Reuters: "Israelul reia atacul în Gaza"

T.B.
Internaţional / 1 decembrie 2023

Reuters: "Israelul reia atacul în Gaza"

Israelul a reluat vineri operaţiunile de luptă împotriva Hamas în Gaza, după ce a acuzat gruparea militantă palestiniană că a tras cu rachete în Israel şi a renunţat la acordul de eliberare a tuturor femeilor ţinute ca ostatice, încălcând acordul lor de armistiţiu temporar, informează reuters.

Pauza de şapte zile, care a început pe 24 noiembrie şi a fost prelungită de două ori, a permis schimbul a zeci de ostatici ţinuţi în Gaza cu sute de prizonieri palestinieni şi a facilitat intrarea ajutorului umanitar în fâşia de coastă distrusă, transmite sursa menţionată.

Cu o oră înainte ca armistiţiul să se încheie la ora 7 dimineaţa (05:00 GMT), Israelul a declarat că a interceptat o rachetă trasă din Gaza, conform sursei citate.

Potrivit reuters, "Odată cu reluarea luptei, subliniem: guvernul israelian este angajat să atingă obiectivele războiului - să ne elibereze ostaticii, să elimine Hamas şi să se asigure că Gaza nu va reprezenta niciodată o ameninţare pentru rezidenţii Israelului", a declarat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Hamas a fost, de asemenea, sfidător, informează sursa citată: "Ceea ce Israel nu a realizat în cele cincizeci de zile înainte de armistiţiu, nu va realiza continuând agresiunea după armistiţiu", a declarat Ezzat El Rashq, membru al biroului politic Hamas, pe site-ul web al grupului.

Mass-media palestiniană şi Ministerul de Interne din Gaza au raportat lovituri aeriene şi de artilerie israeliene peste enclavă după expirarea armistiţiului, inclusiv la Rafah, lângă graniţa cu Egiptul, menţionează sursa precizată.

În Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, un martor de la Reuters a spus că a auzit bombardamentele puternice şi că a văzut fum care se ridică în estul oraşului, conform sursei. Oamenii fugeau din zonă către tabere din vestul Khan Younis pentru a se acoperi, a adăugat el, menţionează sursa.

Armata israeliană a confirmat că avioanele sale lovesc ţinte Hamas în Gaza, transmite reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Israel nu poate renunta .Netanyahu nu poate renunta .Pe de alta parte nici Hamas si nici Hezbollah nu pot renunta .Dincolo de miile de morti (o tragedie fara de margini ) Gaza nu va mai putea fi parte a niciunui stat palestinian .Declaratiile politice sunt una iar ambitiile si nevoile imediate ale lui Netanyahu si Israel sunt alta .Gaza va fi distrusa cap coada .Cetatenii palistieni vor trebui sa plece catre Egipt sau(si) Iordania .Nu exista o alta solutie .Razboiul se va opri abia duipa ce Hamas si hezbollah votr fi distruse si dupa ce Rusia este scoasa din Orientul Mijlociu iar Iranul isi va pierde intrega influenta .Acelasi lucru se va intimpla si in Uraina acolo unde teritoriile revendicate de rusi vor deveni nelocuibile si nelocuite iar granitele UE si NATO vor fi separate total de Rusia prin aparitia unui teritoriu al nimanui .Sa nu ne iluzionam .Uriasele sume de bani oferite pentru inarmare si dezvoltare in UE si SUA stau marturie .Credeti ca acesti bani sunt dati degeaba ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb