Reuters: Creştere de circa 2% a preţurilor petrolului din cauza unei furtuni în Golful Mexic

A.F.
Internaţional / 13 septembrie

Reuters: Creştere de circa 2% a preţurilor petrolului din cauza unei furtuni în Golful Mexic

Preţurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 2%, deoarece producătorii au evaluat daunele aduse producţiei din Golful Mexic al SUA de uraganul Francine, care a străbătut zonele producătoare de petrol din larg, înainte de a fi declasat la o furtună tropicală, transmite Reuters.

Analiştii UBS au estimat că producţia de până la 1,5 milioane de barili din Golful Mexic a fost perturbată de furtună, care joi devreme s-a deplasat în sudul Mississippi.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 1,66 USD, sau cu 2,4%, la 72,31 USD pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,36 USD, sau cu 1,9%, la 71,97 USD pe baril.

Ambele contracte au câştigat mai mult de 2% miercuri, deoarece companiile au evacuat peste 171 de platforme offshore din cauza uraganului Francine.

Se estimează că întreruperile au redus producţia în această lună din Golful Mexic cu aproximativ 50.000 de barili pe zi, au spus analiştii UBS. Unii analişti, însă, au avertizat că impactul avut de Francine ar putea fi de scurtă durată, deoarece şi-a pierdut rapid din intensitate după ce a ajuns miercuri seară în Louisiana.

Acest lucru ar putea îndrepta atenţia pieţei petroliere înapoi către lipsa cererii globale, a spus clienţilor Alex Hodes, analist la StoneX, într-o notă.

Porturile de export de petrol şi carburanţi din sudul şi centrul Texasului au fost deja redeschise joi, iar rafinăriile au început să îşi reia activităţile.

Preocupările legate de cererea globală slabă de petrol, în special din partea importatorului de top China, au afectat foarte mult preţurile în ultimele luni.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis marţi la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, după ce grupul de producători OPEC+ şi-a redus previziunile anuale de creştere a cererii pentru a doua lună consecutiv.

Agenţia Internaţională pentru Energie şi-a redus joia trecută previziunile de creştere a cererii pentru 2024 cu peste 7%, până la 900.000 bpd, invocând cererea slabă în China şi creşterea economică slabă în alte regiuni.

SUA, cel mai mare consumator de petrol, dă, de asemenea, semne de cerere slabă. Stocurile de petrol au crescut în ţară săptămâna trecută, pe măsură ce importurile de ţiţei au crescut, exporturile au scăzut şi cererea de combustibil a scăzut, au arătat miercuri datele Energy Information Administration (EIA).

Preţurile benzinei din SUA au tendinţa de a scădea spre cel mai redus nivel din ultimii trei ani din cauza cererii slabe şi a aprovizionării abundente, au spus analiştii. Consumul de benzină din SUA reprezintă aproape 9% din cererea globală de petrol.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb