RBS renunţă la vânzarea diviziei "Williams & Glyn"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 februarie 2017

RBS renunţă la vânzarea diviziei "Williams & Glyn"

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) a decis să renunţe la înstrăinarea diviziei sale bancare "Williams & Glyn" (W&G), înlăturând astfel unul dintre cele mai mari obstacole care stăteau în calea acordării de dividende către acţionari şi a reducerii participaţiei statului la această instituţie de credit, anunţă Bloomberg.

RBS trebuia să înstrăineze sucursalele W&G până la finele lui 2017, ca parte a acordului de salvare în sumă de 45,5 miliarde de lire, de care a beneficiat în perioada crizei financiare din 2008. Acordul a fost încheiat între Ministerul britanic de Finanţe şi Comisia Europeană.

În luna aprilie 2016, RBS avertiza că "există un risc semnificativ" ca separarea sucursalelor W&G, respectiv înstrăinarea la care s-a angajat, să nu fie realizată până la data de 31 decembrie 2017. În urmă cu aproape doi ani, RBS era pe punctul să încheie o afacere cu "Santander UK" în privinţa sucursalelor W&G, însă tranzacţia a eşuat din cauza provocărilor apărute în sectorul IT, în bancă, în 2012.

În august 2016, RBS sublinia că se concentrează pe vânzarea "Williams & Glyn" către o altă companie, după ce a derulat "discuţii pozitive" cu mai mulţi potenţiali cumpărători. Conform unor surse citate de presa străină, RBS primise o ofertă oficială de la "Banco Santander" SA, în iulie 2016, pentru divizia amintită.

RBS îşi va constitui provizioane de 750 de milioane de lire ca parte a noului plan de renunţare la vânzarea "Williams & Glyn". Comisia Europeană ia în calcul să îi permită băncii britanice să păstreze divizia, în anumite condiţii.

Potrivit analiştilor "Deutsche Bank", RBS este aşteptată să raporteze pierderi de aproape 6,5 miliarde de lire sterline pentru 2016, care ar fi al nouălea an consecutiv cu un rezultat negativ pentru bancă. Dacă cifra se va confirma, pierderile consemnate de RBS de la izbucnirea crizei financiare ar depăşi 58 de miliarde de lire.

Conducerea RBS aşteaptă ca banca să revină pe profit în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb