REACŢIA KAZAHILOR DUPĂ ARTICOLUL PUBLICAT IERI DE ZIARUL BURSA  Acţionarii Rompetrol Rafinare urmează să fie convocaţi, ca să decidă continuarea activităţii

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 noiembrie 2016

Acţionarii Rompetrol Rafinare urmează să fie convocaţi, ca să decidă continuarea activităţii

Rompetrol Rafinare (RRC) a anunţat, ieri, că va convoca acţionarii, ca să decidă continuarea activităţii, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atenţionat-o că se găseşte în situaţia de dizolvare, în conformitate cu prevederile din legea 31/1990.

"În conformitate cu legislaţia românească şi reglementările Bursei de Valori Bucureşti, societatea va lua toate măsurile legale în acord cu notificarea primită de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în ceea ce priveşte convocarea Adunării Generale a Acţionarilor în contextul dispoziţiilor Legii 31/1990, articolul 153 24", a transmis Rompetrol Rafinare, într-un comunicat.

Anunţul oficialilor RRC vine după ce subiectul a fost tratat de ziarul BURSA în ediţia de marţi, care a publicat poziţia ASF potrivit căreia Autoritatea i-a mai solicitat companiei să dispună măsurile care se impun şi să informeze investitorii despre situaţie.

Conform Legii 31, "dacă consiliul de administraţie, respectiv directoratul, constată că, în urma unor pierderi, stabilite prin situaţiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societăţii, determinat ca diferenţă între totalul activelor şi totalul datoriilor acesteia s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie să fie dizolvată".

Rompetrol Rafinare are un capital social de 4.410.920.572 lei, iar, la finalul anului 2015, diferenţa dintre totalul activelor şi datoriile curente a fost de 1.806.972.148 lei, sub jumătate din capitalul social.

Deşi compania se încadrează în prevederile legii 31 privind dizolvarea, de luni bune, compania a anunţat, abia acum, după atenţionarea ASF şi după articolul din ziarul BURSA, publicat marţi, că pregăteşte documentele necesare pentru convocarea Adunării Generale a Acţionarilor.

Potrivit companiei, AGA va fi anunţată, în conformitate cu reglementările în vigoare, prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti: "Ordinea de zi a Adunării Generale va include, printre alte subiecte, decizia de a continua activitatea societăţii, în acord cu Art.153 24 şi, implicit, faptul că societatea va lua măsurile necesare pentru a remedia această situaţie.

Astfel, Rompetrol Rafinare reconfirmă că activitatea sa se desfăşoară în condiţii normale, conform prevederilor legislaţiei româneşti, iar acest aspect nu va avea un impact asupra evoluţiei financiare a societăţii".

Legea 31 mai prevede că, "în cazul neîntrunirii adunării generale extraordinare în conformitate cu alin. (1) sau dacă adunarea generală extraordinară nu a putut delibera valabil nici în a doua convocare, orice persoană interesată se poate adresa instanţei pentru a cere dizolvarea societăţii".

Societate membră a KMG International, Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia şi Vega, divizia de petrochimie şi, de asemenea, societăţile de distribuţie locale. Societatea a transmis că a reuşit să îşi îmbunătăţească în mod semnificativ performanţa de-a lungul ultimilor ani, prin investiţii constante şi consistente de peste 1,4 miliarde de dolari, începând din 2009, pentru creşterea capacităţii de rafinare la peste 5 milioane de tone pe an, precum şi pentru îmbunătăţirea rezultatelor operaţionale şi financiare. Rompetrol Rafinare precizează că a devenit profitabilă începând cu 2015.

În luna mai 2016, DIICOT au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale "KazMunayGaz International NV" (fostă The Rompetrol Group NV), "Oilfield Exploration Business Solutions" (fostă "Rompetrol") şi "Rompetrol Rafinare", într-un nou dosar "Rompetrol", disjuns din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rompetrol Rafinare plătește 1,5 miliarde de dolari anual la bugetele statului și este cel mai mare exportator de produse petroliere al României și unul dintre cei mai mari angajatori.

    Din pacate pentru autorități nu contează banii care intră la buget, ci tentativele de naționalizare a unei industrii în care nu au nicio competență.

    Statul sabotează investitorii și blochează oportunități de creare de locuri de muncă pentru oameni mai ales din cauza intereselor politice.

    Politicienilor în general nu le convine atunci când nu pot ciupi din divese afaceri și de asta intervin pe piața liberă și prăbușesc prin deciziile lor întreaga economie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb