"Reporteri fără Frontiere": autorităţile să reacţioneze prompt la abuzurile împotriva jurnaliştilor

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 14 mai 2019

Reporteri fără Frontiere (RSF) şi partenerul său din ţara noastră, Active Watch, cer au-torităţilor, într-o scrisoare deschisă, să reacţioneze cu promptitudine în privinţa abuzurilor la adresa jurnaliştilor, pentru a combate impunitatea şi un climat de violenţă faţă de mass-media.

Scrisoarea este adresată ministrului de Interne, Carmen Dan, inspectorului-şef al Poliţiei Generale, Ioan Buda, şi procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nis-tor. Potrivit textului scrisorii, RSF şi Active Watch laudă Poliţia Capitalei - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru viteza cu care au reacţionat la ameninţările cu moartea împotriva jurnalistei Emilia Şercan, în special pentru că principalul suspect este ofiţer de Poliţie: "Urmărim îndeaproape investigaţia şi solicităm procurorilor de la DNA, care se ocupă acum de caz, să acorde prioritate cazului şi să trimită dosarul în instanţă. De asemenea, solicităm autorităţilor să fie transparente în privinţa procedurilor şi să trans-mită public dacă principalul suspect a avut complici. Întrucât în acest caz este implicat un ofiţer care lucrează la Academia de Poliţie, este cu atât mai important să fie transmis un mesaj clar publicului şi Poliţiei că autorităţile române nu tolerează astfel de comportamente. Solicităm ministrului de Interne să investigheze climatul instituţional din cadrul Academiei de Poliţie care a făcut posibilă această ameninţare".

ONG-urile susţin: "De când a devenit public cazul Şercan, jurnaliştii care lucrează pentru publicaţii locale au acuzat forţele de Poliţie şi procurorii că nu reacţionează la ameninţările împotriva mass-media".

Experienţa arată că un astfel de eşec în investigarea şi urmărirea penală a tuturor ameninţărilor la adresa jurnaliştilor conduce rapid la un climat care face posibilă violenţa - şi chiar violenţa morală - împotriva jurnaliştilor. În consecinţă, RSF şi Active Watch îi solicită ministrului Afacerilor Interne să aibă în vedere dacă reacţia rapidă demonstrată în cazul Sercan poate fi aplicată şi pentru alte ameninţări la adresa jurnaliştilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb