Retailerii nealimentari din centrele comerciale ameninţă cu boicotarea deschiderii magazinelor

C.B.
Miscellanea / 12 mai 2020

Retailerii nealimentari din centrele comerciale ameninţă cu boicotarea deschiderii magazinelor

Patronatele din retailul nealimentar solicită proprietarilor de centre comerciale agrearea unei noi înţelegeri prin care să existe chirie zero în perioada pandemiei de coronavirus, în caz contrar ameninţând cu boicotarea redeschiderii magazinelor.

"Este un apel disperat, pentru că suntem într-o situaţie disperată. Există proprietari de centre comerciale care au înţeles conjunctura extraordinară şi neprevăzută pe care o traversăm, şi care au adoptat atitudinea corectă de dialog şi soluţiile comerciale evidente. Există, însă, mulţi proprietari care forţează plata integrală a chiriilor în condiţiile în care membrii noştri au activitatea suspendată. Nu este corect nici moral şi nici contractual, pentru că retailerii nealimentari nu au putut beneficia de spaţiile respective. Dacă nu se înţelege rapid că nu avem de unde acoperi asemenea costuri ne vom îndrepta spre colaps, iar efectele negative economice şi sociale vor fi extrem de ample", susţine Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv RORETAIL.

În acest context, Organizaţia Patronală a Retailerilor din România lansează un Apel Public la adresa reprezentanţilor centrelor comerciale de a nu forţa colapsul industriei de retail nealimentar şi agrearea, la nivelul întregii industrii de retail, a unei noi înţelegeri comerciale provizorii (New Deal) între retailerii nealimentari şi reprezentanţii centrelor comerciale, axată pe două elemente principale: zero chirie pentru perioada suspendării activităţii magazinelor şi negocierea individuală a chiriilor ca procent din vânzări, ulterior deschiderii magazinelor.

"Retailerii nealimentari au în plan să nu deschidă magazinele şi să nu participe la redeschiderea centrelor comerciale din România dacă solicitările lor pentru stabilirea unui nou tip de relaţie comercială nu primesc un răspuns favorabil", atenţionează organizaţia.

Potrivit sursei citate, până în prezent, peste 2.000 de magazine, reprezentând aproximativ un sfert din totalul magazinelor din centrele comerciale din România, au semnat apelul RORETAIL.

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România este o asociaţie înfiinţată în anul 2014, care grupează peste 1.000 de magazine din România (branduri naţionale şi internaţionale) şi însumează peste 12.000 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa fim seriosi patronii au carat ani de zile profitul acasa , si-au facut toate mofturile si placerile cu el si acum le da fundul in greu cand trebuie sa-si sustina firma 2-3 luni din fonduri proprii ...de parca nu este afacerea lor ...mi-e sila de asa zisii patroni romani. Mari afaceristi , i-au marfa de la furnizori si o dau mai departe cica ei sunt oameni de afaceri(patroni).

    A inceput lupta pentru supravietuire "care pe care".. Rechinu mai mare, inghite niste retaileri mai mici, obligandu-i sa plateasca chiria chiar si atunci cand nu castiga nimic. In curand bancile vor proceda la fel cu romanii care si-au pierdut locul de munca sau cu micii buticari care si-au inchis afacerile. De aceea trebuie sa actioneze "legea darii in plata".. astfel incat bancile sau mall-urile sa devina ele proprietare de butic, sau de magazin de tzoale daca cred ca e o fericire.

    In etapa urmatoare se vor impotmoli firmele trimise de Catzu sa se imprumute de la banca.  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb