Executivul a adoptat memorandumul pentru buna guvernare în economie

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2014

Cu toate acestea, prostestele mediului de afaceri împotriva taxei "pe stâlp"au fost ignorate

Executivul a adoptat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, un memorandum privind buna guvernare în economie, a declarat Liviu Stancu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Domnia sa a explicat: "Practic, Guvernul s-a angajat să atragă informaţii de la mediul de afaceri pentru toate actele normative pe care le pregăteşte. Este un mecanism de bună guvernanţă, prin care Guvernul doreşte să primească un feedback din mediul de afaceri. În urma acestui memorandum, va fi pus la punct un mecanism de colectare a propunerilor oamenilor de afaceri".

Oficialul Ministerului Justiţiei a mai declarat că instituţia pe care o reprezintă are o mare preocupare în a asigura un cadru legislativ predictibil şi stabil, care să fie eficient pentru mediul de afaceri. Liviu Stancu a menţionat, în acest context, noua Lege a insolvenţei, despre care spune că este foarte importantă pentru mediul de afaceri şi este una dintre cele mai inovative din Europa.

Oamenii de afaceri s-au declarat, însă, foarte nemulţumiţi de faptul că Executivul nu i-a ascultat în privinţa elaborării normelor de aplicare a taxei pe construcţii speciale.

Autorităţile nu au avut niciun fel de reacţie la doaleanţele mediului de afaceri, care a subliniat în mai multe ocazii faptul că noul impozit va avea un impact negativ important asupra întregii economii şi că planurile de investiţii vor fi date peste cap.

Liviu Stancu a mai declarat că s-a făcut un pas înainte şi în domeniul recuperării creanţelor, întrucât urmează să fie adoptat un act normativ care modifică legislaţia specifică din domeniu. Astfel, în urma adoptării acestor modificări, creanţele care au o hotărâre definitivă şi irevocabilă obţinută în instanţă pot fi executate imediat.

Secretarul de stat a adăugat că Ministerul Justiţiei a pus la dispoziţie specialişti pentru grupul de lucru constituit în vederea perfectării legislaţiei privind piaţa de capital. Din acest grup de lucru fac parte Bursa de Valori Bucureşţi, Ministerul Finanţelor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară, care au identificat opt bariere în calea accesului investitorilor la piaţa autohtonă de capital. Domnul Stancu a subliniat că Ministerul Justiţiei are competenţe în domeniu numai pentru verificarea modificărilor propuse, care trebuie să respecte prevederile constituţionale şi legislaţia fundamentală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb