ANPC a verificat restaurantul Mozzafiato, administrat de SC Concept Business Line SRL, iar în urma controlului, unitatea a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale, în valoare de 32.000 lei şi 1 avertisment. Acestora li s-au adăugat măsura opririi temporare a prestării serviciilor, precum şi cea a opririi definitive de la comercializarea şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, comisarii ANPC au propus măsura încetării practicilor comerciale incorecte şi, din cauza abaterilor repetate faţă de cele înregistrate la precedentul control din luna iunie 2023, tot în cadrul Comandamentului, au propus închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.
" Sincer, credeam că furtul la cântar a rămas departe, în trecutul comerţului românesc. Dar, iată că varianta italienească a acestuia îşi face loc din nou. Pot înţelege orice, dar nu pot accepta produse sau servicii care pun în pericol sănătatea, viaţa şi, de ce nu, interesele economice ale consumatorilor. Dacă li s-ar fi întâmplat o situaţie de acelaşi gen administratorilor locaţiei, probabil aceştia ar fi ţipat ca din gură de şarpe, dar în italiană. Din punctul de vedere al unor operatori economici, mai bine consumatorii ar trimite direct banii şi nu ar mai consuma nimic, pe principiul: "N-a băut, n-a mâncat, dar a dat darul la masă", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
Deficienţele constatate au fost:
utilizarea unor materii prime, produse sau proceduri nesigure
neconcordanţe între gramajele preparatelor finite înscrise în lista meniu şi cele rezultate în urma cântăririi produselor, în sensul lipsei la gramaj, în toate cazurile, în defavoarea consumatorilor
folosirea unor materii prime sau a unor preparate în afara datei limită de consum
folosirea unor produse cu acumulări de gheaţă şi arsuri de congelare, improprii consumului uman
utilizarea unor materii prime sau semipreparate fără elemente de identificare
depozitarea produselor la temperaturi neconforme, diferite faţă de cele indicate de producător
desfăşurarea activităţii în spaţii neigienizate
lipsa unora dintre autorizaţiile de funcţionare, se mai arată în comunicat.