"Renault" şi "General Motors" îşi reduc personalul în Coreea de Sud

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 august 2012

"Renault Samsung" produce, în prezent, 180.000 de vehicule pe an, care sunt vândute în Coreea de Sud şi în alte 60 de ţări.

"Renault Samsung" produce, în prezent, 180.000 de vehicule pe an, care sunt vândute în Coreea de Sud şi în alte 60 de ţări.

Diviziile sud-coreene ale companiilor auto "Renault" SA (Franţa) şi "General Motors" Co. (SUA) îşi reduc forţa de muncă, oferindu-le unor angajaţi posibilitatea pensionării voluntare, în contextul declinului semnificativ al vânzărilor de autovehicule.

"Renault Samsung Motors" Corp., care s-a confruntat cu o scădere de 34% a vânzărilor în perioada ianuarie-iulie 2012, a informat, la finele săptămânii trecute, că va accepta începând de astăzi cererile de pensionare voluntară. Potrivit companiei, angajaţii care vor solicita pensionarea vor primi salariul pe doi ani, taxe şcolare pentru copii, indemnizaţie de pensionare şi servicii de consultanţă la momentul la care îşi vor căuta un nou loc de muncă.

"Renault Samsung" are 5.500 de angajaţi, iar schema pensionării anticipate nu priveşte echipa de 1.000 de salariaţi din domeniul design-ului şi cel al cercetării - dezvoltării, conform unui purtător de cuvânt al companiei, citat de Dow Jones Newswires.

Dată fiind scăderea continuă a volumului vânzărilor sale, "Renault Samsung" şi-a redus producţia la fabrica din Busan - Coreea de Sud, începând cu decembrie 2011, prin oprirea lucrului câteva zile pe lună. Compania nu intenţionează să închidă această uzină permanent şi vrea să fabrice, aici, modele pentru alţi producători de automobile.

Preşedintele "Renault", Carlos Ghosn, a anunţat, luna trecută, că societatea va investi 170 de miliarde woni (160 de milioane de dolari) în retehnologizarea "Renault Samsung", proces în urma căruia va putea să fabrice SUV-uri Rogue pentru partenerul său japonez "Nissan Motor" Co., începând cu anul 2014.

Analiştii consideră că, deşi îşi reduce personalul, "Renault Samsung" va continua să aibă probleme în condiţiile în care Europa - piaţa sa majoră de export - încă este afectată de criza datoriilor suverane. Vânzările companiei au scăzut cu 9% anul trecut, la 246.959 de unităţi.

Tot în Coreea de Sud, divizia locală a "General Motors", care are 17.000 de salariaţi, a informat că 100 din managerii săi s-au pensionat în mod voluntar în perioada mai - iulie.

"GM Korea" Co. şi "Renault Samsung Motors" au rezultate slabe comparativ cu rivalii locali mai mari, precum "Hyundai Motor" Co. şi "Kia Motors" Corp., care au raportat creşteri de peste 10% ale vânzărilor în primele şapte luni din 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb