REPLICI Obiecţii superficiale

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 septembrie 2016

Academia de Studii Economice consideră că articolul "ASE s-a mânjit de Rompetrol", publicat de BURSA, referitor la studiul ASE "KMG International - un contribuabil major al economiei României" conţine informaţii incorecte şi este tendenţios. Astfel, Domnul prorector prof. univ. dr. Bogdan NEGREA, care a coordonat studiul, ne-a transmis un drept la replică, dar care nu explică ce informaţii erau "incorecte".

Articolul respectiv nu făcea decât să prezinte comunicatul KMG International, despre studiul făcut de ASE, alături de informaţiile de context, respectiv faptul că procurorii au deschis recent un nou dosar "Rompetrol", că au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale "KazMunayGaz International NV" (fostă The Rompetrol Group NV), "Oilfield Exploration Business Solutions" (fostă "Rompetrol") şi "Rompetrol Rafinare", şi că există informaţii că este investigat inclusiv memorandumul de înţelegere dintre stat şi KMG International, privind înfiinţarea unui fond comun de un miliard de dolari.

De asemenea, articolul punea câteva întrebări, transmise atunci şi către ASE, la care Academia nu răspunde (decât marginal) nici acum, în dreptul la replică: "Ce a determinat ASE să realizeze studiul «KMG International - un contribuabil major al economiei României», cine a comandat acest studiu şi cât a costat, de ce nu a făcut ASE un studiu mai cuprinzător, cu privire la impactul activităţii mai multor societăţi în economie şi dacă acest studiu a luat în calcul investigaţia DIICOT asupra KMG International".

Domnul Bogdan Negrea spune că "studiul este realizat dintr-o perspectivă economico-financiară de natură ştiinţifică, nu din perspectivă juridică, o astfel de abordare neintrând în competenţele sau atribuţiile Academiei de Ştiinţe Economice".

Articolul din "BURSA" nu pune în discuţie rezultatele studiului, ci, pur şi simplu, aduce elemente de context, pe care ASE nu le-a considerat relevante, deşi perspectiva juridică este relevantă asupra impactului economic al companiei KMGI asupra economiei.

ASE menţionează explicit că nu are competenţele necesare perspectivei juridice, ceea ce este îndeajuns de contrariant, câtă vreme continuă să funcţioneze Catedra de Drept, în cadrul Academiei.

În cazul că profesorii din cadrul acestei Catedre îţi declină competenţa (întrucât, eventual, au competenţă doar pe Drept comercial), ASE ar fi putut colabora cu colegii lor de la facultatea de Drept, astfel ca studiul să se fi prezentat fără infirmităţi de competenţă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. pentru ca era interesant de aflat opinia dumnealor in ceea ce priveste rascumpararea neintegrala a obligatiunilor convertibile. E adevarat ca studiul ar fi fost cu adevarat interesant daca ar fi mentionat si numarul de bordeluri care ar fi putut fi infiintate , avand astfel si alti interlocutori, nu doar copiii prescolari.

    1. Perspectiva "economico-financiară de natură științifică" a dlui Negrea este străină de etica academică și de bunul-simț comun. Pe când niște "analize Leontief" despre "numărul de locuri de muncă create" de Sebastian Ghiță, Dan Voiculescu și alții din banii publici furați?

    Prin astfel de abuzuri în justiție și sechestre inutile se ajunge la situații în care investitorii fug din România și oamenii suferă din cauza economiei și lipsei locurilor de muncă.

    Guvernul greșește că acționează taliban - dacă ar gândi pragmatic, ar convinge Kazmunai să țina locuri de muncă, să dea multe taxe statului și să faca și investiții; așa, taliban, singurul efect va fi să piardă toată lumea - și locurile de muncă, și investițiile, și bugetul statului...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb