriote, în declin uşor

V.R.Jurnal de criză / 29 mai 2014

Valoarea depozitelor constituite de sectorul privat în băncile cipriote a scăzut uşor în aprilie, iar cele din alte state sud-europene lovite de criza datoriilor au rămas relativ stabile, potrivit datelor anunţate ieri de Banca Centrală Europeană (BCE).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Anchetă penală la "GlaxoSmithKline"

Anchetă penală la "GlaxoSmithKline"

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 mai 2014

Oficiul pentru Fraude Grave din Marea Britanie (SFO) a lansat o anchetă penală la "GlaxoSmithKline" Plc (GSK), la mai puţin de două săptămâni după ce directorul producătorului de medicamente a fost acuzat că a condus o reţea de dare de...

RBS îşi reduce operaţiunile ipotecare din SUA

RBS îşi reduce operaţiunile ipotecare din SUA

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 mai 2014

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, îşi reduce operaţiunile derulate în SUA, sub presiunea reglementărilor băncii centrale (Federal Reserve), eliminând sute de locuri de muncă, în...

"Rio Tinto" face disponibilizări la o mină de cupru

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 mai 2014

"Rio Tinto" Ltd., al doilea mare grup minier la nivel mondial, va elimina locuri de muncă la mina de cupru şi aur Oyu Tolgoi din Mongolia, în vederea reducerii costurilor, în condiţiile în care preţurile de pe piaţa de profil rămân slabe.

UNIQA Asigurări a trecut pe profit în 2013

Bănci-Asigurări / 29 mai 2014

UNIQA Asigurări a încheiat anul trecut cu un profit net de 18,47 milioane de lei, de la pierderi de 19,18 milioane de lei în 2012, iar nivelul subscrierilor a crescut cu 12,9%, la 570,15 milioane de lei, potrivit datelor companiei, citate de...

Cursul de schimb a încheiat ziua sub 4,4 lei/euro

Bănci-Asigurări / 29 mai 2014

Cursul închide uşor sub 4,4 lei/euro o şedinţă caracterizată de activitate mai intensă în prima parte, când ordine ridicate de vânzare de euro au dus cotaţiile sub 4,39 lei/euro pentru prima dată în ultimele 10 luni, ceea ce ar fi determinat,...

Pro Agro solicită FMI aprobarea reducerii TVA la carne

Pro Agro solicită FMI aprobarea reducerii TVA la carne

A.O.Companii / 29 mai 2014 /

Federaţia Naţională Pro Agro a transmis Fondului Monetar Internaţional o scrisoare deschisă în care susţine că reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne la 5% este o prioritate pentru industria cărnii din ţara noastră.

MACRO NEWSLETTER 29 mai 2014

MACRO NEWSLETTER 29 mai 2014

Internaţional / 29 mai 2014

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut declinul anual la 2,2% în aprilie 2014, pe fondul unui declin anual de 0,9% al creditului guvernamental şi a unei scăderi de 2,5% a creditului neguvernamental.

REVISTA PRESEI 29.05.2014

E.D.Revista Presei / 29 mai 2014

ADEVARUL 

PNL şi PDL fac mai întâi alianţă şi apoi fuziune: Vom avea candidat unic la prezidenţiale

Liderii PNL şi PDL s-au întâlnit ieri, iar după numai două ore de negocieri au hotărât să formeze o alianţă, fără să semneze însă niciun...

Peste 600 participanţi la GPeC Summit

Peste 600 participanţi la GPeC Summit

Comunicate de presă / 29 mai 2014

Cel mai important eveniment de comerţ electronic din România, GPeC Summit Mai 2014, s-a desfăşurat în zilele de 26-27-28 Mai 2014, la Bucureşti, reunind peste 600 departicipanţi în cele 3 zile. Evenimentul a adus 45 de speakeri de top...

Anul acesta la Miko 1 Iunie a venit mai devreme

Anul acesta la Miko 1 Iunie a venit mai devreme

Comunicate de presă / 29 mai 2014

În fiecare an, MIKO organizează unul dintre cele mai frumoase evenimente dedicate copiilor, în special celor care trăiesc în complexele sociale de servicii, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului. Devenită deja o tradiţie, MIKO...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo