AfD, extrema dreaptă din Germania, nu va câştiga această alegere federală, potrivit sondajelor de opinie, dar se preconizează că va obţine cel mai bun rezultat de până acum, de aproximativ 20-21% din voturi, trasnmite Reuters. Aceasta înseamnă unul din fiecare cinci votanţi, plasând partidul pe locul doi, după conservatori.
Extrema dreaptă continuă să fie izolată de celelalte mari partide politice din cauza trecutului nazist al Germaniei, iar printr-o politică numită "zid de protecţie", partidele sunt de acord să nu formeze coaliţii guvernamentale cu grupuri precum AfD.
Totuşi, vicepreşedintele SUA, JD Vance, a declarat la Munchen, la începutul acestei luni, că într-o democraţie nu există loc pentru astfel de "ziduri de protecţie".
Luna trecută, liderul conservator Friedrich Merz a încălcat un tabu postbelic, apelând la voturile AfD pentru a adopta o moţiune neangajantă privind înăsprirea imigraţiei, scrie Reuters. Unii critici consideră că acest gest a încălcat "zidul de protecţie", în timp ce alţii susţin că această politică se aplică doar formării guvernelor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.02.2025, 18:57)
Le-a castigat deja. A venit vremea ca Europa sa fie libera de imigrantii care nu vor sa respecte civilizatia noastra.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.02.2025, 19:26)
Si minciuna -i vorba 19,5% extremistii, 81% restul.
nemtii stiu ce-i ala nazism nu-i mai prostesti asa usor.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.02.2025, 19:30)
Cei 81% sunt foarte prostiti.