Recitaluri la Bacău şi Bucureşti ale Ansamblurilor de percuţie Cantus Mundi Coordonator Zoli TOTH

G.D.
Cultură / 13 decembrie 2022

Recitaluri la Bacău şi Bucureşti ale Ansamblurilor de percuţie Cantus Mundi Coordonator Zoli TOTH

Pe 16 şi 17 decembrie 2022, Programul Naţional Cantus Mundi invită publicul din Bacău şi Bucureşti la Recitalurile extraordinare ale copiilor şi tinerilor de la Secţia de percuţie Cantus Mundi, coordonată de cunoscutul muzician Zoli TOTH: Ansamblul de percuţie Young Beats, fondat de Zoli TOTH şi Ansamblul de percuţie al Colegiului de arte "Gheorghe Apostu" din Bacău, coordonat de prof. Mihai Bălan, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, recitalul ansamblurilor de percuţie Cantus Mundi vor avea loc pe 16 decembrie, ora 16:00, la Teatrul Municipal Bacovia - Strada Nicolae Bălcescu, din Bacău, şi pe 17 decembrie, ora 19:00, la Sala Gloria a Teatrului Metropolis - Strada Bucovina nr 6, sector 3, Bucureşti.

Accesul la spectacole este liber, cu rezervare pe platforma online Bilete.ro.

"Vă invit la o serie de concerte de percuţie inedite. Recitalurile noastre vor avea în premieră un numar de peste 20 de tineri percuţionişti pe scenă simultan, selectaţi cu atenţie în Programul Naţional Cantus Mundi, făcând parte din oraşele Bucureşti, Bacau şi Târgovişte. Repertoriul este unul foarte divers şi dinamic, având în program piese de la Bach, la Michael Jackson, lente sau foarte rapide. Numărul de instrumente prezente pe scenă şi diversitatea lor sunt de asemenea elemente extraordinare. De abia aştept să văd reacţia publicului! Vă aşteptăm în numar cât mai mare la concertele noastre din Bacău şi Bucureşti", a spus Zoli TOTH, coordonatorul Ansamblurilor de percuţie Cantus Mundi.

Zoli Toth este un artist conceptual, de avangardă, care a dezvoltat unele dintre cele mai interesante şi respectate proiecte fusion din România. Deţinătorul în 2005 a celei mai bune poziţionări până în prezent a României la Eurovision, muzicianul este bine cunoscut atât pentru experienţa sa în zona muzicii pop, ca fondator al trupei SISTEM şi creator al Zoli TOTH Project, cât şi ca solist de muzică clasică sau electronică. În anul 2021, Zoli a lansat albumul-concept Better Together, primul său album solo, un proiect unic în muzica românească, în care vibrafonul este instrumentul principal, alături de sintetizatoare analogice, instrumente de percuţie şi materiale reciclate. Zoli Toth este singurul artist român care a cântat de două ori la Expoziţia Mondială de la Dubai - cel mai mare eveniment cultural internaţional din lume, la care au participat 190 de ţări. În luna octombrie 2021, Zoli şi elevii săi de la Young Beats au inaugurat Pavilionul României, iat în martie 2022, Zoli a prezentat la Expo Duba un show de "fusion arts".

Totodată, Zoli Toth este un eco-activist recunoscut ca fiind cel mai titrat artist român în domeniul educaţiei ecologice si implicării sociale din România. Promovează şi participă regulat la cauze sociale şi proiecte educaţionale, acţiuni de voluntariat şi responsabilizare dedicate protecţiei mediului şi de dezvoltare durabilă şi încurajează asumat abordarea unui stil de viaţă sănătos.

În anul 2018, Zoli TOTH s-a alăturat Programului Naţional Cantus Mundi, cel mai mai amplu proiect naţional de integrare socială a copiilor prin muzică, devenind unul dintre cei mai îndrăgiţi formatori ai programului. Prin ansamblurile de percuţie, coordonate în cadrul Cantus Mundi, Zoli demonstrează şi talent pedagogic, reuşind performanţe remarcabile alături de tinerii săi discipoli.

Ansamblul de percuţie Young Beats este un proiect dezvoltat în cadrul Secţiei de percuţie a Programului Naţional Cantus Mundi. Formată din 10 membri, sub coordonarea renumitului muzician Zoli Toth, Young Beats este cea mai tânără trupă de percuţie din România, cu o vârstă medie a componenţilor de numai 13 ani. Încă din 2018, Young Beats s-a remarcat pe unele dintre cele mai importante scene ale României: Cantus Mundi Bucureşti Fest, Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur", Ateneul Român. În ultimii 2 ani, Young Beats şi Zoli Toth au participat alături de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" la cele 4 reprezentaţii cu public ale evenimentului "Ave Maria", dar şi la Filarmonica din Braşov sau pe scena Teatrului Naţional din Bucuresti. Din 2021 se regăsesc alături de Corul Madrigal pe albumul discografic "Ave Maria", iar de curând au început imprimarile pentru primul material discografic al grupului. În luna octombrie 2021 au fost invitaţi să susţină un ocncert alături de Zoli Toth în cadrul evenimentului de deschidere a Pavilionului României de la Expoziţia Mondială de la Dubai.

Ansamblul de percuţie al Colegiului de arte "Gheorghe Apostu" a luat naştere în 2017, iniţial într-o forma mai restrânsă, formată din 2 profesori şi 3 elevi. Încă de la început, ansamblul de percuţie şi-a dorit să abordeze un repertoriu de spectacol, adresat publicului larg, cuprinzând şi elemente de mişcare scenică şi secvenţe ludice în reprezentaţiile sale. Primele reprezentanţii au fost în cadrul spectacolelor organizate de către Colegiul Naţional de Artă "George Apostu" din Bacău şi s-au dovedit a fi pe gustul publicului, oferind momente inedite şi surprinzătoare. În prezent componenţa grupului este alcătuită din 3 profesori (Mihai Bălan, Liviu Ţugui, Alexandru Beldescu) şi elevii de la clasele acestora, între 15-25 de elevi.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat cu implicarea membrilor Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

După peste 11 ani de activitate, Programul reuneşte sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb