REACŢII DUPĂ DOWNGRADAREA SUA China: SUA este dependentă de datorii

F.A.
Internaţional / 6 august 2011

Buffet: Retrogradarea nu are sens

Miniştrii de finanţe şi bancherii-şefi din G7 vor discuta la telefon despre agitaţia de pe pieţele financiare

Londra: Reducerea ratingului SUA era "complet previzibilă" după lupta din Congres

Japonia: Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA nu s-a schimbat

S&P: Era de datoria agenţiei să reducă ratingul SUA

Fitch şi Moody"s nu au planuri de a retrograda ratingului SUA

SUA atacă credibilitatea S&P, după retrogradarea ratingului

Franţa, prima ţară europeană care reacţionează după scăderea rating-ului SUA

China "are de acum toate drepturile de a cere Statelor Unite să atace problema structurală a datoriei", după ce ratingul celei mai mari economii din lume a fost scăzut de Standard & Poor"s, pentru prima oară în istorie, a scris astăzi agenţia chineză de stat, China Nouă, preluată de AFP, potrivit HotNews.ro.

"Zilele în care unchiul Sam, paralizat de datorii, putea cu uşurinţă să delapideze cantităţi infinite de împrumuturi din străinătate par numărate", a adăugat China Nouă

China, de departe cel mai mare împrumutător al Statelor Unite, a criticat dur adoptarea planului de evitare a intrării în încetare de plăţi adoptat de Congres pe ultima sută de metri, estimând că problemele datgoriei suverane nu au fost rezolvate.

Acum, China Nouă vorbeşte în termeni extrem de duri de starea finanţelor americane.

"Pentru a-şi îngriji dependenţa de datorii, Statele Unite trebuie să restabilească principiul de bun simţ potrivit căruia trebuie să trăieşti după mijloace", a continuat agenţia chineză.

SUA atacă credibilitatea S&P, după retrogradarea ratingului

Administraţia Obama a atacat credibilitatea Standard & Poor"s, după ce agenţia a redus ratingul SUA, de la "AAA" la "AA", susţinând că a găsit "o eroare de 2.000 de miliarde de dolari", potrivit Realitatea.net

S&P a fost nevoită să elimine cifra respectivă din analiza agenţiei, după ce oficialii Trezoreriei au descoperit că estimările privind cheltuielile discreţionare ale Statelor Unite erau cu 2.000 de miliarde dolari prea ridicate, au declarat surse apropiate discuţiilor.

"O decizie viciată de o eroare de 2.000 de miliarde vorbeşte de la sine", a declarat un purtător de cuvânt al Trezoreriei.

Celelalte două mari agenţii, Moody"s şi Fitch, au menţinut în această săptămână ratingul de credit la SUA al "AAA".

Franţa, prima ţară europeană care reacţionează după scăderea rating-ului SUA

Franţa are "încredere totală în soliditatea economiei americane", a declarat astăzi pentru AFP ministrul Economiei de la Paris, François Baroin, aceasta fiind prima reacţie a unui oficial european după ce Standard & Poor"s a scăzut, pentru prima dată în istorie, rating-ul economiei americane, considerată cea mai puternică din lume, de la AAA la AA+, potrivit HotNews.ro.

"Avem încredere totală în soliditatea economiei americane, mai ales dacă avem în vedere determinarea guvernului american de a pune în aplicare planul de reducere a deficitelor, care a fost aprobat săptămâna aceasta de Congres", a declarat François Baroin.

"Nota acordată de Standard and Poor"s nu este altceva decât un element de evaluare a situaţiei financiare a SUA", a continuat oficialul francez, amintind şi că "celelalte două agenţii de rating importante - Moody"s şi Fitch - au confirmat nota AAA pentru SUA".

Fitch şi Moody"s nu au planuri de a retrograda ratingului SUA

Fitch şi Moody"s au anunţat că nu au planuri imediate de a urma deciza Standard & Poor"s (S&P), care a retrogradat calificativul "AAA" al SUA, potrivit BBC.

S&P a retrogradat calificativul pentru credite pe termen lung al SUA cu o treaptă, de la "AAA", maxim posibil, la "AA+". Agenţia a scos, astfel, SUA de pe lista ţărilor considerate cele mai sigure pentru împrumuturi.

Moody"s şi Fitch, au confirmat, în această săptămână, calificativul "AAA" al Statelor Unite. Cu toate acestea, Fitch analizează încă ratingul şi va face un anunţ în acest sens până la sfârşitul lunii august.

S&P: Era de datoria agenţiei să reducă ratingul SUA

Şeful diviziei de ratinguri de ţară a Standard&Poor"s (S&P), David Beers, a declarat că "era de datoria" agenţiei să reducă ratingul de top triplu-A al SUA, la AA+, o decizie controversată pentru care S&P a fost criticată, potrivit Reuters

"Ne luăm foarte în serios responsabilităţile şi dacă la sfârşitul analizei noastre comitetul trage concluzia că un rating nu este acolo unde considerăm ca ar trebui să fie este de datoria noastră să luăm această decizie", a afirmat Beers într-un interviu.

Beers a admis că decizia S&P a fost influenţată în mare măsura de schimbarea "dinamicii politice" de la Washington, care a "împiedicat membrii Congresului să ajungă la un plan mai comprehensiv de reducere a deficitului bugetar".

Japonia: Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA nu s-a schimbat

"Încrederea pe care o avem în titlurile Trezoreriei SUA şi atractivitatea acestora pentru investiţii nu se vor schimba din cauza acţiunii S&P", a spus, astăzi, un important oficial guvernamental japonez, citat de Wall Street Journal.

Un al doilea official japonez a afirmat, de asemenea, că politica de investiţii a Japoniei privind rezervele valutare rămâne neschimbată.

Japonia este al doilea mare creditor străin al SUA, după China, investind cea mai mare parte a rezervelor valutare în titluri ale Trezoreriei americane.

Londra: Reducerea ratingului SUA era "complet previzibilă" după lupta din Congres

Ministrul britanic al Comerţului, Vince Cable, a apreciat astăzi că reducerea ratingului Statelor Unite de către Standard&Poors era "complet previzibilă", după lupta din Congresul american pentru ridicarea plafonului datoriei publice, transmite AFP.

"Este o consecinţă complet previzibilă a haosului creat de Congres în urmă cu câteva săptămâni, când congresmenii nu reuşeau să se înţeleagă cu privire la ridicarea plafonului datoriei", a declarat Cable.

Miniştrii de finanţe şi bancherii-şefi din G7 vor discuta la telefon despre agitaţia de pe pieţele financiare

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din Grupul celor şapte state puternic industrializate (G7) vor discuta la telefon în această seară sau mâine despre problemele de pe pieţele financiare, a declarat o înaltă sursă diplomatică europeană, preluată de Reuters.

Conferinţa telefonică intervine la câteva ore după ce, ieri, Standard and Poor"s a redus ratingul economiei Statele Unite pentru prima dată în istoria agenţiei.

Sursa diplomatică europeană a spus că decizia agenţiei Standard & Poor"s adaugă "o dimensiune globală" crizei datoriilor din zona euro, făcând necesară coordonarea internaţională.

Buffet: Retrogradarea nu are sens

Retrogradarea SUA de către Standard&Poor"s (S&P) nu are niciun sens, a declarat investitorul american Warren Buffet, potrivit foxbusiness.com.

"Nu înţeleg. În Omaha, SUA au încă rating . De fapt, dacă ar exista rating , l-aş da Statelor Unite. Am depus rapoartele financiare şi avem lichidităţi de 47 de miliarde de dolari. Peste 40 de miliarde de dolari sunt investiţi în titluri ale Trezoreriei. Retrogradarea SUA de către S&P nu mă tentează să vând. De fapt ne vom menţine expunerea", a declarat Buffet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb