Restructurarea CE Oltenia agită spiritele

I.GHE.
Miscellanea / 6 mai 2020

Restructurarea CE Oltenia agită spiritele

Complexul Energetic Oltenia trebuie să demareze în acest an un amplu proces de restructurare, deoarece altfel riscă returnarea celor 251 milioane de euro acordate de la bugetul de stat cu titlu de ajutor de stat. Regulile Comisiei Europene privind acordarea ajutoarelor de stat sunt stricte şi cei de la CE Oltenia trebuie să se conformeze. De aceea, Complexul Energetic trebuie să prenotifice până la 25 mai Comisia de la Bruxelle cu privire la planul de restructurare al societăţii, plan care trebuie trimis oficialilor europeni până în 25 august.

Numai că, din punctul de vedere al reprezentanţilor angajaţilor, planul de restructurare ar urma să include închiderea unor cariere, conversia unor grupuri de pe cărbune pe gaz şi realizarea unor parcuri fotovoltaice, fapt care ar duce la un număr ridicat de salariaţi care îşi vor pierde locurile de muncă, ceea c ear fi o tragedie pentru familiile acestora ţinând cont de actuala pandemie şi de criza economică prognozată.

Acest fapt a fost observat şi de senatorul social-democrat Florin Cârciumaru care susţine, pe pagina oficială de Facebook, că PNL impinge spre faliment Complexul Energetic Oltenia.

Cârciumaru afirmă: "În guvernarea PNL, mii de mineri şi energeticieni au fost trimişi acasă în şomaj tehnic, grupurile energetice au fost oprite, iar ministrul Virgil Popescu vorbeşte numai de restructurări pentru următoarele luni. În Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia au fost aduşi < < specialişti > > PNL care asistă şi accepta tacit importurile masive de energie. Înainte să intre la guvernare, liberalii criticau vehement politica ALDE - PSD de la CE Oltenia şi anunţau peste tot că PNL deţine soluţia salvatoare pentru această companie energetică. În realitate, PNL a făcut cu totul altceva! A adus Complexul în pragul falimentului (...)".

Florin Cârciumaru susţine că împreună cu deputatul Mihai Weber şi cu senatorul Scarlat Iriza vor solicita premierului Ludovic Orban şi ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, să găsească alte soluţii privind revigorarea activităţii la CE Oltenia. El menţionează că nemulţumirile angajaţilor din carierele şi termocentralele CE Oltenia s-au acutizat, iar salariaţii au ajuns la limita răbdării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb