Reţelele EIT din Europa şi Israel lansează soluţii digitale pentru servicii medicale mai bune

F.D.
Companii / 18 iulie 2022

Reţelele EIT din Europa şi Israel lansează soluţii digitale pentru servicii medicale mai bune

Compania Novartis, prin intermediul BIOME, reţeaua sa de centre de inovare şi organizaţiile din reţeaua EIT Hub Israel şi EIT Health InnoStars şi-au unit forţele pentru a identifica, susţine şi valida noi soluţii digitale pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale din Romania si întreaga Europă, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ChallengEIT este un program care îşi propune să identifice start-up-uri, spin-off-uri sau întreprinderi mici şi mijlocii care au soluţii funcţionale pe care doresc să le dezvolte şi să le introducă pe pieţele europene în care Novartis activează. În momentul de faţă, compania Novartis este prezentă în 34 de ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est şi în Israel, graţie centrului său de inovare - BIOME. ChallengEIT caută idei noi pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite pacienţilor, printr-un acces optimizat la servicii de sănătate, diagnostic precis şi la timp şi un răspuns mai bun la tratament.

Un număr de până la 6 proiecte vor fi selectate in cadrul ChallengEIT, acestea urmând a participa la competiţia finală. Câştigătorul va fi anunţat la sfârşitul anului 2022, iar lansarea proiectului ar putea avea loc la începutul lui 2023.

Participanţii selectaţi vor beneficia de servicii personalizate, printre care se numără: conectare cu mentorii EIT şi Novartis, acces la reţeaua EIT de alumni şi date, cu rolul de a valida şi a îmbunătăţi conceptul, produsul şi soluţia de afaceri. În plus, echipa câştigătoare va avea şansa de a obţine finanţare şi de a lucra cu BIOME pentru a-şi şlefui proiectul de tip proof of concept.

Programul este deschis tuturor start-up-urilor si IMM-urilor care se pot înscrie aici până pe 15 august 2022. Proiectele depuse trebuie sa răspundă uneia dintre următoarele patru provocări:

1. Schimbul de informaţii între medici (peer-to-peer) în mediul digital: cum se pot purta conversaţii în mediul online între medici din diferite ţări, cum se poate intensifica schimbul de experienţă şi cum se poate îmbunătăţi comunicarea cu privire la experienţa şi cazuistică în rândul profesioniştilor din domeniul sănătăţii, pentru a îmbunătăţi serviciile oferite pacienţilor.

2. Ghidarea pacientului în procesul de tratament: cum pot fi sprijiniţi pacienţii pentru a gestiona complexitatea bolii şi procedurile de tratament; cum pot fi îmbunătăţite rezultatele obţinute de pacienţi în urma unui management mai bun al planului de tratament, fără ca aceştia să apeleze la "Dr. Google".

3. Medicină de precizie şi îngrijire personalizată: cum putem să anticipăm mai bine răspunsul la tratament şi să evaluăm profilurile de risc ale pacienţilor printr-o îngrijire personalizată, eficientă.

4. Provocarea EUnite Movement-Accesul la servicii medicale: solidaritatea este una dintre pietrele de temelie ale politicii UE în domeniul sănătăţii. Cum putem îmbunătăţi accesul la servicii medicale şi ce sprijin putem oferi faţă de provocările apărute în contextul migraţiei, oferind acces eficient la cea mai bună îngrijire disponibilă, în special în perioade de criză, se mai arată în comunicat.

"La Novartis, obiectivul nostru este acela de a contribui la reinventarea medicinei într-un mod activ. Ne aflăm într-un moment unic, în care ştiinţa, tehnologia şi datele converg în moduri noi, palpitante pentru a ne ajuta nu numai să dezvoltăm noi medicamente şi să le aducem pe piaţă mai rapid, ci şi să lucrăm mai inteligent şi mai eficient, să oferim clienţilor o experienţă mai relevantă, cu rezultate mai bune pentru pacienţi. Ne dam seama insa că nu putem şi nu vrem să facem asta de unii singuri.

Drept urmare, suntem hotărâţi să colaborăm cu ecosistemul IT din întreaga lume pentru a accelera inovarea, astfel ca împreună să putem găsi noi modalităţi de a îmbunătăţi calitatea vieţii şi de a extinde viaţa pacienţilor prin valorificarea datelor digitale", a declarat Tal Vardi, BIOME Lead pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb